Никой не ти се връзва знаем ти долната душичка ....
Някой знае ли защо телефона ми не чете QRкода от EU сертификата. И как мога да си кача електронен вариант на телефона. Имам хартиен, който ми дадоха от там, където ме ваксинираха.
И моя не го чете, струва ми се доста пикселизиран. За изтегляне на кода ти трябва електронен подпис , или молиш личния лекар да го изтегли и да ти го изпрати.
Какъв код да ми изпрати?
Не е необходим ел.подпис, а ЕГН, номер на л.к и номер на ваксина.
Изпратено от моят Pixel 5 с помощта на Tapatalk
И си го съхраняваш, като файл на тел-а.
И важи 6 месеца.
После - пак наново!
Не стигат опашките за ваксини, но не можеш да се вредиш и за преглед от чакащи за сертификати!
Пенсионери над 75 за какъв им е сертификат? Сигурно ще хукнат по чужбина или ще летят със самолет?
Според мен август е най-подходящ за "покриване" на зимата.Един месец след ваксинацията се достига макс. имунитет - т.е. септември, когато почват училища и университети.
Е. ако ти се ходи в Гърция/EU и т.н. е друго.
За дискриминацията не е сигурно.Евреите си отмениха правилата за зелен сертификат вътре в държавата - почти нямат новозаразени и нямат нужда от разделение м/у
ваксинирани/преболедували и неваксинирани.
Е, има много хора, които си се ваксинират точно от страх да не се разболеят.
Въпреки че повечето дето ме питат сега има ли ваксини, какви и от колко до колко работи коридора са точно с цел пътуване зад граница .
Ще питам, ама утре, че чак сега погледнах темата.
- - - - - - - - - -
toni, вариантите са следните :
- отиваш до този мед. център и ги молиш да ти дадат Национален референтен номер (НРН) на втората ти доза.
Би трябвало да имат журнал за отчет.
- Ако не им се занимава ги молиш да ти дадат такъв номер на коя да е партида поставени ваксини - би трябвало да е въведен(номера) в системата.
- вземаш от някой познат/приятел такъв номер и си го въвеждаш
https://www.his.bg/bg/dgc
Този пост е редактиран от ccankov73; 12-06-21 в 14:34.