Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
Проблема при мен е решен. Оказа се кабела, но останаха други 2 проблема, насичането и транскодинга.
Трябва ли кабела да е кръстосан за да позволява по-висока скорост.
Как да задам да не транскодира филма а само да стриймва.
Като почне да насича му давам пауза за да натрупа буфер (задал съм 1000 мб), но защо му е буфер като уж не транскодира, а въпреки това папката с филма расте по размер, като освен това след спиране на медйа сървъра размера на папката си остава същия.
Изобщо не мога да разбера какво става.
- - - - - - - - - -
Какво ще рече това, да минавам ли на Windows7.
Здравейте, имам телевизор Панасоник Виера лед 3д 32 инча. Въпроса ми е кой сървър да си избера, проблема е със субтитрите и картината ползвам WMS и Servvio. През първия нямам проблем със субтитрите но определени файлове накъсват 720п и то не всички. При втория немога да подкарам събтитрите а същите файлове вървят без проблем. Блу-рей при ВМС с бг аудио как да го пусна? При Сервио си тръгва бг аудиото.
Аз ползвам HMS и имам само един проблем, при плейване на филм над 15гб когато превъртя напред и звука и картината започват да се разминават. Телевизора ми е Panasonic ST50, процесора 4 ядрен. Рутера е Linksys WRT54glaко е от значение.
При филми до 7-8гб няма никакви проблеми! Ето настройките ми някой има ли си на идея какъв е проблема.Заснемане.JPGЗаснемане1.JPG
Колега,
Настройката се намира в таба General Configuration, Network settings (advanced), Maximum bandwidth in Mb/s.
Точно там поставяш 18 и би трябвало да работи добре. Поне при мен на тази стойност стана транскодирането и трансферирането без насичане. Ти може да пробваш и с други стойности, но да са около тази стойност.
Надявам се съм бил полезен.
Здравейте!може ли някой да ми каже защо и HMS и PS3 медиасървърите които ползвам не ми прочетат до края филмите с формат BD5.Остават от 8 до 13 минути преди края на филма и той просто си спира.Искам да кажа,че ако продължителността на филма е 1ч 46м,то и двата ми сървъра го прочитат по-къс-примерно 1ч 33 м.Интересното е,че на къмпютъра ме върви целия филм.Моля за помощ.
Здравейте! Има ли някой друг с проблема като моя, а именно на телевизора LM620S който е свързан с рутер TP LINK 740, ме изхвърля на произволен принцип по няколко пъти, докато гледам филм през DLNA? Изписва ми, че връзката е прекъсната и се налага ръчно да свързвам телевизора отново от настройки... Много е дразнещо, пък ме съмнява това да е от рутера!
Също така, защо всеки път когато включа телевизора към DLNA, се вижда само PLEX сървъра, а останалите се появяват когато им скимне във времето, при все че са стартирани сървърите...?
Например от телевизора избирам PLEX сървъра и след като включа на кабелната, при повторно избиране на сървър - вече се появява друг сървър, но за кратко... Тоест вместо да се виждат всички налични сървъри, предимно PLEX се показва... На другия телевизор не е така!
Този пост е редактиран от Dominator; 27-04-13 в 23:59.
Мoже би, нямаш достатъчно място на дяла където се прекодира файла.(обикновено е на "С") ако не си му задавал нещо друго. Трябва да имаш поне толкова, колкото е голям самия филм (примерно ако 15ГБ, трябва да имаш поне толкова свободни) а за предпочитане е да е повече за да остане все пак и някакво свободно място за други служебни процеси.
- - - - - - - - - -
Ако не е, резервирай IP адреса на телевизора в DHCP сървъра на рутера (по MAC). Същото направи и за компютъра.
Този пост е редактиран от Pat; 28-04-13 в 01:01.
Колеги, помогнете с настройките на субтитри за serviio и Сони Бравия 3D sony 46 hx750!
Сервио-то си разпознава телевизора през WiFi като Sony Bravia TV (2012). В табйт ДЕЛИВЪРИ - Субтитри трябва да отметна Enable burned in subtitles за да се покаже текста. Не отметна ли - с другите отметни не вади текст изобщо. Обаче така излизат на иероглифи. Къде и какво трябва да пипна за да покаже текста на нормален Български?
И другото ми питане е - има ли много опростен DLNA сървър без зададените дефалт категории и множество настройки. Трябва ми максимално опростен и който директно да посочва хардовете от ПСто без другите зададени подкасти?
От serviio по опростен не съм виждал. А за субтитрите - сложи програмата на български език (в един от табовете). Ако това не помогне нищо друго не можеш да направиш с този сървър. При мен на панасоник субтитрите излизат и без да е маркирана тая опция. Явно си зависи и от плеара на телевизора, защото на практика той възпроизвежда съдържанието.
От настройките на рутера в раздела DHCP -> подраздел Address reservation -> Add New. Kato MAC адресите можеш да ги видиш предварително (от компютъра и телевизора) и да си ги запишеш или ако в момента са включени всички устройства може да се видят пак от настройките на рутера включените към него такива (DHCP Clients List) и от там да копираш адресите (MAC).