Вижте резултатите от анкетата: Кой DLNA сървър ползвате ?

Гласували
224. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Домашний медия сервер (HMS)

81 36.16%
  • PS3 Media server

33 14.73%
  • All share Play /Samsung Link

25 11.16%
  • Serviio

41 18.30%
  • Plex

22 9.82%
  • Twonky

6 2.68%
  • Mezzmo

7 3.13%
  • Друг

39 17.41%
Отговори на анкетата
Страница 43 от 80 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 1192
Like Tree64Одобрявам

DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2006

Отговор: DLNA / FAQ - проблеми, мнения, обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията

1. Отивате в най-близкия магазин за компютърни аксесоари
    2. Вземате един crossover LAN кабел - може и с обикновен да стане ама знае ли човек дали ще се усетят ТВ-то и лаптопа, че не е cross кабела
    3. Ръчкате единия край в лаптопа, а другия в ТВ-то
    4. Отивате и конфигурирате на лаптопа IP адрес 192.168.0.1
    5. Отивате и конфигурирате на ТВ-то IP адрес 192.168.0.2
    6. Сваляте и инсталирате - Домашний медиа-сервер (home media server ако предпочитате на английски) от тук
    Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP)
    7. Конфигурирате го
    8. Пускате го
    9. Изненада-а-а на телевизора се появи DLNA
    Е да ама не, скъсах си нервите 2 вечери и повече не мога.
    ТВ-то е тошиба 46TL938G , иска задължително и шлюз а аз не знам какъв да напиша.
    192.168.ххх.ххх нещо не му харесва щото мрежовия му плеър стой неактивен.
    Като му дам автомат и плеъра се активира, но не показва намерени сървъри.
    Като е на автомат виждам бледото ай-пи и правя го ръчно същото и това на компа също с друга крайна цифра, тогава плеъра е активен,но пак не намира сървъри, а Домашния медйа сървър съм го пуснал.
    Изглежда се връзват щото като угася ТВ-то и компа веднага дава изключен мрежов кабел.
    Може ли някой да напише работещи IP,DNS,subnet mask,default gateway за ТВ-то и за компа, щото май не тръгва с каквито и да е цифри.
    Нямам нет просто искам да плейвам през лан кабела.
    Направиха ми кръстосан, но ня къде чета, че трябвало прав.
    Тази вечер ще пробвам с прав кабел и ако не бива ще пробвам и с рутер, ама не ми се купува такъв щом може и без него.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2013
    Живее в
    Стара Загора

sersem и аз имах доста проблеми с мрежата, но накрая се оправих сам - ето как.
    1.Махаш "Домашны медия сервер" (демек деинсталваш)
    2.Пускаш тв автоматично да се свърже с нета.
    3.Теглиш serviio на компа (или лаптопа) си (това е друг медия сървър) от тук - Download
    3. Инсталираш го стартираш - тук е посочено всичко - Serviio Media Server Setup - Stream from a PC to PS3, Android, etc...Live Demos on Android and PS3 - YouTube
    4. Ако направиш всичко и все пак не се получават нещата пиши и направи снимки от десктопа си, за да видим къде може да е проблема.

4. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Има ли някой друг с проблемна интернет връзка на телевизора LM620S - веднъж изключил рутера - било то от контакта или от копчето и телевизора не може да се свърже нито към интернет, нито към DLNA мрежата?

5. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от Dominator Виж публикацията
    Има ли някой друг с проблемна интернет връзка на телевизора LM620S - веднъж изключил рутера - било то от контакта или от копчето и телевизора не може да се свърже нито към интернет, нито към DLNA мрежата?
    Има, има.......аре някой да обясни какви настройки да задам, че да си подкарам нета и dlna-то на телевизора! С Windows 7 съм, интернета ми е на Мтел, рутера huawei. Използвам Wi-Fi до лаптопа а от него съм пуснал кабел (кроснат) към телевизора. Нета стига до DNS и не може да продължи по нататък. Със Сервио съм който общо взето се "вижда" от телевизора веднъж на ден! Като се опитам да дам отметка на Allow other network user to connect through this computer's Internet conection ми излиза това:1.png и след това ми излиза този надпис: An error occurred while Internet Conection Sharing was being enabled.

(null)
    Този пост е редактиран от winner; 21-04-13 в 00:30.

