Направо утрепа коня с лопатата
Направо утрепа коня с лопатата
Пише, че има вентилатори но не пише дали и до колко е търпим шума им в предвид, че е на лицето..
Има един разказ от Доминго Сантос-СМОГ, та нещата за активно филтриращите маски и класовете им, са предвидени принципно от фантастите.
Възможно ли е да съм си го натресал?В петък се почерпих и пих много студени напитки/узо и вода с много лед/.В събота леко ме втресе и въпреки жегата ми беше студено.В неделя всичко си беше о.к.,но пък имах разстройство.Днес всичко си ми о.к. ,дори си пия бърбъна?
П.С.Не ме беше втрисало от години.Освен високо кръвно и малко висок холестерол,нямам други забележки.Пия си хапчета за кръвно и пулс.
Нищо ти няма, гледай си живота.
Благодаря!Живи и здрави!Заразените да се възстановяват безпроблемно!
Да хвърлим още един камък в блатото:
https://novini.bg/zdrave/bolesti/581455
Минимална е била вероятността човек да се зарази с COVID-19 от прилеп, написа LIFE.RU.
Според вирусолога Анатолий Алтщейн почти е било невъзможно причинителят на заразата да е попаднал в човешкия организъм от летящ бозайник. По думите на учения от Руската академия по естествени науки подобно предаване е било изключително рядко явление. "Такъв процес се наблюдава през 200-300 години. Той се осъществява най-често вследствие на мутация на вирус и/или друг организъм", е посочил академикът. Ученият е призовал хората да не страхуват от прилепите и най-вече да не убиват тези животни. Според една от версиите първият човек, заразил се с COVID-19, е имал контакт с прилепи. Сред другите заподозрени животни са били змиите и панголините (люспести бозайници).
Никой не говори , че вируса е попаднал от летящ бозайник - т.е. пряк контакт между тях. Ученият смята , че трудно се предава вируса поради различния ареал на човека и прилепите и труден контакт в естествени условия. Но не и когато прилепите масово се използват за храна , тогава е доста по-лесен контакта и съответно заразяването. А и не знам кой е следил процеса достатъчно дълго , за да заяви срок през 200-300 години.
Във видеото, Доц. Мангъров допуска няколко фактологически грешки. Най-голямата е, че твърди че вируса бил лекуван с два антибиотика, което е (цитат) безумие да лекуваш вирус с антибиотик. Да, сигурно е безумие. Но с тия два антибиотика се лекува пневмонията, а не вируса. Вируса се оставя на самотек (никой не се занимава с него) и се чака тялото да изработи антитела които да го унищожат. А по време на чакането, се лекува пневмонията щото си е бая гадна. При мен антителата дойдоха на 25 ден след първото вдигане на темратурата. При моята съпруга антителата дойдоха още по-късно.
ПП
Разбира се, говорим за ковид-отделение, а не за реанимация и командно дишане. В ковид-отделението са двата антибиотика, а какво се прилага в реанимацията - не знам.
Този пост е редактиран от MitkoS; 03-09-20 в 01:46.
Абе ако искаме да сме точни ако пневмонията е вирусна (като Covid например) и тя не се лекува с антибиотик .
Антибиотика/ците се дават за да се предотврати бактериално ко- инфектиране и за лечение на суперпонирана бактериална пневмония.
https://www.medinfo.bg/spisanie/2018...-infekcii-2745