Вижте резултатите от анкетата: Кой DLNA сървър ползвате ?

Гласували
224. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Домашний медия сервер (HMS)

81 36.16%
  • PS3 Media server

33 14.73%
  • All share Play /Samsung Link

25 11.16%
  • Serviio

41 18.30%
  • Plex

22 9.82%
  • Twonky

6 2.68%
  • Mezzmo

7 3.13%
  • Друг

39 17.41%
Отговори на анкетата
Страница 34 от 80 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследноПоследно
Резултати от 496 до 510 от общо 1192
Like Tree64Одобрявам

DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Отговор: DLNA / FAQ - проблеми, мнения, обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Ако е само един файл ***.srt - това са 2D субтитри (нямат дълбочина, понякога се виждат под образите на екрана).
    Ако са 3 файла ***.sub, ***.idx, и ***.xml - това са 3Д субтитри.
    Мощността на компютъра няма никакво значение за субтитрите в случая, зависи от софтуера (плеара или сървара).
    Щом bubynka твърди че вижда 3Д субтитри (размазани без очила) и е сложила само srt файл, значи има две възможности:
    1) Телевизорът е много умен, усеща се за 3Д-то и слага субтитрите на определена дълбочина. Т.е. при възпроизвеждане го прави номера. Ако е така би трябвало и от флашка да става номера. При този случай телевизорът чете по ДЛНА-то видео и субтитри поотделно след което ги смесва.
    2) Домашний медиа-сервер се усеща за 3Д-то и пуска към телевизора видео с вградени субтитри на определена дълбочина. При този случай ПЦ-то трябва да прекодира филна преди да го пусне към телевизора, ама за да става в реално време прекодиране на 3Д ХД си се иска здрава машина. Затова питах какъв и е компютъра. При този случай към ТВ-то по ДЛНА тече само видео.

2.  

3. Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    България

Компютърът ми е ACER Aspire 5749Z. Дали е мощен всеки може да му види характеристиките в нета. Телевизорът ми е PANASONIC TX-L42ET5E. Не знам кое ми прави субтитрите 3D, но според мен е от ДМС. Защото сега с него като си пусна филма, а после натисна бутона OPTION, на субтитри ми дава, че няма субтитри. А с другите сървъри трябваше да вляза и да ги избера. Според мен ДМС ги вгражда. Иначе днес един приятел дойде на гости и му пуснах филма и той каза, че са 3D. В интерес на истината, аз сега ще търся начин да си ги направя да са обикновенни. Сега малко като погледам и ми дразнят на очите. Може би и защото разстоянието от телевизора ми е малко. Гледам от 3m~3.5m.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от bubynka Виж публикацията
    Сега малко като погледам и ми дразнят на очите. Може би и защото разстоянието от телевизора ми е малко. Гледам от 3m~3.5m.
    Според мен, дразненето е от постоянното местене на погледа напред към субтитрите и назад към картината.
    В настройката на дълбочината им, стойност "0" обикновено означава да са в равнината на рамката на екрана.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Цитат Първоначално публикувано от bubynka Виж публикацията
    В интерес на истината, аз сега ще търся начин да си ги направя да са обикновенни.
    Хората се чудят как да ги направят 3Д, ти обикновени ги искаш

С обикновени е по-гадно, защото субтитрите са ти "някъде в сцената". Имаш двама души които си говорят и субтитрите са пред единия и зад другия - голяма отврат. Или пък по-кофти варианта да минават през някой човек.

6. Тук е от
    Apr 2012
    Живее в
    България

Цитат Първоначално публикувано от raziel66 Виж публикацията
    Според мен, дразненето е от постоянното местене на погледа напред към субтитрите и назад към картината.
    В настройката на дълбочината им, стойност "0" обикновено означава да са в равнината на рамката на екрана.
    А това от къде да видя как ми е зададено момента? Видях 3D-смещение. Това ли да направя на 0%. Сега ми беше на 2%. Дразненето ми идва от факта, че трябва да стоя почти неподвижно иначе леко се размазват.