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

winner, с тоя начин на свързване твойта работа няма да стане телевизора не е ПЦ с уиндоус че да може да ползва шерване на нета от друго такова. Или и двете устройства с кабел към рутера или безжично пак двете към рутера. Всъщност може и само телевизора да е с кабел но към рутера а не към лаптопа.

7. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    winner, с тоя начин на свързване твойта работа няма да стане телевизора не е ПЦ с уиндоус че да може да ползва шерване на нета от друго такова. Или и двете устройства с кабел към рутера или безжично пак двете към рутера. Всъщност може и само телевизора да е с кабел но към рутера а не към лаптопа.
    Тоест да не го пробвам това? Проблема при мен се състои в това, че ако изключа рутера, когато не се ползва и край....! Телевизора по никакъв начин не може да се свърже после - изпизва ми че няма връзка и като се опитам да задам настройките и ми изписва ужким правилните настройки, но пак не може да се свърже. Знам отлично от другия телевизор, който използва DLNA sharing, или по-точно BluRay плеъра, че когато изаключа рутера, не е проблем после като го включа да си тръгне пак връзката....

Да не би да е от рутера, че е модел TP LINK 740?

P.S. Откачих рутера и му направих наново 1:1 настройките - вързах го към ТВ-то и станаха нещата, но след като дадох на автоматични настройки от телевизора... След което ми мислех че заради това не се е свързвал и реших да го изключа и пак да го включа и след това разбира се.... телевизора не се свърза към мрежата каквото и да правех! Откачих отново рутера и го конфигурирах пак 1:1 с предишните настройки - закачих го и от раз тръгна!

Къде ли е проблема според Вас? Още когато правех първата мрежа за другия телевизор ме посъветваха да спра DCHP-то на рутера, който ще е AP. Да не би сега понеже на новия телвизор рутера отново е със спрян DCHP- затова при всеки рестарт/изключване не може телевизора да се кънектне?
    Този пост е редактиран от Dominator; 21-04-13 в 12:54.

8.  

9. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Да не би сега понеже на новия телвизор рутера отново е със спрян DCHP- затова при всеки рестарт/изключване не може телевизора да се кънектне?

- именноооо...
    След като телевизора е настроен да си взема автоматично IP, то кой да му го даде този адрес ако не рутера?

10. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

- именноооо...
    След като телевизора е настроен да си взема автоматично IP, то кой да му го даде този адрес ако не рутера?
    Един логичен въпрос тогава... След като се е свързал успешно и запиша/снимам настройките при които се е свързал... Като ги въведа ръчно, като преди това съм изключил рутера - защо не се свързва телевизора? И как да задам тогава ръчно да се свързва?

Рутера е настроен с настройки 1:1, като основния ми, тоест рутера на телевизора е един вид AP с настройки и парола 1:1 като тези на рутера, който е свързан към компа - един вид wireless bridge mode. Втория ми рутер на другия телевизор също е със спрян DCHP и въпреки всичко след изключване отново си работи при повторно включване...

11. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

За начало размени рутерите за да видим дали проблема ще се "премести" заедно с рутера.
    И ако е възможно опиши по-дробно цялата мрежа на свързване с всички устройства и адреси, защото така "виждаме" само отделни сегменти.

12. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

За пренасянето ще го пробвам по-нататък. В какъв смисъл да опиша цялата мрежа на свързване? Например основния рутер, който е свързан на компа е TP LINK 840. Той е настроен да приема адреса IP, Subnet mask и DNS от доставчика - това всичко е въведено в поле WLAN. в поле LAN е адреса на самия рутер и subnet mask.

След това паролата на рутера е еднаква, както канала и скоростта на свързване е зададена за всички рутери еднаква (Channel:
    Mode:
    Channel Width:
    Max Tx Rate с тази разлика че рутера, който е на телевизора за който пиша поддържа до 150Mbit/s, а не 300, както модела 840. в полето SSID въвеждам от рутера на телвизора да се кънектва към SSID на рутера на PC-то...

13. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Кой от къде, как и какви адреси взема?

14.  

