Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-08-13 в 00:44.
Здравейте, някой може ли да ми помогне с Plex Media Server? Единствено той ми върви без проблем, но не мога да пусна субтитрите. Напривил съм всички настройки както трябва, но пак не тръгват. Ако може някой да помогне ще се радвам.
Хайде и аз да се включа със Serviio. Няколко дневна борба и съм на път да се откажа от този медиа сървър. Чудесно видео (2D, 3D), но нула субтитри: нито на english, нито на кирилица. Какво ли не правих и все нищо. Ползвам версия 1.2.1, а от днес се предлага версия 1.3. Не съм я ползвал още, но предполагам, че по отношение на субтитрите нищо не е променено. Пат, от твоя препоръка поех по пътя на този сървър и дано нещо сега подскажеш. Имам подозрение, че всичко идва от т.н. профил на телевизора, макар, че в сървъра има 3 възможности за избор на модела на тв-то (Панасоника) в моя случай. Промених енкодинга във файла на субтитрите от ANSI в UTF-8, но не би. Още няколко трика приложих под въздействие на упътвания от форума на Seriio и нищо. С две думи всякакви идеи или решения са добре дошли. Другото е отново връщане към HMS (Home Media Server).
При мен профила на телевизора е на Viera Panasonic 2011/2012. Настройките за субтитри са ми по подразбиране, просто съм ги дал да се показват. Слагам ги в една директория с филма и са с еднакви имена (без разширението естествено). Там където се указва какви субтитри да се зареждат съм написал bg - на един от редовете..... сега не мога да видя точно.
За 3D - субтитри не съм изкарвал. Такива филми си ги пускам по HDMI-я
Благодаря Пат за включването. Всичко, на което наблягаш е изпробвано. Сега инстолнах вер. 1.3 и както предполагах при субовете нищо ново. Профилите при Панасоника са същите. Снощи изпробвах и PS3 сървъра: много лошо видео поне при мен. Субовете се появяват и могат да се регулират по височина. Това, което се получи при тях е, че стана някакво сдвояване: нормални субтитри и под тях същите с по-голям размер. Тоя ефект не си го обясних и не можах да го преодолея. Защо е толкова лоша картината също не разбрах. Поради тия причини направо деинсталирах сървъра. Това е.
Минах през всякакви сървъри и на края си останах на HMS (Home Media Server),настройките са ми както е описано в форума и си бачка безупречно.Само на моменти ме дразни че прави доста сървъри с същото име и при различните пускания ползва различен(в списъка с сървъри на тв-то),а и това че като работи заема доста голямо място на харда после уж си трие фаиловете но все пак мисля че големината на харда ми намалява от него.
За последно току що приключих с авантюрата медиа сървър и се завърнах отново на HMS. Останалите сървъри не са изпипани преди всичко по отношение на субтитрите, докато по отношение на картината горе долу бива естествено с някои изключения. Това е "Минке положението" както се казва в лафа и добре е, че има HMS. Напълно подкрепям колегата от предишния пост.
Колеги някой успял ли да пусне 3D субтитри през DLNA без да транскодира филма? При мен излизат, но са двойни, как да ги направя да се гледа нормално?
Този пост е редактиран от chorlav; 19-08-13 в 21:28.
Аз лично не успях тръгват с транскодиране, като на лаптопа му се взима душицата. За мен лично са дразнещи и предпочитам да ги махна като си пусна филма без транскодиране.
Не, не става за това въпрос. Пробвал съм с PMS и изкарвам 3Д субтитри за SBS и OU (виж в първите постове за настройките-PS3 Media Server. PMS конвертира в реално време и аудиото до долби диджитал 2/0 или 3/2, в зависимост от броя на аудио каналите.Субтитри: Настройки на прекодиране - Инструменти за видео файлове - MEncoder - в полето "кодова таблица за не-Unicode субтитри" стойността трябва да е cp1251), но "видеото" се транскодира и според колеги от форума опитни очи усещат влошеното качество. Аз лично се отказах да гледам SBS и OU (особено пък през DLNA), а при възможност Blu-ray ISO-та с външен плеър - понякога се намират и такива с истински динамични субтитри, което си е супер.
Този пост е редактиран от podredko; 03-09-13 в 19:42.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-09-13 в 13:43.