Вижте резултатите от анкетата: Кой DLNA сървър ползвате ?

Гласували
224. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Домашний медия сервер (HMS)

81 36.16%
  • PS3 Media server

33 14.73%
  • All share Play /Samsung Link

25 11.16%
  • Serviio

41 18.30%
  • Plex

22 9.82%
  • Twonky

6 2.68%
  • Mezzmo

7 3.13%
  • Друг

39 17.41%
Отговори на анкетата
Страница 49 от 80 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно
Резултати от 721 до 735 от общо 1192
Like Tree64Одобрявам

DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2007

Отговор: DLNA / FAQ - проблеми, мнения, обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от chorlav Виж публикацията
    Точно там е проблема, че няма в менюто опция за Panasonic. Като избера друг телевизор имам проблеми с стриймването на някои формати, не мога да превъртам и разминаване на звука с картината. Затова искам някой с Panasonic да сподели как го е настроил.
    След двудневни мъки ДМС-то тръгна. Панасоник моделите до 2012г. явно трябва да се настрои HMS на "DLNA 1.0", а за ТВ-то на "Panasonic BS Player", защото тази марка ТВ отсъства изобщо от менюто. Субтитрите тръгват като се постави отметка на "субтитри" и на разширение се изписва "str". Задължително в настройките на HMS-то и ТВ-то се маркира ANSI. Файлът на субтитрите да е с еднакво име като филма и да е в папката на филма! Рестартира се след настройките и готово. Субтитрите са контрастни и четливи. Работи и "превъртането" напред-назад от бутоните на дистанционното....
    Единственният проблем, който остана е, че неможе да тръгнат два филма с разширение "avi" и няколко клипа от фотоапарат с разширение "AVI" (изписва "формата не се чете") ?! Всички останали филми с разширение "avi" се стартират нормално и от РС-то и ТВ-то. Клиповете с това разширение са ми единственни. Ако някой знае защо, моля за мнение!
    Този пост е редактиран от vessonik; 03-06-13 в 02:03.

2.  

3. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в
    Varna, Bulgaria, Bulgaria

Цитат Първоначално публикувано от vessonik Виж публикацията
    След двудневни мъки ДМС-то тръгна. Панасоник моделите до 2012г. явно трябва да се настрои HMS на "DLNA 1.0", а за ТВ-то на "Panasonic BS Player", защото тази марка ТВ отсъства изобщо от менюто. Субтитрите тръгват като се постави отметка на "субтитри" и на разширение се изписва "str". Задължително в настройките на HMS-то и ТВ-то се маркира ANSI. Файлът на субтитрите да е с еднакво име като филма и да е в папката на филма! Рестартира се след настройките и готово. Субтитрите са контрастни и четливи. Работи и "превъртането" напред-назад от бутоните на дистанционното....
    Единственният проблем, който остана е, че неможе да тръгнат два филма с разширение "avi" и няколко клипа от фотоапарат с разширение "AVI" (изписва "формата не се чете") ?! Всички останали филми с разширение "avi" се стартират нормално и от РС-то и ТВ-то. Клиповете с това разширение са ми единственни. Ако някой знае защо, моля за мнение!
    Промени разширенията на файловете и ще тръгнат. Другия вариант е да смениш кой файлове да транскодира. Ако си оставил само avi от менюто няма да тръгват
    Този пост е редактиран от chorlav; 03-06-13 в 20:15.

4. Тук е от
    Apr 2013

как да споделя примерно ' voyo ' през DLNA ili sait домашнии сервер си го имам ,ползвам си го , радвам му се , но ако може да гледам и voyo ще е мнохо добре . Благодаря предварително

5. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2013

С този външен диск: дали ще могат да се гледат 3Д филми и субтитри чрез DLNA на смарт телевизор, който има вграден 3Д плеър или е само за видео заснето с личната камера и снимки. Предварително благодаря.
    Този пост е редактиран от enevi; 14-06-13 в 17:24.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от vessonik Виж публикацията
    Пробвай като профил на телевизора да зададеш стандартно DLNA 1.5 устройство, като после промениш формата на кадъра на 1980х1020. На ST60 всичко що е без субтитри може да върви и без транскодинг. Ако все пак не стане пробвай и PS3 сървъра който е всеяден, като за устройство се задава samsung all share.

7. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в

Колеги, опитах и HMS i PS3, но проблема със засичането на филмите ми остава. Забелязах, че процесорът ми се товари на 90-100 процента и тогава започват накъсванията. Системата ми е windows 7 64. Процесора phenom II 955 na 3.6ghz. Видеото ми ATI 5870. Кодеци нямам инсталирани. Някой има ли си на идея, как може да върви на по-слаби машини, а при мен засича. Забелязах, го прави при mkv файлове най-често! Телевизорът е 42st50. Когато спра транскодирането няма проблеми, но субтитрите са много малки. Къде е тази настройка на PS3 samsung allshare?
    Този пост е редактиран от chorlav; 23-06-13 в 00:40.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Nov 2002

За HMS - пробвай да зададеш профил на транскодиране - филмов, ремуксиране. При мен на лаптоп с i3 на 2100 мегахерца и 8 гига рам върви без проблем дори и с намален процесор. Зa PS3 идеята е да се прескача транскодирането и да се подава файла едно към едно на плеъра - "главни настройки"/разширени HTTP и системни настройки/рендериране по подразбиране се избира samsung all share. Опцията по-надолу - форсирай рендериране по подразбиране също трябва да е включена.

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от koleto Виж публикацията
    За HMS - пробвай да зададеш профил на транскодиране - филмов, ремуксиране. При мен на лаптоп с i3 на 2100 мегахерца и 8 гига рам върви без проблем дори и с намален процесор. Зa PS3 идеята е да се прескача транскодирането и да се подава файла едно към едно на плеъра - "главни настройки"/разширени HTTP и системни настройки/рендериране по подразбиране се избира samsung all share. Опцията по-надолу - форсирай рендериране по подразбиране също трябва да е включена.
    Ами то форсирай рендериране означава именно да транскодира при всички случаи без значение дали формата се поддържа от тв-то или не.

11. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    Ами то форсирай рендериране означава именно да транскодира при всички случаи без значение дали формата се поддържа от тв-то или не.
    Ще пробвам и така и ще пиша. Ядосвам се защото, каквито и настройки да направя пусна ли 1080p или 3d, сече яко и се товари процесора. Докато мой приятел с двуядрен процесор и доста по слаб компютър, няма никакви проблеми. Като транскодира всички формати.

12. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Ако приятеля ти транскодира на по-малка резолюция (защото по подразбиране на повечето профили е 720х576) то съвсем нормално е да не му се товари компютъра.

13. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в

Ако приятеля ти транскодира на по-малка резолюция (защото по подразбиране на повечето профили е 720х576) то съвсем нормално е да не му се товари компютъра.
    Не и двамата правихме настройките на 1080. И при мен пуснахме същите настройки и сече
    Този пост е редактиран от chorlav; 23-06-13 в 12:36.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Ами то си го пише в скобите - форсирано рендериране, изключва автоматичното откриване на плеъра и задава профил който е избран по-горе.

16. Тук е от
    Jun 2013

Здравейте,
    телевизорът ми е Philips 32pfl3807 h.От флашка нямам проблем със субтитрите, но с Домашний медиа-сервер не се получава.Иначе музиката и снимките се възпроизвеждат.Настроил съм от програмата модела на телевизора (въпреки че няма точно моя), сложил съм отметките, копирам и преименуваните субтитри в отделна папка.И когато пусна софтуера, филма тръгва без субтитри.Също така не знам как да направя това:

"Влизате в програмата -> настройки -> транскодер -> от табът субтитри даваш тикче на субтитри ако няма и посочвате папката където се намират. Рестарт на сървъра и готово."
    Единствено съветите от 1вата страница на тази тема съм чел.Явно пропускам нещо.

С ps3 media server отново греда.Правя това:
    Субтитри: Настройки на прекодиране - Инструменти за видео файлове - MEncoder - в полето "кодова таблица за не-Unicode субтитри" стойността трябва да е cp1251",.От менюто в телевизора ми излиза папката на филма, вътре има 3 файла - 1вият е папка sub, където съм сложил преименуваните субтитри, 2рата папка е #--ДЕКОДИРАНЕ--# и третия файл е филма в .avi.В папка #--ДЕКОДИРАНЕ--# имам 4 видео файла, но който и от тях да пусна - не тръгват субтитрите.Дайте ми съвет моля

Този пост е редактиран от sharovski; 23-06-13 в 15:47.

17. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в

Цитат Първоначално публикувано от koleto Виж публикацията
    Така пробвах настройките които ми даде, за HMS мисля, че има подобрения, като изгледам 1-2 филма ще пиша как е. Но при PS3, когато сложа отметка на "форсирай рендиране по подразбиране" и ми изчезват субтитрите. Самият файл с филм пише, че е с extertnal sub. Някакви идеи? Иначе като махна отметката субтитрите си вървят

18. Member
    Тук е от
    Nov 2002

За да ти се появят субтитри на PS3, пускай филма от папка "декодиране". Слагането на отметката пуска филма по подразбиране без транскодиране.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 49 от 80 ПърваПърва ... 39474849505159 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  2. ПРЕМЕСТЕНО: DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 29-04-11, 21:40
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе