Страница 463 от 707 ПърваПърва ... 413453461462463464465473513 ... ПоследноПоследно
Резултати от 6,931 до 6,945 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич
    Мнения
    4,809
    #6931

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Къде е доказателството, че ваксинираните заразяват? Щото всеки може да каже каквото си иска в момента.
    Фаучи е изговорил и доста глупости...

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Mar 2010
    Мнения
    688
    #6932

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Ей този е прима балерина на ГРОБ в ДъГе
    Чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев, д.м.н.
    В неговото предприятие умря един познат от ковид.Колко долу трябва да паднеш,че ценз и титли да заровиш в бостана.Или Тиквата е реалният собственик на предприятието.
    Този пост е редактиран от dudi4ek; 13-03-21 в 06:59.

  4. Senior Member Аватара на inches9
    Тук е от
    Aug 2020
    Мнения
    1,385
    #6933

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    В Азия си живеят нормално, а ние се затворихме като в Средновековието

    Знаете ли колко са дотук жертвите на коронавируса в Тайван? 10 човека. За цяла година пандемия. А ние в Европа заложихме на средновековния метод на локдауна и зачакахме ваксините. Как стана така, че Азия ни изпревари?
    ....

    В очи се набива най-вече нещо друго: в Азия заложиха много повече на дигиталните технологии, на проследяването чрез GPS, на мобилните приложения, на камерите и банковата информация, за да проследят контактите и да наложат ефикасни карантини. Тъкмо използването на максималната достъпна информация обединява в успеха им иначе толкова различни държави като комунистически Китай, авторитарен Сингапур и демокрации като Тайван и Южна Корея.
    Тази пандемия може да постави началото на азиатската ера
    Особено за демократичните държави в Азия въпросът какви основни права могат да бъдат ограничени в борбата срещу пандемията беше не по-малко деликатен, отколкото за нас. Те решиха да се откажат от една част от правилата за закрила на личната информация, но гражданите в Южна Корея например си запазиха възможността да атакуват тези ограничения по юридически път. В Европа постъпихме другояче и ограничихме много по-сериозно други основни права: правото на свободно движение, на събиране, на упражняване на професия.
    Резултатите огорчават. През изминалите месеци много хора в Азия имаха възможност да живеят по-свободно и по-спокойно от нас. Европа, която не от вчера буксува в усвояването на техническия прогрес, избра средновековния метод на локдауна и зачака ваксините. Някой ден историците може би ще напишат, че тази пандемия е поставила началото на азиатската ера.
    Николас Бусе, „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”


    https://www.dw.com/bg/%D0%B2-%D0%B0%...%BE/a-56846848

  5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,658
    #6934

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    ccankov73
    Нали обяснявах на VanDan, ама понеже съм никой в медицината, а на него не му се чете....
    Ицка, хайде стига с обясненията на тази тема. На мен това ми е работата, а не занимание във форум. Използването на рековалесцентна плазма не е нищо ново като метод в медицината. Това е вид на т.н. пасивна имунизация. Още преди да се почне кампанията бях почти сигурен какво може и какво не. Има възможно приложение и може да се очаква някакъв ефект единствено в съвсем начален стадий - още при началния контакт с вируса. Когато нямаме собствен имунен отговор и като защита ползваме наготово чужд такъв - под формата на АТ изработени от друг човек (ССР) или изкуствени по рекомбинантна технология (АТ на Реджинерон). След като вирусът е навлязъл в тялото и разпространил в органите, причинил е тежки патологични изменения, не може да очакваме сериозен клиничен ефект. АТ не лекуват пневмония, не възстановяват стените на съдовете и не премахват тромби. Това се потвърди и от вече наличните официални обобщени клинични проучвания. В нашата работа се ръководим от официалните документи на специалното звено на ЕС за определяне на правилата за вземане, преработка, изследвания и клинична употреба на кръв и кръвни продукти, човешки тъкани и клетки, които ни се спускат от официалния регулаторен орган в България - звеното на ИАЛ за контрол на трансфузионната система. Аз дадох цитат от последното ръководство на ЕС, но май ти не четеш. Проучванията показват, че се наблюдава ефект само при използване в началото на заболяването (до 2-3 дни) и при максимум средни по тежест случаи и само при използване на високотитърна плазма с много голямо количество АТ в нея. При вече развита патология, по-тежко болни, интубирани и т.н. няма значим ефект. В България повечето случаи на употреба са при вече увредени болни със сериозна и развита патология и при тях за съжаление рядко може да има значим ефект. ССР не е магическото средство, което ще излекува тежко болните. Но хората търсят всякакви варианти в опит да помогнат на близките си. Това е напълно разбираемо. Пък дори и минимално и рядко, може и да помогне в някои индивидуални случаи. Не само с АТ, но и като обикновена прясно замразена човешка плазма, която също се използва в някои случаи. ССР по същество е помощно средство, по-скоро за профилактика. Но за тази цел би трябвало да мине етап на преработка и извличане на АТ до стандартизиран като количество АТ, малък по обем, лесен за прилагане (без значение кръвна група и опасност от предаване на трансмисивни инфекции) продукт.
    Този пост е редактиран от VanDan; 13-03-21 в 09:48.
    Gena_bs и stainway харесват това.

  6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #6935

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    Още една лъжа относно ваксините беше опровергана тези дни - лъжата, че ваксинираните не могат да заразяват.
    Тук не става въпрос за антиваксърство, а става въпрос за лъжите относно ваксините, които отпадат една по една. В предходен пост изброих няколко, а сега посочвам поредната такава - че ваксинираните не могат да заразяват.
    Още в края на Ноември, в интервю за CNN американския медик номер едно доктор Фаучи, каза точно това което виждаме днес в Англия и Израел - каза, че целта е чрез ваксината да не се развиват симптоми, но това не значи, че ваксинираните не могат да заразяват. Само че това негово интервю предизвика някъде нещо, щото CNN набързо го цензурираха и оставиха само няколко фрагмента, в които имаше единствено най-положителните догми за ваксинирането. Но беше малко късничко за цензуриране, щото интервюто вече беше копирано по други сайтове.

    Хубаво е да си припомним и политическото изказване на мутафчийски в деня в който се ваксинира - каза, че сега може да отиде да види родителите си, без да се притеснява, че ще ги зарази.
    ... или е тотален некомпетентник по отношение на епидемии и ваксини, или пък е осакатен от военните си звания и дейности и си мисли, че може да се отнася с обществото така както се отнася с подчинените му други военни - немислещи овце чакащи заповеди.
    колега, според мен съвсем скоро ще имаш повикване за явяване на червеното килимче

    НЕ МОЖЕ преболедувал от ковид човек да се изказва толкова неласкаво за техни сиятелства от НОЩ, правителството, белите престилки и безкористните биг фарма компании!

    'земи се стягай, влизай в строя и от утре възторжено с пионерска връзка и усмивка пред Вожда да пееш оди за ваксините!
    Gena_bs, Aleksandars и Toncy харесват това.

  7. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012
    Мнения
    1,589
    #6936

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Някои хора в този форум имат спешна нужда от психиатър. Според тях съвсем скоро ще се окаже, че Бойко е мажоритарен собственик в АЗ и има дял в Пфайзер и всичко е една огромна конспирация.

    Нещо стана много модерно да си constant opposition of every fucking shit.
    bobivg, tony34al, emil vasilev и 1 други харесват това.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    1,224
    #6937

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Съмнявам се, че на нашата територия има специалисти - способни да уловят/разграничат страничен ефект/дефект на новите ваксини у пациент.
    Те не знаеха какво причинява вируса, камо ли еле па ваксината. Могат единствено да чакат от чужбина някой техен колега нещо да напише и да го повторят.
    Та, ако някой е изказал тук такова мнение - то по-скоро е полит-конюнктурно, а не по същество.
    И не забравяйте - всичко е за пари. Ама за много пари.
    Gena_bs и Aleksandars харесват това.

  10. Member Аватара на Dedo1975
    Тук е от
    Feb 2019
    Мнения
    615
    #6938

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Toncy
    Между другото ако си следил тестовете във фаза 3 на производителите, щеше да видиш за какви абсурдни случаи нямащи нищо общо с ваксината докладват лекарите за участниците, понеже са длъжни да описват всяка промяна в здравният им статус.
    - 2 седмици след ваксината починал от инфаркт
    - счупил си ръката, понеже се подхлъзнал и паднал по стълбите
    - изпаднал в кома зарди предозиране с наркотици
    - получил криза след някакъв запой
    - вдигнал кръвното и му прилошало след скандал
    - умрял..при катастрофа

    Журналята понеже не им се чете целият доклад, прехвърлят накрая където има таблица с броят отчетени промени в статуса...и там пише..после в медиите излизат едни прекспонирани глупости и започват слухове, конспирации, психоза.
    Между другото ако си следил брифингите, щеше да видиш какви абсурдни случаи нямащи нищо общо с короната докладват от НОЩ, понеже имат спусната заповед да държат стадото в страх.
    - тежка черепно-мозъчни травма - умрял от Ковид
    - последен стадий на рак - умрял от Ковид
    - лекарка с три отрицателни PCRа - умряла от Ковид

    Конете с капаци, понеже не им изнася, не отчитат тези случаи за манипулация...

    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Някой ще попита е как е толкова сигурен на пръв поглед, че няма образуване на тромби? Сигурен е защото след като е имала операция по повод запушване на артерии, иначе казано и е правена коронарография с поставянето на стент, то тя години пие антитромбоцити + аспирин протект и една камара други лекарства като такива за борба с триглициридите и прочие...3 от 4 възрастни са с подобно обременяване наднормено тегло + разни болести което би довело до много повече от 1 случай....

    доб: // "имала и троен арто-коронарен байпас"
    Това е валидно само ако наистина е взимала всички предписани ѝ лекарства. И идея си нямаш колко много хора не могат да си позволят да си купят всичките лекарсва, предписани им от лекаря. Примерно моите лекарства са около 30лв. на месец. Мислиш ли, че ако бях само на гола пенсия щях да мога да си ги позволя?
    Gena_bs и Aleksandars харесват това.

  11. Member Аватара на Firenze69
    Тук е от
    Jan 2020
    Мнения
    328
    #6939

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    мдАаа....

    Изпратено от моят COR-L29 с помощта на Tapatalk
    Gena_bs и Jack Krauser харесват това.

  12. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,193
    #6940

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от tony34al Виж публикацията
    Къде е доказателството, че ваксинираните заразяват? Щото всеки може да каже каквото си иска в момента.
    Фаучи е изговорил и доста глупости...
    Задаването на такъв въпрос в днешно време, подсказва за тотално незнание за заразяването и последващите действия на човешкия организъм.
    По-лошия вариант е да не е "незнание", а да е "неразбиране".

    -------------------
    ПП.
    А по отношение на Фаучи:
    Нютон не е създал законите на механиката. Тези закони са валидни без значение дали Нютон е съществувал или не. Нютон само ги е описал.
    Същото важи и за Фаучи - нещата НЕ се случват защото той е казал така. Нещата се случват обктивно спрямо съществуването на Фаучи, който само ги описва като процеси, а не ги задава като такива.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 13-03-21 в 13:29.

  13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,900
    #6941

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Ха, току що ни свършиха Ковидните легла, явно търсенето е по-голямо от предлагането.
    Нищо че не бяхме в червената зона.Даже има 4има в спешното дет се чудят кво да ги правят.
    Тъй че довечера по кръчмите - за масова дезинфекция, че спряха “масовата” ваксинация.

    п.с. пак стана мазало...плановите духнаха супата, спешните дето ги оперират лепват нещо после - обикновенно коронка, за короните места няма и т.н.,
    espace, Gena_bs и bobivg харесват това.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,631
    #6942

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Dedo1975
    Не са само брифингите. Манипулират, за да всяват страх, понеже мнозинството българи са дебилни егоисти и не искат да се пазят. Има засечени стотици тайни купони.
    Знам го и от опит - баща ми почина от двустранна бронхопневмония, но го писаха от Ковид, негов бивш колега почина от рак на панкреаса(в същото отделение) но пак го писаха от ковид. Който е влязъл там - "умира от ковид".
    Това във университетска/терапията на 10 етаж - гръдна хирургия.
    НЯМА починал от ваксиниране!
    https://smotrim.ru/article/2534236

    Забелязали ли сте, че от месеци дъвчем едни и същи неща?

    Британският щам на коронавируса увеличава риска от смърт с 64 процента в сравнение с други видове инфекции. До това заключение стигнаха авторите на изследване, публикувано в British Medical Journal.

    От 54 906 британски пациенти с коронавирус, 227 са починали. Ако вземем същия брой хора, заразени с други щамове на COVID-19, там са починали 141 пациенти.

    Авторите на изследването не изключват, че резултатите от тяхната работа могат да бъдат повлияни от пробната грешка на участниците.
    Новият щам беше наречен VUI-202103/01. Открит е на 4 март в Югоизточна Англия при двама души, които наскоро пристигнали от Антигуа.

  16. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #6943

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    след като от личен опит знаеш що за дрънканици и манипулации има в системата, какво си тръгнал за раздаваш епитети за недобросъветсни тъпанари егоисти, дето не искали да пазят другите?

    след като не можеш вкъщи просто ей тъй да си пукнеш (независимо от ковид или не) и да останеш незабелязан, значи умрелите от ИСТИНСКИ ковид са всички, минус умрелите от други неща
    след като "другите неща" изкуствено биват занижени, значи "ковид" е изкуствно завишен

    от което следва, че "да, проблем има", но "НЕ, няма нужда да горим на кладата всеки, който не е съгласен с Инквизицията, простете НОЩ"
    нещо много ми се губи плурализма на мненията... от сутрин до обед биха ме облъчвали (ако гледах много тв) с интервюта, мнения и репортажи как ТРЯБВА да се ваксинирам
    единственият скептик беше Мангъра, но го низвергнаха до карикатурен антагонист и това беше

    НИКОГА НИКЪДЕ НИКОЙ не е умрял от ваксина, това е официалната позиция на биг фарма + всяко правителство
    Gena_bs и Toncy харесват това.

  17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #6944

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Ха, току що ни свършиха Ковидните легла, явно търсенето е по-голямо от предлагането.
    Нищо че не бяхме в червената зона.Даже има 4има в спешното дет се чудят кво да ги правят.
    Тъй че довечера по кръчмите - за масова дезинфекция, че спряха “масовата” ваксинация.

    п.с. пак стана мазало...плановите духнаха супата, спешните дето ги оперират лепват нещо после - обикновенно коронка, за короните места няма и т.н.,
    "Ако нещата вървят зле, толкова зле, че повече няма накъде, в най-скоро време очаквайте да тръгнат още по-зле." /първо следствие от закона ма Мърфи/.

  18. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,900
    #6945

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    "Ако нещата вървят зле, толкова зле, че повече няма накъде, в най-скоро време очаквайте да тръгнат още по-зле." /първо следствие от закона ма Мърфи/.
    Разликата между песимист и оптимист. Песимистът : - Лошо, много лошо! По-лошо не може да бъде!
    Оптимистът отговаря: -А, може, можее..!
    Gena_bs одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 1015
    Последно: 19-06-24, 21:57
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 08:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 11:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 07:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 10:11

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе