Нищо няма да намерят с PCR тест. Трябва ти серологичен, но не от т.нар."бързи" .Вече има има и лабораторни, където се откриват следи от различни антитела.
За съжаление и аз си мислех, че в края на февруари съм го карал, но поне бързия тест ме изкара "девствен" , така че много е вероятно да е билo просто неприятен грип.
Колкото до маските - не знам как точно ще помогнат примерно в дискотека (гледам в България са отворени). Там се пие, следователно според наредбата, не са задължителни.
В Италия и Испания проблемите тръгнаха от футболни мачове и карнавали-все неща на открито, но когато хората се прегръщат, викат и т.н. вируса се предава.
Физическата дистанция е най-доброто и разбира се, когато някой не се чувства добре-да си остане у дома и да се тества.
Всеки знае разликата между простуда, грип и махмурлук, препушване и т,н,
Този пост е редактиран от stainway; 24-06-20 в 00:40.
а?..препушване..
https://youtu.be/4Th3YFc4mpg
Имах в предвид препушване с тютюневи изделия, ама вие като видите Нидерландия и почвате да си мислите за други неща
Но сериозно-всеки , мисля си знае, когато не му е добре-по-добре да си остане у дома и да се изследва, а не да ходи с памперс на устата по магазините. Поне аз така си мисля, че е по-удачно.
Отходните води също трябва да се следят, защото дават добра индикация за броя на заболелите в определено населено място.
И за дезинфекцията-днес гледах по телевизията-правят роботи с УВ лампи, които минават примерно през киносалона за 10 минути между прожекции и така дезинфекцират помещението:
https://www.jonkermakisrobotics.com/
Мисля, че в Дания, Китай и на други места започнаха да ги правят още по-рано, но сега ги произвеждат и тук. Оказа се не особено сложна машина и много ефективна.
Този пост е редактиран от stainway; 24-06-20 в 01:56.
И сега какво правим? Шеф от СЗО казва, че няма данни асимптомните да предават заразата. Какви маски, какви карантини, какви пет лева? След като нямаш симптоми НЯМА ДАННИ , ЧЕ МОЖЕШ ДА ЗАРАЗИШ НЯКОЙ!!!
https://www.infobae.com/america/mund...l-coronavirus/
Не знам как го мислят, но единственият логичен (според мен) начин е да има много тестване и всеки, който има някакви симптоми да може бързо да разбере дали е заплаха за останалите или не и да бъде изолиран+ проследяване (доколкото е възможно ) на контактите му.
За днес статистиката е 130 нови заразени при направени 2946 теста. , което прави 4,41%
https://coronavirus.bg/bg/statistika
За сравнение тук от 1 юни, когато всеки може да се тества по желание и се правят средно по 10 000 теста дневно, процента спадна до 0,9% на заразените , спрямо направените тестове.
https://www.dutchnews.nl/news/2020/0...been-positive/
Явно вируса просто трябва да си премине през хората и след това се успокояват нещата.
И разбира се- спазвайте дистанция в закрити помещения-другото са глупости...
Много точно казано....
"Човек трябва да е отговорен, но не и параноично настроен... Продължаването на мерките няма да доведе до нищо добро... Ще има синусоидни пулсации - ще има дни с повече бройки хора и такива с по-малко. Не смятам, че ще се стигне до крайно голяма вълна. Има много фактори за това - България е сравнително ниско населена, нямаме места със скупчване на възрастни хора на едно място, но сме водачи в европейската класация по сърдечно-съдови заболявания, което е фактор, способстващ тежкото прекарване на това заболяване".
Големи биолози,епидемиолози,статистици и.т.н.
Казваш им да четат,те пишат.Писатели пишещи глупости във форуми.
...
-И какво им пречи Джон
-Маските на закрито Сър
-Ами те нали до сега бяха с маски и тъмни очила?Защо сега им пречат?
-Педераси Сър
За преговор:
''Ваксина за коронавируса сигурно ще измислят, но не и за глупостта. Там спасение няма, и то за цял живот.''
https://www.marica.bg/samo-v-marica/...a-po-balgarski
И ако имат време да четат докато драскат:
В момента нищо не работи". Ще остане ли празно българското море това лято
На 15 юни хотелът на Веселин Налбантов в Слънчев бряг отваря врати в очакване на първите туристи. Само една седмица по-късно обаче затваря заради отменени чартърни полети и отказали се групи с туристи. Такава е картината в голяма част от морските курорти. Увеличените случаи на заразени с коронавирус в последните две седмици уплашиха дори и туристите, които все пак бяха решили да дойдат на море в България.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30684452.html
Нищо ново,нормални хора на гей паради не ходаят,независимо дали има или не вируси.
Може да продължавате да врякате,колко искате да има стадиен или къв да е....парад.
Този пост е редактиран от cable; 24-06-20 в 11:27.
Слънчака е най-хубавото и чисто място и дано няма паника,че да се понапълни пак.
А.че ще дойдат пияниците някой ден,това е сигурно.
Предлагам на всички модератори да се съберат там и да се веселят.
И да не развалят спокойствието на други хора по гръцките острови.Там и без това си е кофти.
Остава да обяснят на англичаните(не пияници)германци и.т.н. щото нещо все не им е ясно на тея.И приказват ,че Бг е евтина дестинация.
В което няма нищо вярно,разбира се.
.....
Хубаво е да пущаш размисли по цял ден.
Четенето е селска работа.
Това е от мен за днес.
И ще последвам примера Ви да не чета(аз-тази тема,Вие-всичко останало).
Утре,като се събудите по свежи,кой знае.
Хайде,...и умната.
Като човек с много познати и роднини в английско, мога да ви кажа, че никой не се е уплашил от нищо и ....идват. Как да се уплашат като идват от държава със средно 2000 новозаразни и 200 трупа на ден?
Ако до събота си още там , препоръчвам да отидеш - Mr. Vagabond - LIVE in Caramel - юнаците забиват яко и винаги , когато мога отивам да ги слушам. Зазо (вокалиста) е страшен - направо да му звънят от AC/DC да отменя Брайън Джонсън
Някой срещал ли е дезинфектант с антивирусно действие във флакон (аерозолна опаковка) за дезинфекция на въздух?
мисля, че е крайно време истината да излезе наяве - за всичко са виновни РУСНАЦИТЕ!!!!!
(пет удивителни, защото четири са недостатъчно)
под зловещото напътствие на ***** те са синтезирали полуразумна версия на Новичок
целта е да той да порази многобройните нискоинтелигентни китайци, които съставляват пехотинската сила на китай, т.е. грубата директна военна заплаха срещу *****
новичокът обаче излиза извън контрол и поразявайки известен брой цигани и индийци (вж. по-горе) се разпространява по целия свят
тъй като обаче средноинтелигентният американец е на нивото на нискоинтелигентния китаец (вж. по-по-горе), епидемилогичният взрив в САЩ е умопомрачителен
тъй като прослойката на репресираните тъмнозелени е по (расистка) дефиниция под нивото на нивото на средноинтелигентния американец, и потвърждавайки тази теза с примитивното улично поведение, въпросната прослойка се събира на тумби и предстои да се саморазреди съгласно принципите на Дарвин за автоматично отпадане от gene pool-а в резултат на неадкеватност спрямо промените в хабитата
та да се върнем на най-важното: руснаците са виновни, и ако обичат, да си прибират Новичок-19, както е правилно да го наричаме, за да можем да се върнем върху далеч по-важните въпроси за правата на 19-ия пол и формата на краставиците 1-во качество!