7. Member
    Тук е от
    Jun 2001

Някой има ли впечатления от WNDR4500 или Cisco Linksys E4200 като DLNA сървър.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2012

Отговор: Re:DLNA /Faq проблеми ,мнения , обсъждане

кои метотд е по добар за гледане на 3д филми от лаптоп кам тв ,чрез HDMI или домашен сарвар

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от maistor4etu Виж публикацията
    кои метотд е по добар за гледане на 3д филми от лаптоп кам тв ,чрез HDMI или домашен сарвар
    лаптоп към тв ,чрез HDMI

11. Тук е от
    Dec 2012

Някой успял ли е да гледа MKV с размери над 5гб без насичане и без транскодиране чрез DLNA?
    От известно време се опитвам да го направя на Panasonic 37 ET5E - без успех. Пробвах и жично да свържа устройствата с рутера. Пробвах и с кроснат кабел да свържа телевизора направо с лаптопа - същата работа - сече. Файловете с по-малък размер си вървят без проблеми.
    Дали решението е външен медиа плеър?

12. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Здравейте,искам да попитам дали мога да направа DLNA връзка с телевизора и компютъра(който е ХР) за да гледам филми през Домашни медиа сървър или трябва да е поне Windows 7?
    Този пост е редактиран от emanchev; 25-12-12 в 16:34.

13. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от emanchev Виж публикацията
    Здравейте,искам да попитам дали мога да направа DLNA връзка с телевизора и компютъра(който е ХР) за да гледам филми през Домашни медиа сървър или трябва да е поне Windows 7?
    Може.

Цитат Първоначално публикувано от Jontro Виж публикацията
    Някой успял ли е да гледа MKV с размери над 5гб без насичане и без транскодиране чрез DLNA?
    От известно време се опитвам да го направя на Panasonic 37 ET5E - без успех. Пробвах и жично да свържа устройствата с рутера. Пробвах и с кроснат кабел да свържа телевизора направо с лаптопа - същата работа - сече. Файловете с по-малък размер си вървят без проблеми.
    Дали решението е външен медиа плеър?
    MKV с размери над 5гб без насичане, при мен върви, но НЕ и без прекодиране. Ако му задам да не го прекодира след това на телевизора излиза "Неподдържан файл формат". Макар че от флашка мкв-та си се четат без проблем. Телевизора и компютъра са звързани през гигабитов рутер с кабел.

14.  

15. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

PAT, при мен 11 гигабайтови mkv файлове (без прекодиране) минават през WIFI-a на телевизора сравнително безпроблемно .Понякога, когато рутера е натоварен се случва картината да прекъсне и да излезе надпис "Зареждане" в горният десен ъгъл. Рутера е Cisco E1200 (сравнително евтин модел). Неподържан файлов формат при мен ми вади ако излишно на serviio (софтуера за DLNA който ползвам на ябълката) не му окажа модела на телевизора. Тогава той по подразбиране си слага някакъв Generic DLNA профил и нямам субтитри, както и на половината филми ми излиза тази грешка. Телевизора е Samsung 40ES6100.

16. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Ами то с ДМС и ЕТ5Е серията точно това е проблема - такъв модел телевизор няма в програмата и пробвам с разни други. И от там си мисля че идва не четенето на формати и субтитри....макар че в отделните профили има възможност за добавяне на формати които се поддържат от избрания телевизор/плеар, то пак не ще да тръгва без прекодиране. Аз лично в момента съм го сложил на някакво Сони, защото профила в програмата беше с 1920х1080 резолюция. Повечето други са с малка резолюция (720х576).
    Иначе и по WiFi вървят филмите - Рутера е TP Link 1043ND, но аз съм привърженик на кабела (след като има възможност).
    Този пост е редактиран от Pat; 25-12-12 в 18:33.

17. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Я пробвай Serviio, има разни профили за Панасоници от 2011 и 2012 година.

18. Тук е от
    Dec 2012

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Ами то с ДМС и ЕТ5Е серията точно това е проблема - такъв модел телевизор няма в програмата и пробвам с разни други.
    Аз съм му сложил "DLNA Device (версия 1.5, 16:9, 720x406)" - Така не прекодира MKV, но субтитрите на вградения плеър са дребни.
    Рутера ми е TP- WR Link 841N и който филм насича си насича и с кабел да го свържа. Някои големи файлове вървят без проблеми.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 34 от 80 ПърваПърва ... 24323334353644 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  2. ПРЕМЕСТЕНО: DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 29-04-11, 21:40
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе