Не, не съм объркал термините интелект и начетеност в случая с Х2 и водещите учени участващи в разработването на модерните ваксини. Точно интелектът им е по-голям от неговия. Най-вероятно доста повече и от моя и твоя, въпреки голямото ти самомнение за твоя. И в това няма нищо обидно. Това са светила в науката, а не просто "начетени" индивиди. Но това няма никакво значение за тема "дъра-бъра", просто не се сдържах, когато някой ги нарича "тъпаци".
Джаки, какво не разбра бе човек - изследваме хора кандидати за даряване чрез плазмафереза на реконвалесцентна плазма. Трябва да имат определено количество АТ срещу вируса, за да отговарят на критериите за процедурата. Просто ми направи впечатление, че се събраха доста случаи без никакви или почти никакви АТ, а доказано са се срещали с вируса. Не са минали повече от 2-3 месеца от положителните им резултати. Това е. Няма ваксинирани сред тях. Не правя сравнения. Не агитирам за или против нещо. Не се считам за твърде "начетен", за да давам крайно мнение по подобни теми.
Прави ми впечатление, не само в този форум, че доста от хората с мислене преди "няма такъв вирус", след като се установи за съжаление (мое включително), че в една или друга степен "има такъв вирус", еволюираха до тезата "няма (нужда) такава ваксина". Може и да не съм прав.