Вижте резултатите от анкетата: Кой DLNA сървър ползвате ?

Гласували
224. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Домашний медия сервер (HMS)

81 36.16%
  • PS3 Media server

33 14.73%
  • All share Play /Samsung Link

25 11.16%
  • Serviio

41 18.30%
  • Plex

22 9.82%
  • Twonky

6 2.68%
  • Mezzmo

7 3.13%
  • Друг

39 17.41%
Отговори на анкетата
Страница 50 от 80 ПърваПърва ... 40484950515260 ... ПоследноПоследно
Резултати от 736 до 750 от общо 1192
Like Tree64Одобрявам

DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jun 2013

Отговор: DLNA / FAQ - проблеми, мнения, обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от koleto Виж публикацията
    За да ти се появят субтитри на PS3, пускай филма от папка "декодиране". Слагането на отметката пуска филма по подразбиране без транскодиране.
    Коя отметка?

2.  

3. Member
    Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от koleto Виж публикацията
    За HMS - пробвай да зададеш профил на транскодиране - филмов, ремуксиране. При мен на лаптоп с i3 на 2100 мегахерца и 8 гига рам върви без проблем дори и с намален процесор. Зa PS3 идеята е да се прескача транскодирането и да се подава файла едно към едно на плеъра - "главни настройки"/разширени HTTP и системни настройки/рендериране по подразбиране се избира samsung all share. Опцията по-надолу - форсирай рендериране по подразбиране също трябва да е включена.
    PS3:
    Отметка на опцията "форсирай рендериране по подразбиране" задава рендериране според устройството избрано по-горе или в случая samsung all share. Профила за това устройство е такъв, че дава възможност повечето формати да се плейват без транскодиране (без субтитри). За да имате субтитри в този случай пускайте филма от папка "декодиране" - там е избран профил който ремуксва филма и вкарва субтитрите в стрийма. Имайте в предвид че когато има транскодиране се изисква и сериозна процесорна сила.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от sharovski Виж публикацията
    Здравейте,
    телевизорът ми е Philips 32pfl3807 h.От флашка нямам проблем със субтитрите, но с Домашний медиа-сервер не се получава.Иначе музиката и снимките се възпроизвеждат.Настроил съм от програмата модела на телевизора (въпреки че няма точно моя), сложил съм отметките, копирам и преименуваните субтитри в отделна папка.И когато пусна софтуера, филма тръгва без субтитри.Също така не знам как да направя това:

"Влизате в програмата -> настройки -> транскодер -> от табът субтитри даваш тикче на субтитри ако няма и посочвате папката където се намират. Рестарт на сървъра и готово."
    Единствено съветите от 1вата страница на тази тема съм чел.Явно пропускам нещо.

С ps3 media server отново греда.Правя това:
    Субтитри: Настройки на прекодиране - Инструменти за видео файлове - MEncoder - в полето "кодова таблица за не-Unicode субтитри" стойността трябва да е cp1251",.От менюто в телевизора ми излиза папката на филма, вътре има 3 файла - 1вият е папка sub, където съм сложил преименуваните субтитри, 2рата папка е #--ДЕКОДИРАНЕ--# и третия файл е филма в .avi.В папка #--ДЕКОДИРАНЕ--# имам 4 видео файла, но който и от тях да пусна - не тръгват субтитрите.Дайте ми съвет моля

За HMS направи следното, настройки / устройства / съответния телевизор / транскодер / слагаш отметка на "винаги изпълнявай транскодиране ако са намерени субтитри, като избереш профил на транскодиране - "филмов ремуксиране"
    Този пост е редактиран от koleto; 26-06-13 в 11:27.

4. Тук е от
    Feb 2012

Не би трябвало да имаш проблеми с ps3!Ето моите настройки,работи перфектно!PS3.jpgPS3 1.jpg

5. Member
    Тук е от
    May 2009
    Живее в
    Varna, Bulgaria, Bulgaria

Колеги някой успял ли е да подкара субтитри с Mezzmo. Днес я пробва и по ми допада от HMS. Ако има някой с повече опит да сподели някакви настройки!

6. j90
    j90 е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2012

Колеги някои знае ли къде си съхранява временните фаилове това чудо Домашнай плеар че имам чувството че ми пълни харда?Задал съм му да си изчиства кеша когато го изключвам но все пак нещо ме съмнява.

7. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от chorlav Виж публикацията
    Колеги някой успял ли е да подкара субтитри с Mezzmo. Днес я пробва и по ми допада от HMS. Ако има някой с повече опит да сподели някакви настройки!
    Отиваш в менюто на "инструменти","опции","субтитри"и там променяш на "български-1251".

8.  

9. Тук е от
    Feb 2013

Здравейте, някой може ли да ми каже защо като гледам филм с различни DLNA сървъри и връзката прекъсва след 15-20 минути максимум? Телевизора ми е LG LM620S, рутера Huawey на Мтел, рутера е свързан с кабел към телевизора! Това се получава с различни сървъри HMS, Serviio...Oсвен това трябва в началото задължително да задам ръчно "Състояние на мрежата" за да може телевизора да открие въпросните сървъри иначе не ги вижда!

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от winner Виж публикацията
    Здравейте, някой може ли да ми каже защо като гледам филм с различни DLNA сървъри и връзката прекъсва след 15-20 минути максимум? Телевизора ми е LG LM620S, рутера Huawey на Мтел, рутера е свързан с кабел към телевизора! Това се получава с различни сървъри HMS, Serviio...Oсвен това трябва в началото задължително да задам ръчно "Състояние на мрежата" за да може телевизора да открие въпросните сървъри иначе не ги вижда!
    А сървърите къде са....?

11. Тук е от
    Feb 2013

Цитат Първоначално публикувано от Pat Виж публикацията
    А сървърите къде са....?
    Не те разбрах.....сървърите са си на компа, въпроса е че всеки път трябва да давам функцията "Състояние на мрежата" за да може телевизора да ги види, и след 15-20 минути изчезват от списъка с устройства!

12. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Какъв е компютъра, как се вързва с рутера? Ако е безжично вържи го с кабел и пробвай пак. Ако има възможност (примерно компютъра е лаптоп) - свържи го директно с телевизора без да минава през рутера. - трябва ръчно да въведеш настройките на мрежата в този случай. Може да пробваш и с друг рутер, ако имаш под ръка (нищо че няма да има интернет...)

13. Тук е от
    Feb 2013

Aми лаптопа е Тошиба и връзката е безжично към рутера, а рутера и тв-то са свързани с кабел. Преди ги бях вързал директно лаптопа към телевизора но не винаги се виждаха сървърите. Въпроса ми и е в какво може да се крие проблема за безжичното свързване?

14.  

15. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Според мен е в рутера и след като не е твой - обърни се към кабелни си оператор.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

17. Тук е от
    Jul 2013

Здравейте! Имам проблем с Toshiba 40rl933g. При връзка между компютъра и телевизора с лан кабел, при възпроизвеждане на файл изписва "Грешка възпр. носител". Пробвах с различни програми за медия сървър: Домашний медиа сервер, Mezzmo, Universal media server, Serviio. При всичките намира файловете от компютъра (музика, филми, снимки). При отваряне на музика и снимки започва декодиране, а на филми - изписва "Грешка възпр. носител". Някой има ли идея какъв е проблемът и как може да се реши?????

18. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2008

1. След инсталиране на HMS v1.45 има някакъв проблем със звука. Става и при гледане на 3D, и при гледане на обикновени филми, но не мога да разбера кога, как и защо. Понякога вървят перфектно, понякога не. Минават 4-5мин от филма и звука ту спира, ту тръгва. Случва се и картината да зацикля леко. Другият вариант е картината и субтитрите да са синхронизирани, но разминати с аудиото.
    2. Показват ли ви се винаги субтитрите при двата файла за аудио и картина? При предишната версия често липсваха. При v1.45 филми, чиито субтитри не са вървели, започнаха да вървят, но сега отново забелязвам някаква тенденция буквите да липсват. Помислих си, че са го оправили, но явно не е така.
    На някого случвало ли се е такова нещо и как евентуално си е решил проблема?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 50 от 80 ПърваПърва ... 40484950515260 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  2. ПРЕМЕСТЕНО: DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 29-04-11, 21:40
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе