.....
Този пост е редактиран от MitkoS; 18-03-20 в 12:58.
/fakenews
китайците вече не искат европейците да им връщат дефектната стока за замяна от страх да не ги заразим с короната
Китай обяви лекарството, което ликвидира COVID-19
При пациенти, третирани с „Фавипиравир” отрицателни тестове на коронавирус са получени още на четвъртия ден след началото на лечението, докато при останалите са били необходими средно около 11 дни.
https://www.marica.bg/tema-v-razviti...ovid-19-snimki
https://www.mediapool.bg/yaponski-pr...ews304779.html
Язък!
Американците сега няма да могат да патентоват своето лекарство и да искат баснословни суми за него!
Очаквайте скорошна мутация на вируса или направо нов! Нали тярбва да си избият парите от създаването на сегашния?
https://fakti.bg/mnenia/456059-doc-m...icite-i-geshev доцента го пуснаха преди време два, три пъти по телевизиите, не им харесаха приказките му и сега май гледат да го млъкнат.
То е "много скъпо бре"...аз пари за 100г дадох само за зарзават....
Този пост е редактиран от Tommorow; 18-03-20 в 14:35.
Да почваме да купуваме?![emoji23]
Изпратено от моят Mi Note 10 с помощта на Tapatalk
Имам ама един VanDan не ми дава...инак имам техника за двойна дезинфекция....отпиваш яка глътка двойна преварка сливак 70+, след което вдишваш мощно през носа и издишваш през устата в шепите...разтриваш ги...повтаряш при нужда....
Този пост е редактиран от Tommorow; 18-03-20 в 15:12.
така и така е ваканция, днес на обяд се лекувах с това и чаша червено вино
за довечера съм планирал едно ирландско лечение + сурово кашу
понеже не е 70+, възнамерявам да е 2*40...
(ПП. линка е посочен по-горе от edi1 преди мен, но не го забелязах по-рано)
Доц. Мангъров пред за вируса
Според него за да утихне епидемията трябва да преболедува 70% от населението
Изтрил съм част от оригиналното заглавие (критиките), като наблягам на написаното за стадния имунитет - нещо на което съм привърженик.За да спре тази епидемия трябва някъде около 70% от населението да преболедува и едва тогава ще започне да намалява скоростта, с която се разпространява заболяването. Просто това е елементарна епидемиология.
...
- Наскоро дадохте оптимистичната прогноза, че нещата ще утихнат до юни ?
- Трябва 70% от населението да преболедува. В над 80% от случаите това преболедуване ще стане безсимптомно или с минимални симптоми - хрема, кашлица, общо неразположение. Когато се натрупа достатъчно имунно население, тогава епидемията ще намалее или ще спре. Обикновено това става за около 2-3 месеца.
Считам още, че:
Стратегията за ограничителните мерки е работила успешно при предходните щамове. Които предходни щамове поразяват всички по отношение на възрастови критерии.
При сегашния вирус обаче, децата и по-младите възрастни след заразяване не се разболяват тежко или въобще не се разболяват.
Така че, автоматичното прилагане на досегашните мерки, може и да не е най-правилния подход, а да има по-оптимален вариант като например този към който се придържат англичаните.
Т.е., стратегията да се оптимизира.
Китайците не знаеха подробности в началото и на база предходния опит направиха това което им е помогнало предишните пъти - тотална изолация.
Но резултата от нея дори и да е положителен, то след това не е устойчив, защото изолацията не може да продължи вечно.
И отделно, продължителната изолация скапва икономиката, а оттам се скапват много от значимите обществени системи и щетите са огромни.
При стратегията за стадния имунитет, се стига до устойчив резултат, при това бързо. В най-лошия случай, ако не се развива траен имунитет, то след време човек пак ще преболедува.
И разбира се възниква въпроса "а тези които ще умрат ?!". Нямам отговор на тоя въпрос, единствено мога да кажа, че и при другия сценарий също умират хора. Този който така или иначе е тежко застрашен, ако си стои вкъщи докато се развие стадния имунитет, след това вече не е застрашен. Но при другия сценарий с ограниченията, си остава вечно застрашен
Ето тук, бай немец е казал следното
При по-голямата част от пациентите - 91 на сто, заболяването преминава само с меки или умерени симптоми, със суха кашлица и евентуално по-висока температура, посочва пред ФАЦ проф. Щреек, базирайки се на последните данни от анализи, направени в китайския град Шънджън.
ПП.
Още от текста на доц. Мангъров
- Хората обаче са притеснени.
- Това, което трябва да се обясни е, че много хора си мислят, че като се разболеят и ще умрат. Няма да умрат. Децата не умират, хората до 40-50 г. не умират, те се разболяват. Във всяка възраст човек може да се разболее. Тези, които са изложени на опасност да загинат, са тези, които са на възраст от 60, 70 и повече години. Те трябва да се пазят. Абсолютно безсмислено е хората, които не са тежко болни, да бъдат вкарвани в болница просто защото имат доказан коронавирус. Те просто си лежат в болницата и там не се прави нищо по-различно от това, което могат да правят вкъщи. Слагате си пижамата, лежите в леглото, пиете чай, взимате аспирин и чакате да Ви мине. Ако тръгнете да умирате, тогава могат да Ви вкарат в болница.
- Смята се, че могат рязко да се влошат симптомите.
- Точно там трябва да се хвърлят усилията. Ако се случи това нещо, човек да бъде вкаран в болница. Но не да лежи във Втора градска и да се чуди защо е там, тъй като има температура и не му е добре, ами има смисъл да бъде вкаран човек, който има дихателна недостатъчност, който бере душа, така да се каже.
Този пост е редактиран от MitkoS; 18-03-20 в 16:45.
Ураа, празник,
ей сега мина главната (на болницата) сестра и "тържественно"
раздаде по 1(един) брой облекло и маска FFP2 с пожеланието : "и да ги пазите много" !
Сега можем да обслужим цял ЕДИН пациент с почти нулева вероятност да ни лепне.
Другата добра новина е, че имаме и 5!! литра от този дезинфектант за повърности (побългарено смятай и еднократните маски) заа..... цялата болница....
Не всички отделения са "късметлии" естествено.
Аз съм за системата infect them all, let God sort them out...макар да съм от най-умиращите. То това ако продължи месеци, нямам намерение да живея като лалугер, то това не е живот. Седмица две ок, ама месеци...поне ще спестя угризения на близките си че са ме убили по невнимание....
Цанков, ти си проводник на неистини и гнусни лъжи за здравната ни система и ще те стигне член 326 (мм) от НК....а това очевидно е един доста голям член
Този пост е редактиран от Tommorow; 18-03-20 в 16:55.
Въпреки забраната за работа и задължителна 14-дневна платена отпуска покрай извънредното положение, защо 50% от българите продължават да си ходят на работа? Нали е за всички?? Какви са тия двойни и тройни стандарти в България? Едни да фалират, а други да просперират?!
К'во става с "извънредната" заповед за НЕ РАБОТА?
https://www.youtube.com/watch?v=HLQInO0pVVU