15. Тук е от
    Apr 2013

Здравейте на всички,

Отскоро съм собственик на PHILIPS 47PFL6907K и искам да споделя малко впечатления от телевизора. И по-точно неговите проблеми с DLNA и решението им.
    Доста хора във форума забелязах че имат проблеми при стрийминга на видео - най-вече при HD и 3D. Това, което открих като инфо конкретно при моя модел е че DLNA има следните ограничения:
    - Поддържана максимална обща побитова скорост за мултимедиен файл - 30 Mbps
    - Поддържана максимална обща побитова скорост за видео - 20 Mbps
    - MPEG-4 AVC(H.264) се поддържа до High Profile@L4.1.
    - VC-1 се поддържа до Advanced Profile @L3.

LAN порта на телевизора е 100 Mbps. WiFi мрежата е n и работи единствено в 2.4 GHz-я обхват. Тв-то е вързано в Гигабитова домашна мрежа.

За стрийминг на видео ползвам PS3 media server и в настройките съм задал да ограничава Bandwith на стойност 18. С тази настройка нямам проблем при стриймване на големи файлове като 3Д филма АВАТАР с размер 22Гб - върви плавно и с отлично качество (транскодира за субтитри и аудио от DTS в Dolby Digital).

Надявам се с тази инфо да съм полезен на четящите тук и да ги ориентирам от къде може да се появяват проблеми с насичане на картината.

Лека вечер от мен,

16. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Кой от къде, как и какви адреси взема?
    Основния рутер, който е свързан към PC-то, раздава на другите, посредством WDS, тоест другите рутери са бриджнати, към първия с еднакви настройки на мрежата. Основния рутер е да 192.168.1.1, другия е 192.168.1.2, рутера на телевизора е с 192.168.0.1.

Да речем, че параметрите на интернет връзката са с IP 252.79.85.2, mask 255.255.255.0, DNS 80.80.194, това са детайлите на които е настроен основния рутер и след това другите са бриджнати с техните си стандартни адреси от типа локална мрежа започващи с 192.168.1.1 настройвам еднакъв SSID и честота, а също и канал. Забранявам DCHP на рутерите, освен на основния.

Това е.

17. Тук е от
    Apr 2013

Цитат Първоначално публикувано от Dominator Виж публикацията
    Основния рутер, който е свързан към PC-то, раздава на другите, посредством WDS, тоест другите рутери са бриджнати, към първия с еднакви настройки на мрежата. Основния рутер е да 192.168.1.1, другия е 192.168.1.2, рутера на телевизора е с 192.168.0.1.

Да речем, че параметрите на интернет връзката са с IP 252.79.85.2, mask 255.255.255.0, DNS 80.80.194, това са детайлите на които е настроен основния рутер и след това другите са бриджнати с техните си стандартни адреси от типа локална мрежа започващи с 192.168.1.1 настройвам еднакъв SSID и честота, а също и канал. Забранявам DCHP на рутерите, освен на основния.

Това е.
    Колега,

Както сте го описал, рутера на телевизора работи в съвсем различна мрежа (192.168.0.1) от останалите устройства и абсолютно няма как да види нещо, шернато на 192.168.1.......

Според мен това Ви е проблема. За да се виждат споделени файлове, папки и т.н. всички устройства трябва да са в една и съща мрежа. Единствено след последната точка може да се задават различни статични адреси.

Надявам се съм бил полезен.

Поздрави,

18. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Здравей, колега!

Благодаря ти много за мнението! Принципно там, където се влиза в настройките на рутера, първия път промених адреса от
    192.168.0.1 на 192.168.1.3, но след това го върнах пак на първия 0.1 Може наистина тук да се "крие" ключа от бараката... Но по някаква незнайна за мен причина телевизора веднъж успя да се свърже на 192.168.1.101!

Надявам се, като променя настройките и да станат нещата...

P.S. Засега стана, след като промених адреса на 192.168.1.3. Не ми се пробва пак да го изключвам но ми направи впечатление, че си "взе" адрес вече не 192.168.1.101, а 192.168.1.102. Ако не стане пак да се свърже след като го изключа ще пробвам да му включа DCHP.

Иначе за спорта - другия рутер вече конфигуриран на другия телевизор за пробата го закачих на LM620S и той не тръгна.

Ще пиша, дали след ръчно изключване ще тръгне пак.
    Този пост е редактиран от Dominator; 21-04-13 в 23:39.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 80 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  2. ПРЕМЕСТЕНО: DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 29-04-11, 21:40
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе