Страница 198 от 707 ПърваПърва ... 148188196197198199200208248 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,956 до 2,970 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница
    Мнения
    7,804
    #2956

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от justify Виж публикацията
    Временното стана постоянно.Честито:
    И какво толкова, ако се промени Закона за защита при бедствия? Не виждам драма.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,883
    #2957

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    https://www.bbc.com/russian/features-52450482
    : на поверхности мозговых клеток присутствует тот самый мембранный рецептор ACE2, через который вирус легко проникает внутрь, вызывая воспаление.
    Этот же рецептор есть и у клеток, выстилающих внутреннюю поверхность кровеносных сосудов - поэтому в тяжелых случаях вирус прорывается из дыхательных органов в общий кровоток. В результате тромботические осложнения возникают почти у каждого третьего больного коронавирусной пневмонией.
    Този пост е редактиран от ccankov73; 29-04-20 в 00:00.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2019
    Мнения
    142
    #2958

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])


  5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2017
    Живее в
    Хага
    Мнения
    2,433
    #2959

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Сега като се замисля, си спомням как по комунизма ни пазеха от всякакви "детски" болести. Когато някое дете хванеше шарка (варицела) , слагаха на вратата едно червено листче-в този дом има заразно болен, забранява се контакт и т.н. Така бях "опазен" , че преди 23 години, когато се установих тук, изкарах варицела. Бях на 25 години, но си спомням колко болен се чувствах и седмици наред докато се оправя.
    Всички ми се смееха-това е "детска" болест, но аз явно бях забравил да я прекарам После ми направи впечатление, че децата тук ги събират нарочно, когато някое се разболее от подобни неща, за да може да го изкара възможно най-бързо и да не си спомня после... Не знам дали нещата сега са променени, но все ми се струва, че много баби-хилаво дете
    Явно вируса застрашава хората над 70 години или такива с някакво сериозно заболяване. Има млади хора с автоимунни заболявания и т.н. Нека те се пазят и пазят по-възрастните...
    Засега се твърди, че децата не са преносител-по скоро се заразяват от възрастните. В следващите няколко седмици ще стане по-ясно, след като училищата отварят на много места за най-малките.
    Ако по-младата и силна/здрава част от населението на всяка държава се срещне с вируса- нещата ще се уталожат много бързо. При всяка среща със здрав човек-вируса отслабва и не може да се дели, както го прави при човек със заболявания... Може би просто трябва да се пазят тези, които са на определена възраст, а здравите да не се държат ограничени... Ех колко е хубаво да си на 20-30 години

    П.П. Днес по телевизията имаше предаване посветено на кризата с въпроси и отговори от експерти. Все още се опъват от въвеждане на маските като задължение, защото се смята, че създават илюзия за защита и хората няма да спазват дистанция...

    Все пак днес започнаха да произвеждат по 1 млн. FFP2 маски на ден за нуждите на здравните работници. Оказа се, че най-големия производител на матраси , заедно с химическия концерн DSM и проиводител на филтри, могат да организират роботизирано производство с около 1 млн. маски на седмица. Омръзна им да връщат на китайците доставките
    Все пак на седмица трябват около 4,5 млн... Ще се продават на себестойността им и никой не говори за износ...
    https://www.auping.com/en/news/produ...thenetherlands
    Този пост е редактиран от stainway; 29-04-20 в 02:41.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я
    Мнения
    6,171
    #2960

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията


    Драмата е, че след като ти е направен тест и поискаш да узнаеш резултата от теста, то получаваш отказ да получиш копие от резултатите ... прочети материала.
    Има харта за правата на пациента ! (И този документ е ратифициран от България !)
    Има и нарушители на този документ.
    ТОВА Е ДРАМАТА !
    ... И това е лоша практика не само в Банско
    Прочетох го. Голяма конспирация е развита.Големи изводи са направени.Истината е може би е,че хората просто са нямали копирна машина да направят копия.

  7. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv
    Мнения
    9,786
    #2961

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Прочетох го. Голяма конспирация е развита.Големи изводи са направени.Истината е може би е,че хората просто са нямали копирна машина да направят копия.
    Сериозно?

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #2962

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Бре, бре, цели концерни, роболинии и то за 2-ри клас маски.Прекаляват май с емоциите.Това вероятно е някаква холандска шега.

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,513
    #2963

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    ccancov73
    В щатите на места имат 2-3 кратно увеличение на инфаркти, инсулти спрямо предходни години. Предполагат, че причината е ковид-19, но нямат пълни данни. За още една от "странностите" на вируса алармират лекарите, така наречената "тиха хипоксия", протича безсимптомно:
    'Silent Hypoxics': Docs warn of coronavirus link to mysterious low oxygen symptoms
    така, че чакам да ми пратиш пулсоксиметърче

    https://www.expert.bg/macroview/heal...e-1457491.html

    Вирусът ще е тук и ще циркулира периодично. Заблуда е, че лятото ще изчезне, пак ще е тук, но както обясниха експертите ще се накъсва верижната реакция на разпространение. Реално, докато не се произведе работеща ваксина заплахата ще я има. Друг е въпросът, в каква степен ще е ограничена пандемията след известен период от време. Подозирам, някои части от света напълно ще премахнат ограничителните мерки, но ще има забрана на граждани от страни с епидемия да влизат, както бяхме в началото преди ИП.

    Просто потресаващо безхаберие. Стигнахме до това, Кунчев да умолява гражданите, върнали се от чужбина от цял един полет, да се свържат с тях, за да ги изследват, защото са контактни на болни. Нали всеки завръщащ се уж беше поставян под карантина, с декларация, с посочен адрес, с телефон за контакт и прочее? И хем са "установени адресите им", хем ги информират чрез медиите ?!
    https://www.24chasa.bg/novini/article/8516583
    Отново става въпрос за така познатите ни "братя" от малцинствата, заразения, пристигнал от Амстердам е ром, на 33 години, от с. Търнак, общ. Бяла Слатина. Не се е чувствал добре още там, но понеже има права тук, се е прибрал да си ги търси. И ето на, получил си ги е.
    Продължаваш да пускаш заразата отвън, без да я контролираш ?! Бил доволен от мерките в парковете, а защо не го питат за мерките по границата, на летищата ?
    https://www.24chasa.bg/novini/article/8516555

    https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8515847
    - Какъв е профилът на нарушителите и има ли доказано болни, които не спазват карантината?
    - Повечето нарушители са мъже. Като възраст най-много са между 35 и 45 г. Три от производствата обаче се водят срещу над 60-годишни хора. Няма нарушители, с положителна проба за коронавирус.

    - Разкажете за по-арогантните нарушители като бизнесмена Георги Божков например?
    - Прибрал се от Швеция с полет през Франкфурт на 22 март. Попълнил е част от формуляра на регионалната здравна инспекция за пристигащите от рискови държави и е отказал да го подпише. Като се отдалечил от гишето, демонстративно е говорил по телефона и е изразил задоволство от поведението си. Дори се е подигравал на опитите на служителите на летището да изпълнят задълженията си. От 23 до 26 март е търсен няколко пъти на няколко адреса и не е открит. При телефонни разговори е посочил, че “полицията го притеснява”, “не бил длъжен да се постави под карантина” и “не смята, че трябва да я спазва”. Категорично отказвал да каже къде се намира. Изтъкнал, че полицаите “щели да уведомят съответното друго районно управление, което също щяло да го проверява и притеснява”. Най-накрая започнал да пренасочва телефонните разговори към трето лице. Следобед на 26 март е намерен от служители на 6-о районно управление и е задържан. Принудително му е взета проба за изследване, резултатът от която е отрицателен. Софийският районен съд му определи парична гаранция от 10 хил. лв.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-04-20 в 10:38.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,626
    #2964

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    В момента много лекари си правят собствени предположения на база някакви лични наблюдения и си ги публикуват, което прераства след това в медийното пространство в твърдения, които се считат за едва ли не 100% достоверни и научно изцяло доказани. Какво ли не "откриха" вече, коя ли не засегната система и патогенеза не беше спомената. Какви ли не лекарства и вещества ставаха панацея.
    Ицка, вземи почини малко от даването на заповеди и заточаването на персонал да работи по 24ч. и да не излиза и да живее на местоработата си, "докато има и един болен". Няма как да се осъществят твоите фантазии на практика. Хората не са термити, мравки, роботи подчинени на командите на царица-майка или един върховен интелект. Ще ги разстрелваш ли ако не желаят? Тогава трябва да осигуриш и разстрелващи в подобаващ брой и те да седят там. А като ги разстреляш, кой на тяхното място ще върши същата работа, особено ако е квалифицирана.
    Безсмислена е вече тази тема. Поле за слухове, политически спорове и упражнения на нечии фантазии.
    Lupus, badr, espace и 6 други харесват това.

  12. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,883
    #2965

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Уби им мечтите на хората ...

  13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я
    Мнения
    6,171
    #2966

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Жалко, форумът беше много близо до откриване на лекарство.
    Mega одобрява това.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,513
    #2967

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    VanDan
    Толкова им е акъла на публикуващите лекари и журналисти..Прав си, че нищо още не е изяснено и дълго време ще мине докато нещата станат ясни и се появи ваксина или лекарство.
    24 часовият престой на работата за медицински лица и такива работещи в социални центрове е правило в ИП като пандемия, ако не искаш, да изнесеш или внесеш заразата...и така да заразиш хората, за които се грижиш. За какъв дявол си започнал работа, като не я вършиш както трябва? Искаш по телевизията от евентуалните си пациенти, да спазват ограниченията, правилата, а ти като лекар не искаш да направиш минимално лишение за 2-3 месеца за да ги предпазиш ?
    Редзултатът от липсата на мерки..
    https://www.24chasa.bg/novini/article/8516510

    В Китай могат, а нашите изнежени европейски доктори и гледачки в домовете за старци не могат ? Някой е спал, когато ги е наемал на работа и не им е обяснил, евентуалните лишения, които може да изпитат в извънредно положение?

    Лекари от болницата в Ухан където лекуваха инфектираните, предпочитаха, да спят на работа, директно на работното място, за да не се връщат у дома и повишават риска от заразяване на роднини и близки. Два месеца не се прибираха у дома, само и само, за да предпазят семействата и близките от риска да ги заразят...Майки и бащи виждаха децата си само по скайп.









    А идеята ти за разстрела...е добър стимул, хората да се научат да спазват нарежданията. Няма значение от какво ще умре - от вируса или от куршум, но куршумът ще е с възпитателна цел за останалите дебили.

    Карантината в Ухан преставляваше домашен арест за всички, никакво движение по улиците освен на линейки, пожарни, полиция, комунални служби...и траспортни средства снабдяващи хранителни магазини и аптеки.

    У нас карантината беше лека като ограничения, но изнежените, разлигавени и свикнали със слободията българи ревнаха в купом срещу мерките...
    След десет години, ако се появи пандемия със смъртност над 20%, пак ли ще я караме така през просото ?

    Да оставим това...и погледнем мерките

    Най-абсурдното нещо тази сутрин беше "политическият компромис" да се отворят парковете. За парковете ли трябва да се прави компромис, когато говорим за здравна и икономическа криза?? Компромис може да се направи, да отпаднат мерките в някои отрасли, за да се избегне тяхното по-тежко потъване.
    Никой не е умрял и няма да умре, нито ще му намалеят парите в джоба, ако не отиде в парка, въпреки воплите на определени родители.
    Затова ли трябва да има компромиси? За да може ББ да се хареса на обществото. Същото това общество, от което 20% са без работа, 50% са с намалени доходи, учители и хора на изкуството не работят но вземат заплати, а чиновници реват, че им отрязали премиите? Тотален абсурд.

    Друг абсурд - забраняваме междуселищният автобусен транспорт, но позволяваме такситата ?
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-04-20 в 13:45.

  16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,626
    #2968

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Какви известни и проверени правила при пандемия те гонят бе Ицка. Пандемия не е имало над 100г. Какви социални заведения и т.н. Те някои специалисти и на някои места ги търсят със свещ да запълнят нужната бройка, ти ще ги плашиш с лишения.
    В Китай са били на смени по 14 дни. И ги гледах по клиповете - подбрани от 1.5млрд. страна всичките на пределно млада възраст, видимо нито един възрастен. Създадени им някакви условия (поне така казваха) - почивка, тоалет, храна (на клиповете бяха доста доволни от храната). Не знам само до колко са били доброволци. Не видях някой да е насила, но все пак от китайски официални клипове не може да се очаква пълна достоверност. И в някои от нашите специализирани отделения са на подобни смени - 14 дни един екип от брой хора да се редуват по смени (поне 2), после 14 дни друг екип. Пише, че в началото са спели в отделението. Аз ти гарантирам, че на много места няма къде да спиш в отделението. Ицка, ще пробваш ли у вас да спиш 1-2 месеца на стол, дори без да работиш. Ако не успееш ще те разстрелям собственоръчно като дебил. Няма лекар в интензивно, който да издържи 14 дни непрекъснато всеки ден по 24ч. да работи и да спи на стол. Да не ти казвам и каква е средната възраст на персонала на доста места.
    Такива лафове за извънредни положения и кой как ще работи като роб са само в твоята развинтена фантазия. Като разстреляш тези, които не искат или не могат да се справят, кой ще върши тяхната работа - стрелящите ли. В Австрия не случайно започнаха да търсят персонал от Източна Европа за социалните им заведения. И там няма желаещи, а уж са с друг манталитет.
    Казах ти приятелски да си починеш малко от фантазиите си. Знаем, че имаш много свободно време в момента, имаш хубав повод да вихриш фантазиите си, но вече сме запознати с тях и няма смисъл да ни ги припомняш всеки ден. Е, леко си в дилема - от една страна е твоята "фюрерска" версия, а от друга е версията ти, която остана без работа и може да "огладнее" в един момент. Така че редуваш малко насоката на творенията си.
    Този пост е редактиран от VanDan; 29-04-20 в 14:00.
    badr, espace, Aleksandars и 4 други харесват това.

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,513
    #2969

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    VanDan
    Не съм писал, че китайците работят денонощно...На двуседмични смени бяха, но като свършеха смените НЕ СЕ ПРИБИРАХА В КЪЩИ! Имаше изключения, но лекарите не се възползваха от тях и затова имаше определени малки хотели за персонала, с охрана от отпред, да не пуска външни лица. Това е правилният метод при пандемия, но у нас, за да го наложиш ще трябва да смажеш протестите..

    Правителството се било загрижило за икономиката...глупости. Ако им пука, да отворят яслите, детските градини и училищата, но това ще стане трудно сега, след като два месеца насаждаха паника и стрес. Вместо това ги държат затворени..
    А даде ли адекватно предложение как да работят родителите на малки деца?
    Ясли и градини няма. До баби и дядовци да НЕ ходят, че да не заразят. Предполагам, фирмите няма да допуснат всеки родител да ходи на работа с детето/децата си..
    Та, какви опции предложи правителството? Никакви - родителите да си вземели неплатените и платените отпуски...после на най-закъсалите ще дадат еднократно по 360 лева..
    Родителите да напуснат окончателно, за да ги гледат? Така икономика не се спасява!


    Двайсетина случая на деца с възпаления в болниците в Париж.
    https://www.lefigaro.fr/demain/sante...box=1588134137
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-04-20 в 15:47.

  18. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #2970

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    И тук са на 2 седмични смени - ама Ицо незапознат ги бръщолеви...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 994
    Последно: 12-05-24, 10:11
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 08:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 11:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 07:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 10:11

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе