Аз този въпрос не съм го задавал.Отговора му не е тайна за никого.
Аз този въпрос не съм го задавал.Отговора му не е тайна за никого.
Като магаре на мост - до последно си държат на "официалната" версия:
СЗО най-сетнe разкри кой е първоизточникът на К-19, заразил целия свят (blitz.bg)
“Изключително малко вероятно”. Екипът на СЗО в Ухан отхвърли версията за лабораторния произход на COVID-19 (svobodnaevropa.bg)
Highly likely явно се заменя на няма доказателства относно.
Официалното изявление на СЗО относно AZ:
ExpertPositionAstraZeneca.pdf (ncipd.org)
Този пост е редактиран от Gena_bs; 20-03-21 в 08:58.
Не мога да разбера като са толкова добри руската и китайската ваксина, защо не минат по етапния ред и не им подадат документите в европейската агенция по лекарствата.
България е заявила 18.5 млн. дози и повече не й трябват.
Не знам дали тези ваксини са добри и колко.
"Проблемът" е изискванията за минимум 4 държави от EU да заявят желанието си да се сертифицират ваксини. И заявка от страна на производителя.
Може и да съм пропуснал, но не помня кои точно държави са настояли за стартиране на процедурите на вече одобрените ваксини.
И дали е спазена процедурата въобще!
Колкото до заявените бройки - когато се доставят ще се разбере дали са достатъчно.
Проблемът е, че почти всеки ден се намаляват количествено доставките и се отлагат във времето.
Заради което се симулират "загриженост" и "разногласия" сред страните в EU по медиите. А комисарите не искат да вземат единствено ефективните принудителни мерки спрямо производителите на ваксини. Не че не могат...
Със сигурност и руските, и китайските са крадени от тези, които са одобрени. Лошото, че цената на Спутника е в пъти по-висока от астрата и после се чудиме каква е тая интернет офанзива да се оплюе и отрече конкурента. А кой е най най в дезинформацията, тролщината и фейк новините?
Руснаците първи пуснаха ветеринарна ваксина, а тоя така наречен спутник е крадената, за която говоря.
Не знам какво си говорите още на пенсионерките пейки и кой ти е източника на информация, но е най-добре да го зарежеш за постоянно тоя източник. Като преди това тия глупости за "изисквания за 4 държави" му ги наври отзад.
Всеки производител на лекарство може да си кандидатства за одобрение, да си направи (и самофинансира) EU-локални клинични тестове и след полученото одобрение да си го продава лекарството в EU ... стига да има търсене за това лекарство.
Такива идиотски изсквания каквито посочваш, противоречат на фундаменталните принципи на EU.
Тая тъпа партенка я е измислил дебил, с цел да обясни на други дебили, че "руската ваксина е най-хубавата, ама некви субективни гейски EU правила я спъват".
А те причините са ясни и на малките деца:
1. ***** не може да произвежда големи количества.
2. ***** не може да спазва рецептата по време на производството.
3. ***** лъже в статистическите резултати за клиничните изпитания които е провела сама
Самите руснаци си ги знаят тия неща и "не бързат" да се ваксинират със собствената си руска ваксина.
За който се съмнява, може да провери колко руснаци искат и са готови да се ваксинират. А също и какъв е процента на ваксинираните в ***** и какъв е например в Румъния.
***** дълго време бягаше от стриктните EU клинични изпитания и тестове.
Но за да не си личи че ги е шубе, че ще се провалят на тестовете с истинска статистика, умишлено бяха подали документи за одобрение в неправилна агенция и съответно пропагандно тръбяха по целия свят, че EU политически не иска да ги одобрява. Пък от EU им отговоряха кротко "как да ви одобрим, като не сте подали документи за стартиране на процедура по одобрение".
ПП.
В момента ***** се опитва да пусне производство на ваксината си на две места в EU - в Германия/Бавария в завод на руска фармацевтична компания (Р-Фарм) и в Италия пак във фармацевтична компания с руски капитали.
Причината е ясна - ***** няма собствени ресурси за голямо производство. По същия начин се опитваше да произвежда и в Бразилия и на други места по света, но не съм следил докъде са стигнали, може и да са го направили вече.
Този пост е редактиран от MitkoS; 20-03-21 в 12:07.
Само това е достатъчно.1. ***** не може да произвежда големи количества.
Чай ся , значи ... руснаците са подели кампания срещу Азека в цяла Европа за да я заменят след като първоначално са я крадналЕ
.... заедно с шимпанзето ли са я гепили или без ?
На руснаците изсипаха ли им се пари с вагоните от ЕС преди година , че да имат производства задоволяващи цял свят ...
или им се налагат санкции от години ?
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Работата е повече от ясна - по всички ваксини, различни от американските ще се води масиран огън от всички калибри, за да бъдат компометирани, а на пазара да останат само "американките". За сега видим ефект няма, защото те не достигат на пазара и всяка страна гледа да докопа от където каквото може.
//Добавено
Умните хора отдавна проумяха, че и тази вълна няма да е последната, ако не се ограничи потенциала за заразяване с някакви ваксини поне за половин година, до година, за да се спрат мутациите. В противен случай четвъртата вълна ще е още по-страшна, а за петата идната пролет направо не ми се мисли.
Този пост е редактиран от Lupus; 20-03-21 в 12:59.
Не вярвам въпросите ти да са към мен, но все пак ако са към мен, са направо обидни - супер тъпотия са и двата !!!
ПП. Писали сме едновременно, отговарям на Mig82
Кой пише тъпотии не се наемам да давам оценки но ...
https://news.bg/world/italiya-i-germ...i-bez-ema.html
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
Не знам чия конкретно собственост са фабриките за лекарства по света и в частност в Европа. Със сигурност основният пакет акции са еврейски.
Дали руски или от друг произход няма значение. Както и всички финансови институции по света, естествено.
Обаче 4 членки на EU искат да произвеждат "Спутник V" на свои територии, според БНТ1 от поне 1 седмица.
Това са Германия, Австрия, Испания и Италия. Може д а са се появили и други, но не са ми известни.
european-regulatory-system-medicines-european-medicines-agency-consistent-approach-medicines_bg.pdf (europa.eu)
Коронавирус: Кой и как одобрява нови ваксини в Европа | Новини и анализи от Европа | DW | 02.12.2020
Въпроси и отговори относно ваксинацията срещу COVID-19 в ЕС | Европейска комисия (europa.eu)
В отговор на заплахи за общественото здраве, каквато е настоящата пандемия, ЕС разполага със специален регулаторен механизъм. Той позволява лекарствата за употреба при извънредни ситуации да бъдат предоставени на разположение на ранен етап. В такива извънредни ситуации процедурата за разрешение за търговия при определени условия е специално изготвена така, че разрешенията за търговия да бъдат предоставени възможно най-бързо веднага след като са налице достатъчно данни. Така на ЕС се предоставят стабилна рамка за ускорено одобрение и безопасност след получаване на разрешението, предпазни механизми и контрол.
Преди да вземе решение, Комисията се консултира с държавите членки, които отговарят за пускането на пазара и за употребата на продукта в своите държави (чрез процеса на комитология — процедура по разглеждане). При наличие на квалифицирано мнозинство от държави членки в подкрепа на разрешението Комисията може да пристъпи към приемане на своето решение да разреши търговията с ваксината.
Този пост е редактиран от Gena_bs; 20-03-21 в 13:49.
Цитирай предаването на БНТ1 - имат си сайт в който ги има предаванията. Иначе думите ти са разреден въздух.
ПП.
Ахааа, 4 страни искали нещо, ма то май не било в шибаните гейски субективни EU-изисквания.
(цитат) ""Проблемът" е изискванията за минимум 4 държави от EU да заявят желанието си да се сертифицират ваксини."
... чудя що ли изобщо ти обръщам внимание - твърдиш очевидна глупост за изисквания, а като ти направят забележка, почваш да се защитаваш/спориш практически отричайки глупостта.
По принцип нямаше да е кой знае какъв проблем, но става въпрос за едно твое фокусирано плюене по ЕС и величаене на *****. И което по "странни" обстоятелства съвпада с примитивната руска антиевропейска пропаганда.
---------------------------
"В България ще е готов завод за ваксини до няколко месеца, обяви премиерът Бойко Борисов, цитиран от бТВ, по време на посещение във фармацевтичната база "Антибиотик" в Разград.
Той инспектира изграждане на нов завод за ваксини, чиято инвестиция възлиза на 120 млн. лв. Заедно с него беше директорът на Агенцията по лекарствата Богдан Кирилов.
Борисов заяви, че на европейската карта на имунизация този завод ще може да произвежда за цяла Европа и при този капацитет много държави ще си отдъхнат.
Страната ни за 16 месеца ще произведе стотици милиони ваксини, добави премиерът. Той отчете, че фирмата е мислила далновидно за разлика от други, които тепърва започват да правят такива заводи.
"Ние сме на етапа на монтиране на машините. Това ни е голямо предимство", каза Борисов.
"Преди една година всички се борехме във военната промишленост да има инвестции, новата война я видяхме каква ще е. Който има заводи за ваксини, заводи за лекарства и мощна фармацевтична продукция, ще е номер едно във всичко останало", каза още Борисов."
Този пост е редактиран от MitkoS; 20-03-21 в 13:53.