Страница 330 от 707 ПърваПърва ... 280320328329330331332340380 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,936 до 4,950 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Ти виждал ли си мнозинството болници в страната? Сгради на по 70 години, строени за съвсем други цели...с остаряло оборудване, липса на асансьори, централни вентилационни и кислородни системи, специализирани входове....
    При желание можеха поне да ги ремонтират - отделни входове за ковид отделенията + отделно оборудване за тях - преносими рентгенови апарати, монитори, дозиметри, болнични легла..

За 3-4 месеца можеше да бъдат обучени няколко хиляди санитари, които да отменят сестрите в някои дейности. Даже да поемат някои дежурства в по-слабо натоварените нековид отделения.
    При достатъчно финансиране, можеха както направиха поляците, да наемат или назначат лекари от чужбина - украйна, молдова, беларус, казахстан...

За 3-4 месеца можеха да поръчат, купят и доставят 100-ина нови линейки, машини за ПСР тестове, 500 000 антигрипни ваксини...

Можеха ако имаха желание да направят нещо...но не.

2.  

3. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    За 3-4 месеца можеше да бъдат обучени няколко хиляди санитари, които да отменят сестрите в някои дейности. Даже да поемат някои дежурства в по-слабо натоварените нековид отделения.
    Санитари за сестри - ама що да се ограничават само до сестри, дай направо доктори да ги направят...
    Не си наясно със сестринството в болниците у нас - то не е като в германия или англия, където са основно гледачки. При нас сестрите извършват манипулации, превръзки и други... Основната тежест пада именно върху сестрите - постоянно са близо до пациентите. А заплатите им са ниски. За такива пари верно санитари само ще се навият да работят така като се замисля...
    Иначе с другото съм сългасен - оказахме се пак неподготвени и по бели гаши.

4. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

За 3 месеца ако човек има желание може да научи много неща, включително и всичко основно което върши една мед. сестра. А ако се разглежда строго профилирано (т.е. за работа само с ковид пациенти) по заитересованите могат да научат и много от нещата които вършат лекарите в ковид отделенията. Всичко е въпрос на стимул, желание и организация.

Не казвам че последните ще заместят изцяло лекарите или ще работят сами, но в голяма степен могат да помагат във всичко и на всички.

5. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    За 3 месеца ако човек има желание може да научи много неща, включително и всичко основно което върши една мед. сестра. А ако се разглежда строго профилирано (т.е. за работа само с ковид пациенти) по заитересованите могат да научат и много от нещата които вършат лекарите в ковид отделенията. Всичко е въпрос на стимул, желание и организация.

Не казвам че последните ще заместят изцяло лекарите или ще работят сами, но в голяма степен могат да помагат във всичко и на всички.
    Ами в Българя всичко е възможно и нищо не върви щото точно такова е мисленете - всеки може вичко...
    justify одобрява това.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

починалите и заразените от първата вълна в Китай са от порядъци над официално обявените

ице, нали знаеш какво означава "порядък" в математическия смисъл?

не знам откъде ти си черпиш информацията, особено за китай, но повярвай ми, ако се разминава сериозно с моята, има огромна степен на вероятност да не е вярна

реалистичната стойност е между 2 и 3 милиона заразени и между 150 000 и 200 000 загинали

и понеже не възнамерявам да казвам кое ми дава основание да твърдя това, което казвам, само ще задам насочващи въпроси:

1. кога бяха предприети ограничителните мерки в ухан?
    2. какво се знаеше за SARS-CoV-2 по онова време и способите за евентуалното му ограничаване?
    3. каква е гъстотата на населението в Ухан, че новата зараза, напълно непозната по онова време, да успее да зарази САМО няколко десетки хиляди души и да убие... колко бяха? 4 хиляди и нещо?
    4. каква е била реакцията на официалните власти по адрес на доктор Ли Уенлян?

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

не отчиташ куп фактори
    - неяснотата в първите два месеца. Лекарите не могат категорично да определят от какво почиват хората и затова пишат други заболявания.
    - липсата на тестове за всеки починал било то в болница или у дома
    - разликите в мутациите на вируса в Китай и Европа

Разбирам, че официалните стойности не ти харесват и се съмняваш в тях, но в статистиката няма нищо твърдо и сигурно.

https://ourworldindata.org/coronavir...pickerSort=asc

https://ourworldindata.org/coronavir...pickerSort=asc

https://ourworldindata.org/grapher/t...-01-05..latest

10. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    .. Най-добрия специалист в областта на озона е проф. Жеко Ганев от Стара Загора. Неговите озонгенератори са добри, но са за промишлено ползване и са скъпи. Видях че си попаднал на блога му. Виж това:https://elfiteh.blogspot.com/p/blog-page_23.html. Мога ако има интерес да кача и други негови материали. Поддържам регулярен контакт с него.
    Аз в къщи ползвам това "китайче", което е марково и е по джоба на всеки: https://www.aliexpress.com/item/1717...24234c4dUYeftW
    Все още виждам, че може да се достави от Полша и доставката е за около две-три седмици. Иначе за доставка от Китай сега срещу Коледа не ти мърдат 3 месеца.
    Да ето нещо за него
    https://www.infoz.bg/bulgaria/6808-c...ane-elphi-tech

Иначе ми дойдоха озонаторите, като този твоя в 2 броя
    Пуснах единия във всекидневната, която е с кухненски бокс около 25-30 м2 - 30 мин. работи и 30 почива. Та час за цикъл вкючва и работния цикъл...
    Нещо не ми е ок обаче. Омириса се като във физиотерапия (а уж трябваше да е по свеж въздуха) и не знам дали си внушавам ама започва да ми се гади след 2-3 часа употреба на уреда.
    Та сега го спрях и ще го пусна в режим 20 мин. с цикъл он/офф 2 час да видим.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

ivodivo
    Виж в спецификациите каква е производителността му на час и сметни, колко да работи за да стигне критичната граница.
    Най-вероятно 10-15 минути на час...Не забравяй да проветряваш по два пъти на дн.

12. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Айде, светлинка в тунела : https://www.ft.com/content/9bde4bff-...0-5ed597186496
    stainway одобрява това.

13. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Да ето нещо за него
    https://www.infoz.bg/bulgaria/6808-c...ane-elphi-tech

Пуснах единия във всекидневната, която е с кухненски бокс около 25-30 м2 - 30 мин. работи и 30 почива. Та час за цикъл вкючва и работния цикъл...
    Нещо не ми е ок обаче. Омириса се като във физиотерапия (а уж трябваше да е по свеж въздуха) и не знам дали си внушавам ама започва да ми се гади след 2-3 часа употреба на уреда.
    Субективно е. С миризмата се свиква, аз в началото я усещах през две врати и дълъг коридор. Казват, че човек усеща миризмата на озон и при концентрация от 5µg/m³. За гаденето нямам наблюдения, само жена ми престоява толкова дълго в хола и кухнята когато готви, но не се е оплаквала. Усещането за свежест е илюзорно.

14.  

15. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Да
    Иво,за да има ефект озона трябва да има концентрация 5 пъти над допустимата норма за хората.0,5 ppm убива 70%,а 0,1 ppm вече е вредно за хората,от статията която колегата даде и съм преписал в другата тема.Ако греша ,моля поправете.
    Моя още не е дошъл,но не бих се пробвал да стоя в помещение при работата му.Не съм смятал каква концентрация след колко минути работа в колко м3 стая ще направи това уредче,но бих го сложил на макс и след работата му проветрявам и не влизам един час поне в помещението.
    Ако някой даде точни сметки за кубатурите и концентрациите ще е от полза.Но ако концентрацията е ниска няма да има и голям ефект.
    А професор Ганев ясно е казал.че има полза от уреди които повишават кислорода,но какви са те не е ясно.
    Опитах се тук да дискутираме ама...
    https://forum.setcombg.com/%D0%BC%D0...tml#post982245

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Айде, светлинка в тунела : https://www.ft.com/content/9bde4bff-...0-5ed597186496
    Песимист и оптимист седят на релсите в края на един тунел и гледат в него.
    Песимиста казва:
    "Пълен мрак е!
    Оптимиста му отвръща:
    "Виждам светлина в края на тунела"
    А машиниста на влака казва на помощника си:
    "Тия двама идиоти няма ли най-после да се махнат от релсите?"
    Та ще поживеем, ще видим!

- - - - - - - - - -

@inches9,
    Правиш ли разлика между стерилизация и дезинфекция?
    Концентрацията на озона се мери с този предмет:
    https://www.aliexpress.com/item/1005...archweb201603_
    Този пост е редактиран от Lupus; 09-11-20 в 20:46.

17. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Не знам с какво се мери.LUPUS,казах,че си по-запознат и очаквах в другата тема да отговориш за концентрацията необходима за (стерилизация,дезинфекция или ти уточни) тези неща.Не знам какво удоволствие ти създава да задаваш въпроси на хора които не са се занимавали с това,вместо това ,ако можеш да дадеш сметки и отговориш по конкретно.
    Така,че казвай какво си замерил,ако си.Аз нито съм замервал нито знам с какво.

18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от inches9 Виж публикацията
    Не знам с какво се мери.LUPUS,казах,че си по-запознат и очаквах в другата тема да отговориш за концентрацията необходима за (стерилизация,дезинфекция или ти уточни) тези неща.Не знам какво удоволствие ти създава да задаваш въпроси на хора които не са се занимавали с това,вместо това ,ако можеш да дадеш сметки и отговориш по конкретно.
    Така,че казвай какво си замерил,ако си.Аз нито съм замервал нито знам с какво.
    Отговарял съм многократно, но трябва внимателно да се чете! Налага се някои неща да ги повтарям по три пъти! Писах ли вече за допустимите концентрации? Писах ли, е нещата с озона не са толкова прости? Писах. Споделих ли моя опит за ползването на озонатора за домашни нужди? Споделих го. Посочвам ли ти уреда, с който да мериш концентрацията? Посочвам го! Е какво още ти трябва???

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 1061
    Последно: Вчера, 17:19
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 09:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 12:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 08:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 11:11

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе