Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър.
  Значи , видеокартата е NVIDIA 8800 GT , настройките са CLONE , и на резолюция 1920x1080 всичко е наред , но на монитора ми идват малки буквите и за това ползвам 1360x768 , ТВто го разпознава като 1080i , а за проблема може ли да идва от честотите , защото нещо си играх с настойките на видеокартата и чертите станаха 2 и даже 3 . Въпросната черта се появява само при филми (не зависимо филма дали са HDTV или DIVX) при кадри с повече движение . Извинявам се но не мога да си подредя мислите! :blob
  Имам и друг въпрос мога ли по този кабел (HDMI-DVI) да се подкара и звук от компютъра ? 
   Цитат:

Първоначално публикувано от evgsto  
 Значи , видеокартата е NVIDIA 8800 GT , настройките са CLONE , и на резолюция 1920x1080 всичко е наред , но на монитора ми идват малки буквите и за това ползвам 1360x768 , ТВто го разпознава като 1080i , а за проблема може ли да идва от честотите , защото нещо си играх с настойките на видеокартата и чертите станаха 2 и даже 3 . Въпросната черта се появява само при филми (не зависимо филма дали са HDTV или DIVX) при кадри с повече движение . Извинявам се но не мога да си подредя мислите! :blob

Така като чета може и да не е проблема в кабела. Нещо тотално си объркал настройките. Как ще подаваш 1360x768, а телевизора го разпознава като 1080i? С някои видео карти може да се постигне различна резолюция на монитора и телевизора. Опитай това. Най-добрия варианти при гледане на филми е да подаваш 1080@24Hz или в краен сллучай 60Hz.
  сега ще сваля други драивери но с тези с които съм сега не може да се направят 2 различни резолюций
  evgsto,не написа при всички плеъри ли е проблема?Я дръпни един The KMPlayer 2.9.3.1428 Final Release,щото на мен ми прилича на кодеци,най-вероятно щото не ползваш Overlay Mixer mode.При инсталацията му дай да ползва собствените си кодеци,а не външните и виж после пак дали я има тази черта.Това за Overlay Mixer го "говоря" от собствен опит с карта HD3870 на АТИ.И не ползвай клониран режим,там няма как да направиш две различни резолюции,ами направи два монитора,всеки със собствената си резолюция.
  Значи с КМ плеяра забелязах че чертата я няма, видеокартата ме дава 2 опций CLONE и DUALview, при CLONE не мога да направя 2 резолюций а при DUAL може, но Widowsa ми става като на 2 екрана т.е. все едно телевизора ме е продължение на десктопа на дяно , за да гледам филм примерно трябва да завлача плеяра на дясно т.е. да екрана на ТВто :) и чак тогава се вижда на ТВто това ли имате предвид да стане , при старата ми видеокарта (много стара) имеше 3 вариант който ползвах ама сега го нямам. Каде да тарся това Overlay Mixer
  Точно така трябва да е при DUALview,това е компромиса за да гледаш нормално на два монитора с различни неатив резолюции /респективно монитор и ТВ/.Настройваш си резолюциите и на двата и после мяташ прозореца с плеъра на втория.Относно Overlay Mixer,настройва се в самият плеър,кажи с кой гледаш обикновено,но нищо не ти пречи да ползваш КMP.А относно аудиото с твоята карта няма как да стане,става с карти,които освен като видео се разпознават от системата и като аудио такива.При тях в комплекта има преходник DVI към HDMI и ти трябва кабел HDMI-HDMI.
  Еми така ще баде , ама лошото е че ако сложа случаино някоя икона на телевизора без той да работи няма да мога да я пусна :)) коета е малко тъпо . Иначе по принцип ползвам ГОМ плеяр на ще ползвам КМ без значение е за мен , дай пример за такава карта с аудио иначе моята е http://www.galaxytech.com/Product_De...ass1=1&class2= 
  Ами направи два шорткъта на двата монитора:)
На ГОМ плеъра в настройките (F5),влизаш във видео и там в тип на видео извеждане трябва да е "Overlay Mixer/препоръчително/".
За видеокартите,тези на АТИ от 2600 нагоре имат поддръжка на аудио,чрез преходниците си DVI към HDMI икабел HDMI-HDMI за "невидя",колегите ще кажат.
  Благодаря за вашата помощ ! :)
  Купух си от Техномаркет DVI към HDMI -19лв -златен :yahoo: . Вързах го разпозна Sony-то като 1080. Без черти без нищо перфектна картина не както при evgsto. Само че при мен много сложно се получи с връзването и ми отнема 10мин докато разкача, закача кабелите и пусна настройките. Видеото ми (GF 6800) е с VGA и DVI изход а и S -video. DVI го изпозвам към монитора които пък има VGA и DVI входове. На VGA входа на монитора съм възрзал 2ро PC работния на жената, а на DVI входа моя компютър. VGA изхода от видеокартата съм го уснал към LCD -то но понеже не мога да подкарам 1080 го правя през HDMI с кабела DVI към HDMI. И като реша да пусна сигнал 1080 се налага да се дупя да разкачам DVI от монитора и да вържа DVI към HDMI за TV-то. После почвам с настройките. 
Някои ако може да даде идея да ми улесни живота. Понеже приятелите направиха пътека да видят новия TV и всеки път това упражнение :081: .
   Цитат:

Първоначално публикувано от Fenko  
 Купух си от Техномаркет DVI към HDMI -19лв -златен :yahoo: . Вързах го разпозна Sony-то като 1080. Без черти без нищо перфектна картина не както при evgsto. Само че при мен много сложно се получи с връзването и ми отнема 10мин докато разкача, закача кабелите и пусна настройките. Видеото ми (GF 6800) е с VGA и DVI изход а и S -video. DVI го изпозвам към монитора които пък има VGA и DVI входове. На VGA входа на монитора съм възрзал 2ро PC работния на жената, а на DVI входа моя компютър. VGA изхода от видеокартата съм го уснал към LCD -то но понеже не мога да подкарам 1080 го правя през HDMI с кабела DVI към HDMI. И като реша да пусна сигнал 1080 се налага да се дупя да разкачам DVI от монитора и да вържа DVI към HDMI за TV-то. После почвам с настройките. 
Някои ако може да даде идея да ми улесни живота. Понеже приятелите направиха пътека да видят новия TV и всеки път това упражнение :081: .

Чакай малко :) по сложно не можа ли да го обясниш! :))Я пробвай малко по просто че се обърках кое към какво включваш и какво правиш! 
  Абе разшифровах :) схемата. Ами единственото за което се сещам е карта с 2 DVI я или разкарваш работния на жена ти и ползваш VGA входа на монитора. 
 Иначе няма начин! Ако си беше взел от новите серии Самсунг нямаше да ги имаш тези проблеми, той си поддържа 1080 през VGA. :)
  Помогнете :help,ТВ ми е http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09038604 , а лаптопа е http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09045774 ,как да ги свържа,та да си гледам филмите на ТВ,какъв кабел ми трябва, :help