здравейте
нещо немога да подкарам субтитрите на sony kdl 47w805 с домашна медиа сървър
помагайте и ако може по подробно
Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
здравейте
нещо немога да подкарам субтитрите на sony kdl 47w805 с домашна медиа сървър
помагайте и ако може по подробно
Здравейте, имам следното питане: Мога ли да чета през телевизора субтитрите на филми, които се намират на мрежови хард диск (DLNA compatible) WD Mybook Live? Телевизорчето е от последните LED-ове на gnusmaS :-) Дискът е с Twonky.
Този пост е редактиран от jezoff; 11-06-14 в 00:40.
Предполагам питането е за външните *.srt?
Twonky не поддържа външни субтитри. За *.mkv видеофайловете вкарай субтитрите в контейнер (с помощта на mkvtoolnix) и би трябвало плеъра на телевизора да ги "види".
За *.avi видеофайлове използвай програмата AVIAddXSubs - вкарва във видеофайла графични XSub субтитри извлечени от текстовия *.srt.
Мерси за съвета, надявах се на по-просто решение, но явно е невъзможно. Ще трябва да вграждам :-) Поздрави
до скоро бях със Сони (EX500) и ползвах PS3 media server без проблеми. Субтитрите си вървят без грешка.
Пробвай с този DLNA сървър, безплатен е и нямам оплаквания как работи.
Здравейте,инсталирах си PS3 media server,намери веднага ТВ,пуснах за проба един филм,вървеше но насичаше от време на време,прочетох че ако сменя канала на рутера може да се оправи,проверих кой канал е най-малко натоварен и сложих рутера на него,пуснах ТВ но програмата не откриваше ТВ,отидох при ТВ оказа се че не открива мрежата,пуснах да се свърже отново,пиша паролата,пиша кода на рутера но не иска да се свърже и това е,някой знае ли как да отстраня проблема?
Телевизора е Панасоник L47FT60E
Връщаш заводските настройки и почваш всичко отначало.
Върнах заводските настройки но ТВ пак не открива рутера,изписва: тип 11n /2,4 Gh/,преди рутера беше на канал 11,сега го смених на канал 6 защото не е натоварен, дали канала не е подходящ.
Оправих се,върнах и на рутера настройките и така стана.
Този пост е редактиран от procar; 18-06-14 в 18:09.
Здравейте,
Вече няколко пъти ми се случва да ми прекъсне филма/серията/ и да ми пусне следващата.
Телевизора е SAMSUNG 40F6400, PC-to е със Samsung Link.
Когато гледах през Мак-а със Serviio нямах такива проблеми..
Някакви идеи от какво се получава това?
Здравейте, искам да питам защо не ми тръгват външни субтитри (.srt) през DLNA LG SmartShare, през USB всичко си работи нормално телевизора е LG LB670, благодаря на всички предварително.
Колеги помагайте реших и аз да кача PS3 media server обаче нямам букви,на моменти като че се вижда някаква част от тях да не би да трябва да се настроят на някаква височина?Иначе с домашнъй всичко си върви супер само ме дразни че му пълни харда и няма чистене.
Явно че за новите модели от 2014 г/LG LB650V/ скоро HBOGo няма да видим ...може ли по някакъв начин да го подкарам от лаптопа на телевизора.Става дума без кабел.Лаптопа няма WIdi.
Съфорумци, пак съм аз Вече се префърлям в тая тема Искам да свръжа през ДЛНА гсм и ТВ В един друг форум намерих следното мнение - Aз си ползвам DLNA. Настройките са както следва: settings->more settings->nearby devices->otmetka na file sharing . Когато ми засече телевизора го добавям, ако засече и друго, го слагам в графа непозволени. Като го включа и на телевизора ми (LG) ми се появява в "МОЯ МЕДИЯ" и си пускам, филми, музика, клипове. Аз също не виждам смисъл от кабели, при условие че през n- мрежа си ми върви HD без насичане. Така както го е написъл човекът, оставам с впечатлението, че не ползва никаква допълнителна програмка, а прави директна връзка само с настройки от гсм-а. Аз пробвам по същия начин, но при опит да дам неарбай девисес, ми излиза съобщение , че опитва връзка с влан мрежи и не ми активира опцията за активни неарбай девисес...и съм дотук...? Някакви напътствия ?
Директно със стоковия видеоплеър на телефона - появява се бутонче с телевизор в горния ляв или десен ъгъл, натиска се и видеото се "изпраща" на телевизора. Ако не стане - пробвай някое от DLNA-приложенията в Гугъл плей - например iMediaShare Personal
Добре ве, защо през ви-фи директ не мога да направя връзката ? Нито телевизора вижда гсм-а, нито обратното, а пък уж пише, че тв-ора поддръжа интегрирано ви-фи.