Страница 410 от 707 ПърваПърва ... 360400408409410411412420460 ... ПоследноПоследно
Резултати от 6,136 до 6,150 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Като гледам как лекарите са се засилили да се ваксинират...
    Ако няма фрапантни еквилибристики с данните за новозаразени - спада процента им и то не заради "мерки", а вероятно преминал пик и последващо намаляване. Тъкмо ще излезе и класическа ваксина.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Във форума мисля е ясно, че експерти няма. Ако някой се мисли за такъв, проблемът е негов...
    Това по никакъв начин не пречи да има разумни, здравомислещи хора.

Кой в момента има по-правилна нагласа - разумните хора без знания в областта или експертите, които без съмнение нямат достатъчно знания в момента и са в нокдаун не е ясно.
    Иронията е хубаво нещо, когато се използва с мярка и на място. Дали в твоя коментар е така, помоему не
    Нещо ме бъркаш с някой или не се разбираме правилно. Твърде сериозно приемаш поста ми. Никога не съм защитавал каквато и да е позиция или теза в тази тема. Самата тема за мен няма особено голям смисъл, освен като поле за изява на творческия ентусиазъм на Ицката.
    Поздрав от мен:

Няма важни или неважни хора. Всички хора са важни и ценни. Не деля хората на важност по професии, ценз и т.н.
    Процентът на първоначално записалите се за ваксина, като желаещи от колегите в моята работа е доста малък за сега. За себе си още не съм решил на 100% , но май повече клоня към "да се ваксинирам". Това е мое лично мнение. И без това има време, докато дойде ред за ваксиниране до моята работа.
    Между другото бях лично изненадан, покрай реконвалесцентната плазма и плазмаферезата, колко мои познати са го били преминали Ковид-а в периода Октомври-Декември. Повече клонях към разумните скептици по отношение на това заболяване и медийния шум за него.
    Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от VanDan; 30-12-20 в 20:10.
    kod, lazarus18, svetlio1 и 3 други харесват това.

4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Нещо ме бъркаш с някой или не се разбираме правилно. Твърде сериозно приемаш поста ми.
    Съгласен, поста ми е излишен и заядлив.
    Извинявай, явно съм станал накриво

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Нищо лошо не си написал. Изразяваш логично и ясно възгледите си по въпроса. Аз честно нямам ясно определена лична позиция. Разглеждам през времето от всички възможни страни. Сега имам доста повече данни от първа ръка, споделени от колеги лекари в Ковид структури и преболедували хора. Винаги съм бил много против медийната истерия, но и ситуацията в последните два месеца също ме изненада. Мислех, че много по-леко ще преминем през нещата.
    Между другото събрах все още твърде малка, но все пак някаква извадка от резултати от изследвания на хора доказано преболедували Ковид (с положителни PCR тестове след минимум 40 дни) за количествено определяне на Ig-G антитела в кръвта. Лабораторията е външна и е сравнително нова и модерно оборудвана. Специално за заявените от нас изследвания (ние нямахме възможност в наша лаборатория за бързо въвеждане в момента на метод за количествено определяне на антитела срещу Сарс-Ков-2) казаха, че са закупили нов модел тестове и модерен апарат. Интересно е, че има хора почти без никакви АТ и такива с много голямо количество АТ. Лично проявявам любопитството от научна гледна точка, но извадката е твърде малка за каквито и да е било изводи.
    Този пост е редактиран от VanDan; 30-12-20 в 20:44.

6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

kod
    Преболедувалите го лекари, сестри, санитари, шофьори на линейки.. няма да се ваксинират или ще изчакат 3-4 месеца. След тях, наред са учители, пожарникари, митничари, полицаи, ВиК, енергетици.
    Не съм съгласен с теб, че пенсионерите са по-важни от изброените по-горе.

https://nova.bg/news/view/2020/12/30...8%D0%BD%D0%B8/

Този 51 годишен беше хоспитализиран за Covid-19. След това отново хоспитализиран. И отново...7 пъти
    Значителен брой пациенти с коронавирус изпитват дългосрочни симптоми, които ги изпращат обратно в болницата, натоварвайки и без това претоварената здравна система.

https://www.nytimes.com/2020/12/30/h...gtype=Homepage

Малък брой пациенти с Covid развиват тежки психотични симптоми
    Повечето нямат анамнеза за психични заболявания и стават психотични седмици след заразяването с вируса.

https://www.nytimes.com/2020/12/28/h...is-mental.html
    "Въпреки че първоначално се смяташе, че коронавирусът причинява главно дихателен дистрес, сега има достатъчно доказателства за много други симптоми, включително неврологични, когнитивни и психологически ефекти ..."
    „Сякаш преживяваше филм, като„ Убий Бил “, каза психиатър за жена без анамнеза за психични заболявания, която е развила психоза след получаване на Covid-19. Малък брой подобни случаи са регистрирани в САЩ и другаде.

https://twitter.com/RP131/status/1344320800409739264
    https://virological.org/t/lineage-sp...l-lockdown/575
    https://nextstrain.org/groups/neherl...grid&r=country
    https://nextstrain.org/groups/neherlab/ncov/S.N501

"Нашите резултати показват, че едно правило [като 6 фута] за социално дистанциране може да не е адекватно за защита на хората в различни среди."
    https://www.nature.com/articles/s41598-020-80078-7

https://covid19-projections.com/path-to-herd-immunity/

Междувременно...."Китай, който тества пет ваксини във фаза 3, не предостави никаква информация от този последен етап, за да покаже ефикасността на тези ваксини."
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 30-12-20 в 21:11.

7. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Следя студентските теми за Нидерландия и УК.
    Златни времена са за лаборатории с добър бизнес нюх.
    Всякакви идиотии са валидни в момента за да можеш да пътуваш, холандците например тотално изкукаха.
    Искат предварително направен писиар с десетки условности за да можеш да се качиш в самолет...
    Няма вече тест при кацане.
    И изискванията... На хартия трябвало да е, не може да е бърз, макс 72ч от времето на взимане на проба до кацането, задължително с час, не само дата (а такива в София май само в Пирогов вадят).
    Направо си мечтая вече за този бранш да му творя и рекламирам допълнителните екстри.
    Тест 100
    Спешен +50%
    Превод 40
    С час 10
    Бланка за 5 минути 200

Рай за някои са тия непремерени заповеди.
    ПП върхът на сладоледа е, че Нидерландия ни е цъфнала# ни е вързала откъм заболели.
    Какво точно... помагат тези тестове ако летиш от друга държава на същото или по-добро дередже.
    Вече ме съмнява здравия разум на всички политици, не само БГ.
    И не ми се мисли за горките студентчета, които са се върнали, повечето с предварително купени билети за 2, 3, 4 януари къде ще си правят тези безсмислени тестове по празниците.
    И ми е много интересно как точно авиолиния ще откаже да качи холандец да се прибере в Холандия поради липса на предварителен тест.
    Aleksandars и justify харесват това.

8.  

9. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

Мен ми се струва, че нашите “пълководци” нищо сигурно не са договорили.Платили да, ама до там.
    След тея 5К дози (които са нищо) следващите незнайно колко обаче, се очакват евентуално в края на януари.Вече искат и да разреждат флаконите, не само у нас.Има си сериозен дефицит, и както обикновено сме последна дупка на кавала/Европа.Ще ни похвърлят прах в очите, че тече някаква ваксинация, а то реално пълнят новините само, и хоп - лятото дошло.И ще чакаме на есен да остане нещо за нас от трапезата на богатите.
    kod, Lupus и stainway харесват това.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

11. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    имам един съвсем добронамерен въпрос към смелчаците:

широко се лансира/намеква тезата, че индуцираният с ваксината имунитет ще е колкото естествения, а за естествения знаем, че го има-няма 6 месеца

питам следните неща:

1. два пъти годишно ли смятате да се бодете?
    2. не се ли опасявате, че това ви поставя в опасна зависимост, независимо дали опасността е реална или имагинерна?
    3. смятате ли, че е възможно да се бодат повече от половин милиард човека (50%-ина от Европа+САЩ, иначе са 750+350 млн.) на всеки 6 месеца, чисто организационно и логистично?
    Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    никой не ще да ми отговаря на въпросите,
    За да не се сърдиш:
    1. да, колкото трябва, някои стават сутрин с инсулинова инжекция...
    2. да, също така през ден си купувам и плодове, вино, цигари....зависим съм и от още 100-на други неща сигурно...
    3. да, възможно е - не виждам какво сложно да си забия спринцовката и без присъствие на лекар....предполагам, че ще направят и други такива за смъркане или шотове...минаваш през аптеката...едно малко на екс и бегаш
    Lupus одобрява това.

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    За да не се сърдиш:
    1. да, колкото трябва, някои стават сутрин с инсулинова инжекция...
    2. да, не също така през ден си купувам и плодове, вино, цигари....зависим съм и по още 100-на други неща сигурно...
    3. да, възможно е - не виждам какво сложно да си забия спринцовката и без присъствие на лекар....предполагам, че ще направят и други такива за смъркане или шотове...минаваш през аптеката...едно малко на екс и бегаш
    А какви времена имаше! Отиваш сутрин в най-близката шкембеджийница, удряш едно двойно шкембе с две филийки хляб и повече чесън, после една "баничка с капачка" и до обяд си кукуряк!
    Wise одобрява това.

13. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

И сега ги има тези времена в някои географски ширини.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Следя студентските теми за Нидерландия и УК.
    Златни времена са за лаборатории с добър бизнес нюх.
    Всякакви идиотии са валидни в момента за да можеш да пътуваш, холандците например тотално изкукаха.
    Искат предварително направен писиар с десетки условности за да можеш да се качиш в самолет...
    Няма вече тест при кацане.
    Рай за някои са тия непремерени заповеди.
    ПП върхът на сладоледа е, че Нидерландия ни е цъфнала# ни е вързала откъм заболели.
    Какво точно... помагат тези тестове ако летиш от друга държава на същото или по-добро дередже.
    Вече ме съмнява здравия разум на всички политици, не само БГ.
    И не ми се мисли за горките студентчета, които са се върнали, повечето с предварително купени билети за 2, 3, 4 януари къде ще си правят тези безсмислени тестове по празниците.
    И ми е много интересно как точно авиолиния ще откаже да качи холандец да се прибере в Холандия поради липса на предварителен тест.
    Бях решил да не се намесвам в тази "дискусия" , но все пак може да помогна на някой ...
    Не е вярно, че тестта трябва да е на хартиен носител, напротив изрично е споменато, че може да е дигитално.
    https://www.rijksoverheid.nl/documen...eu-en-schengen

Единственото условие е пробата да е взета до 72 часа преди пристигане в Нидерландия. За жители от ЕС не се изискват никакви декларации, подписи и т.н. на хартия.Само отрицателен тест.
    Авиокомпаниите са предупредени, че ако превозват лица без направен тест и ако ги хванат разбира се, защото никой не проверява пътниците от Шенгеското пространство, ще ги връщат на собствена сметка.
    Вчера даваха кратък репортаж от летището в Амстердам -никаква паника или проблеми. Хората си бяха направили тест и си пътуваха. В много страни това е безплатно, бързо и всеки ден вкл. празници.

Ако има проблем за правенето на подобен тест в България , това е тема на друг разговор.

В момента почти няма страна в света, която да не изисква тест, карантина и т.н.

Колкото до състоянието на Нидерландия откъм заразяване - пресметнете сами . Позитивните тестове са 13% от направените за изминалата седмица. Най-много бяха на около 18% през октомври, когато се въведоха и ограничения.
    https://coronadashboard.government.n...ste-mensen#ggd

Колкото до начина на пътуване, тестване, приложения - за това се бяха разбрали на върха на ЕС още през лятото. Мобилните приложения са факт в много страни, сървъра за двете платформи е в Люксембург . През приложението може да се направи заявка за тест, резултат, евентуални контакти със заразени и т.н.
    https://ec.europa.eu/info/live-work-...ng-pandemic_en

Така, че холандците не са напълно изкукали още, просто се координират с мерките, които налагат и други страни в ЕС.
    Разбира се,не се включиха в демо-ваксинирането с първите пратки, защото решиха да изчакат по-големи количества и да се започне масово и с дигитален регистър, но в крайна сметка това е маратон, а не спринт и по-важното е на финала да се достигне желания резултат.

П.П. Има няколко държави в света без тест или карантина, на който му се пътува толкова много да си избере между Албания, Колумбия, Коста Рика, Доминиканската Република, Северна Македония, Мексико или Танзания
    https://www.traveloffpath.com/countr...-requirements/

П.П.2 Винаги можете да пътувате с личен автомобил - там изрично няма изискване за отрицателен тест, тъй като няма граница, на която да ви проверят.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Мен ми се струва, че нашите “пълководци” нищо сигурно не са договорили.Платили да, ама до там.
    След тея 5К дози (които са нищо) следващите незнайно колко обаче, се очакват евентуално в края на януари.Вече искат и да разреждат флаконите, не само у нас.Има си сериозен дефицит, и както обикновено сме последна дупка на кавала/Европа.Ще ни похвърлят прах в очите, че тече някаква ваксинация, а то реално пълнят новините само, и хоп - лятото дошло.И ще чакаме на есен да остане нещо за нас от трапезата на богатите.
    Не я ясно наистина, но здравния министър се изпусна, че има споразумение само за 3 ваксини и после много бързо и тайно се прие да се закупят и от останалите, но продажбата най-вероятно ще минава през държави, които имат излишък. Те от своя страна би трябвало да ги препродават без надценка.
    https://www.mediapool.bg/bulgaria-sh...ews315952.html

Дано тази на Оксфорд-Зенека става, от нея ще дойдат най-много количества и може да се съхранява дори в хладилник Зил
    Този пост е редактиран от stainway; 31-12-20 в 01:33.

16. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Миро...
    Не ми се спори.
    В момента официалната информация е това!

Това е съобщението от консулството в Хага.
    Моля не прехвърляй проблема на българите.
    Лично следих ситуацията.
    Вашите оправни люде в рамките на 2 дни пуснаха 4 версии на тази заповед!
    В първата и втората изрично пишеше диджитъл или на хартия.
    В следващата изрично пишеше само хартия, лично го видях.
    Разбира се, може да са пуснали нова версия и да са го махнали.
    В разговор вчера с консулството в Хага, оттам са казали студентите да пътуват с хартиени, а не електронни документи.

Напълно сериозно - хаосът си го има и при вас, глупавите наредби също. Не може винаги да намираш оправдания
    Не знам защо непрекъснато наблягаш на това, че било то в Холандия или пък в друга европейска страна имало безплатни PCR тестове.
    Не мисля, че някъде има подобно нещо.
    В УК и Германия със сигурност.
    Моля... Прави разлика между безплатен тест ако имаш някакво оплакване. Да, такъв има на много места, до някаква степен и в България.
    Но безплатен PCR тест без оплаквания... Ами не, няма подобно нещо, хайде да престанем с изкривяването на информация. Или поне няма в... много страни ако наистина има в Холандия.

Би ли ми споменал коя друга европейска държава ми забранява да се кача на самолет ако нямам PCR тест???
    Че излиза, че май си мислиш, че всички го правят!
    Като държат холандците на тестове - да си сложат пункт на летището и да тестват.
    В Германия имам срок от 24часа след кацане да си направя тест. Приемат се и бързи тестове, които се продават в аптека... Няма изискване за тест при транзит до 48часа.
    Можеш официално да нарушиш карантина ако напускаш страната преди да е изтекъл срокът й.
    Купища дребни разлики, които всъщност са значими.
    Отделно си мисля, че до други държави мога да си пътувам, карам карантина без да правя тест преди или след полет.
    В Холандия по католици от папата станаха.
    Прочетоха в Дейли мейл за нов щам и веднага самолети да спрат! Съответно всеки барабар Петко с мъжете и излишен транспортен хаос. Е... След 2 дни пуснаха всичко...
    Както и да е
    Абсурдно е да се въведе такова правило около Коледни и Новогодишни празници. Срокът 72ч от взимане на проба става много труден за спсзване. Малко мисъл да беше вложена за хората, които пътуват в тези дни

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага

Моля... Прави разлика между безплатен тест ако имаш някакво оплакване. Да, такъв има на много места, до някаква степен и в България.
    Но безплатен PCR тест без оплаквания... Ами не, няма подобно нещо, хайде да престанем с изкривяването на информация. Или поне няма в... много страни ако наистина има в Холандия.
    И на мен не ми се спори, но да се обобщава на едро е много претенциозно. От 1 декември в Нидерландия можеш да се тестваш напълно безплатно без никакви симптоми, ако искаш всеки ден.
    Много мои познати го направиха преди Коледа, за да са сигурни, че няма да разнасят зараза на вечеря и т.н.
    В Дания е дори по-добре организирано . Дават ни я за пример.
    Никога не съм се опитвал да изкривявам информацията, просто се опитвам да запълня неясноти .

Добре - глупаво и безумно е в Нидерландия. Толкова може една малка страна

В момента пътуванията са напълно нежелателни и ако някой толкова много иска-нека си плаща, ако няма безплатно тестване.

Аз все пак се надявам, че 2021 ще бъде година, в която думата "Корона" ще се свързва с бира

А името "Доналд" с "Дък"

18. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Пътуванията може да са нежелателни, но са необходими и наложителни по празници за страни, които имат претенции да са топ студентски международни дестинации!

И пак генерализираш ������
    Да, има и глупави неща в Холандия.
    И настоящата заповед и боклучената полиция.
    Не можеш да ме убедиш, че е нормално да ти се обяснява, че няма капацитет контейнерите за боклук да се изхвърлят по-често от 2 пъти седмично, но да имаш капацитет 6 дни в седмицата боклучена полиция да рови по тях в търсене на компромати за налагане на глоби...
    Може по-натам да ти дам доводи по уотс ъп и за глупави елементи в студентски здравни застраховки, да не зачекваме чак теми за наем на стаи и апартаменти от чужденци. Да си поговорим за мошеници хазяи, които като че ли са повече от всяка друга страна, сигурно и още ще измисля

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 1061
    Последно: Вчера, 17:19
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 09:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 12:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 08:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 11:11

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе