Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
Хах, ами не се сетих да пусна cmd да видя там какво ми дава и само погледнах в пропъртис, а там не се показват нещата.
IP: 84.252.60.76
mask: 255.255.252.0
gateway: 84.252.60.1
dns: 77.236.168.101
Това е от компютъра.
IP: 77.236.180.84
Mask: 255.255.254.1
gateway: 77.236.180.1
DNS: 77.236.168.101
От телевизора:
Иначе и на телевизора нищо не съм задавал. Включих кабела, дадох му да търси мрежа, намери си я, явно си е получило всички адреси и интернета си тръгна. Съжалявам за неточността.![]()
Не ми е ясно как две устройства включени към един рутер взимащи автоматично адреси от него ще попадат в 2 различни мрежи. При тези настройки няма как да се видят телевизора и компютъра.
Нямам идея как модема на Близу раздава адреси....
И на мен не ми е много ясно... Благодаря все пак. Някаква идея да пипна нещо по настройките на телевизора или да пробвам пак да му дам да си търси мрежа..? В краен случай и на близу мога да се обадя, но не искам много много да си общувам с тях...
Ти да му даваш безжично да търси мрежа? Щото е ако е на кабел няма какво да и търси... или си взима адрес или не.....
Не, не, безжично е ясно, че няма какво да намери. Ресетнах му адресите и му дадох пак да си ги потърси... просто исках да видя дали ще има някаква разлика. Нормално - няма. Някакъв вариант ръчно да пробвам да сменя адресите?
Пробвай да ги направиш същите като на компютъра като само последната цифра на IP адреса да е различна. Стига да ти позволи рутера....
Пробвах така, но не успя да направи връзка. След това избрах пак автоматично да си търси мрежа и се получиха нещата. Единствената разлика се получи в маск-а, вместо 1->0. Благодаря за помощта!![]()
Здравейте, имам следния проблем. Инсталирах си домашний медиа сервер, но не мога и не мога да го свържа с Panasonic TX-L42ET60E. На "устройство" ми намира панасоника и му слагам отметка, после на сървър ми намира рутера, свързвам и него, но когато отида в менюто на телевизор на Media Server, ми пише, че не намира такъв. Махнал съм и всякакви блокирания от firewall-а. Къде може да е грешката?
- - - - - - - - - -
Хм, с Mezzmo се свърза. Обаче насича на едно 10 GB 3D (нета ми е бърз, 45 Mbps, процесорът е i7, а видеото ATI 7670M). Да не би да иска ръчкане в опциите за транскодиране?
Здравейте, някой може ли да каже как да накарам Plex да чете бг субтитри ? Също така, защо при Plex мога да превъртам филма, а при HMS не ? Телевизорът е LG 32LS5600 свързан с LAN кабел към компютъра. Благодаря предварително !![]()
Здравейте! LM620S поддържа Wi-Fi/Wi-Fi Direct, но защо след като е свързан посредством вързах рутер в порта на телевизора, ми показва че няма безжична мрежа, а кабелна....? Искам да направя това, но не става LG Service Menu Explorer na lw5700 com Android - YouTube за целта пише че се може телевизора да е свързан към AP чрез рутер, както е при мен...? Да не би да трябва да задам на рутера да е DHCP?
Момчета,мъча се с "Plex" да пусна филм на 40TL933G.ТВто изкарва папките на видеата,пускам,декодиране...и надпис,че не може да зареди и преминава към следващия файл,с който се повтаря същото.Какво да направя?
Plex го зарязах и сложих пак "Домашний".
Този пост е редактиран от johny01; 13-04-13 в 22:51.
Здравейте, имам следния проблем който най-вероятно има елементарно разрешение но аз се забатачих яко, допитах се и до приятели които уж са на ти с тези работи, но резултата е нулев. Та конкретно: телевизора ми е LG LM620S, инсталирам различни DLNA сървъри (HMS, Serviio, PS3, като най-добре върви със Serviio) при което филмите и субтитрите към тях вървят отлично! Проблема е в това че след известно време телевизора престава да вижда лаптопа тоест не може да се установи постоянна връзка! Какви настройки трябва да задам на телевизора и на лаптопа за да се разреши този проблем? Пробвах различни варианти: зададох автоматични настройки, втори вариант, задавам IP на телевизора 192.168.0.2 и на лаптопа 192.168.0.1. Телевизора е вързан директно с лаптопа, интернета е на Мтел, ако това има значение.
Този пост е редактиран от winner; 15-04-13 в 20:28.
Здравейте.
Имам няколко проблема, които сигурно ще ви се сторят смешни, но съм пълен лаик, а от четене и ровене главата ми вече е като фурна, 9/10 от първа страница ми е като на китайски, а от толкова термини и съкращения ми се вие свят
. Моля помогнете, но ако може като за овчари - стъпка по стъпка, че иначе току виж съм се оплел като пате в кълчища.
Така - имам samsung 40es6530. Без проблеми намери домашната ми мрежа и се свърза с интернет. Влизам навсякъде, гледам и т. н. Искам обаче филмите, които имам на компа и на лаптопа да мога да ги плейвам от тв, без кабел, че с кабел имам други проблеми (за тях после). От всичко прочетено досега разбрах, че трябва да имам специална програма, която да инсталирам на компютъра (респ. и на лаптопа). Не разбрах обаче каква е тази програма и най-вече от къде да я изтегля и как да я инсталирам. И после - като намеря изтегля и инсталирам програмата как аджеба да направя така, че папката ми "филми" (която е на компа) да я види телевизора, за да мога да влезна в нея (пак от тв-то) и да си пусна каквото искам.
Втори проблем. Купих си добър кабел HDMI-HDMI. Свързах лаптопа с тв, от бутона на дистанционното избрах HDMI, телевизора показа целия десктоп, влязох в съответната папка и плейнах филм. Перфектно качество, но..... без звук. Лаптопа е Dell Inspiron n5110 с видеокарта ATI Radeon HD 5470. И пак почне едно четене и ровене - не ви е работа. Разбрах, че причините могат да са поне 5, но никъде не видях как да проверя всеки отделен случай и какво да променя ако не е така както трябва.
Помагайте - бирата е гарантирана![]()
Оправих с пичове, не се юркайте.
Не че сте се избили де, ама все пак....Вече и акъл мога да раздавам.
В подкрепа на това... хм, winner проблема ти идва от нета човеко. Няма друг начин. Просто връзката ти се разпада и затова тв-то спира да "вижда" лаптопа.