В сливенското инфекциозно, което е отделено само за Ковид болни не ходят изцяло с маски.
Имам предвид, че там, където лежат болните влизат тотално екипирани, но извън тези помещения си ходят нормално, най-много с медицинска маска.
Сега, ако е имал предвид, че покрай болните щъкат без маски и аз не го вярвам.
Ето защо се прави това театро с многото новозаразени. Трябва да имаме над 300 на 100 000, иначе няма парички от Европа.
Кунчев: НИЕ ВЪВ НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ТРЯБВА ДА ПАДАМЕ ПОД ТОЗИ ПОКАЗАТЕЛ (видео)
Споко бре, нали ви казах че #РуснацитеШаНиСпасат# : https://forum.setcombg.com/%D0%B4%D1...tml#post978681
Не съм излъгал.Което говедо оцелее ---> оцелее.Останалите "ще чакате стадния имунитет" да доде до вас...
отново : Руски учен: Ваксината ни срещу COVID-19 е лекарство за говеда
"Никой човек, който има здрав разум, не би и помислил да приложи това на хората"
А ИвоДиво ще отрича "спасението рускопутинско" , Х2 ще му опонира, че "Ако не беха руснаците" и всичко ще си е по местото...
Казах ли аз : https://forum.setcombg.com/%D0%B4%D1...tml#post979365
Само МУТРА може утрепе МУТИРАЛ вирус ...
Този пост е редактиран от justify; 21-10-20 в 19:14.
А нищо не отричам само не им вярвам...
Двамата с ivodivo буквално ме накарахте да се съмнявам в себе си.
Затова, току що на Вайбър попитах един човек, с който се застъпихме заедно в ковид-отделението за около 7-10 дни.
***** здравей,да те питам нещо.
Казах в една компания, че в ковид отделението персонала е бил без маски и те не ми вярват.
Та почнах да се съмнявам в себе си дали наистина е било така. И затова искам да питам някой (теб в случая), който е бил по онова време заедно с мен в отделението - "Вярно ли е, че персонала беше без маски ?"
Отговора който получих е
Да, масово
...
Къде си лежал бе, човек?
Не съм чел всичките ти постове, може да съм пропуснал. Но ако на мен ми се наложи да лежа, бих искал персонала да е без маски, а не като тежководолази.
Миналата събота моите наблюдават през балкона как спира линейка пред нашия вход и двама 30 мин се екипират като ще да влизат в ядрен реактор. След извесно време изнасят един комшия, който живее с баща си и майка си. Вчера друга такава спира и изнася майката. Тази сутрин слизам за бач и чувам чутовен скандал. Бащата седи на барчето до нас и си пие кафенце, без маска, без да му пука или каквото и да е друго. Един друг комшия му крещи, аз след като разбрах за какво иде реч и аз започнах да крещя и го изритахме най-брутално. И сега питам:
За какъв чеп ми е да знам всяка сутрин колко са ковидясали и колко са умрели, след като аз нямам инструмент с който да разбера тези отляво, отдясно, отдолу или отгоре на мен какви са освен ако не науча случайно. Къде отиде практиката от соц миналото да се отбелязва, че в този апартамент има заразно болни, с което да предупредят живеещите наоколо да внимават, да вземат мерки и да спазват дистанция и не на последно място да могат най-чистосърдечно да натрошат нечия глава ако тя се носи от дебил.
В момента, същата фирма разработва комбинирана ваксина за грип и коронавирус
https://www.rbc.ru/society/21/10/202...79473054ec848b
Дезинфектирай....ама внимавай, че "Ако всички вируси изчезнат, светът ще бъде прекрасно място за около ден, ден и половина, след което всички ще умрем", казва Тони Голдбърг, епидемиолог от университета в Уисконсин, САЩ.
Да добавя още нещо, във връзка с "фриволното поведение" на персонала в ковид-отделението където ме лекуваха (и излекуваха).
Преди седмица, тук в тая тема имаше линк, към ТВ-интервю на двама доктори - единия доцент, а другия професор, като и двамата бяха шефове на отделения в две софийски болници, но не на ковид-отделения, нито пък на инфекциозни отделения.
Та някъде по средата на интервюто, стана въпрос, че асистента на единия от тези двамата тъкмо оздравява след заразяване. И няма да се върне в отделението където е работил преди заразяването, а заради придобития имунитет ще отиде да работи в ковид отделението.
Днес пак разрешиха отпуските. Явно сме се оправили .
Тоя министър въобще знае ли какво прави?
А аз медицинските сестри да са без гащи...
Така или иначе не успяха да направят поне относително да уравнено/постепенно разпространение на заразата.
От едната крайност --> затворници 3 месеца у дома си при 5-10 заразени месечно в другата крайност --> 1000+ заразени ежедневно без "домашен затвор".
Липсваха и продължават да липсват мерки за целеви групи от населението...
За това се изисква интелект, кото това правителство и управление няма и няма и да има...И това ЛЪСВА във времена на кризисни обстановки...
Кой квото е дробил ще го сърба с големия черпак...