Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
PS3:
Отметка на опцията "форсирай рендериране по подразбиране" задава рендериране според устройството избрано по-горе или в случая samsung all share. Профила за това устройство е такъв, че дава възможност повечето формати да се плейват без транскодиране (без субтитри). За да имате субтитри в този случай пускайте филма от папка "декодиране" - там е избран профил който ремуксва филма и вкарва субтитрите в стрийма. Имайте в предвид че когато има транскодиране се изисква и сериозна процесорна сила.
- - - - - - - - - -
За HMS направи следното, настройки / устройства / съответния телевизор / транскодер / слагаш отметка на "винаги изпълнявай транскодиране ако са намерени субтитри, като избереш профил на транскодиране - "филмов ремуксиране"
Този пост е редактиран от koleto; 26-06-13 в 11:27.
Колеги някой успял ли е да подкара субтитри с Mezzmo. Днес я пробва и по ми допада от HMS. Ако има някой с повече опит да сподели някакви настройки!
Колеги някои знае ли къде си съхранява временните фаилове това чудо Домашнай плеар че имам чувството че ми пълни харда?Задал съм му да си изчиства кеша когато го изключвам но все пак нещо ме съмнява.
Здравейте, някой може ли да ми каже защо като гледам филм с различни DLNA сървъри и връзката прекъсва след 15-20 минути максимум? Телевизора ми е LG LM620S, рутера Huawey на Мтел, рутера е свързан с кабел към телевизора! Това се получава с различни сървъри HMS, Serviio...Oсвен това трябва в началото задължително да задам ръчно "Състояние на мрежата" за да може телевизора да открие въпросните сървъри иначе не ги вижда!
Какъв е компютъра, как се вързва с рутера? Ако е безжично вържи го с кабел и пробвай пак. Ако има възможност (примерно компютъра е лаптоп) - свържи го директно с телевизора без да минава през рутера. - трябва ръчно да въведеш настройките на мрежата в този случай. Може да пробваш и с друг рутер, ако имаш под ръка (нищо че няма да има интернет...)
Aми лаптопа е Тошиба и връзката е безжично към рутера, а рутера и тв-то са свързани с кабел. Преди ги бях вързал директно лаптопа към телевизора но не винаги се виждаха сървърите. Въпроса ми и е в какво може да се крие проблема за безжичното свързване?
Според мен е в рутера и след като не е твой - обърни се към кабелни си оператор.
Здравейте! Имам проблем с Toshiba 40rl933g. При връзка между компютъра и телевизора с лан кабел, при възпроизвеждане на файл изписва "Грешка възпр. носител". Пробвах с различни програми за медия сървър: Домашний медиа сервер, Mezzmo, Universal media server, Serviio. При всичките намира файловете от компютъра (музика, филми, снимки). При отваряне на музика и снимки започва декодиране, а на филми - изписва "Грешка възпр. носител". Някой има ли идея какъв е проблемът и как може да се реши?????![]()
1. След инсталиране на HMS v1.45 има някакъв проблем със звука. Става и при гледане на 3D, и при гледане на обикновени филми, но не мога да разбера кога, как и защо. Понякога вървят перфектно, понякога не. Минават 4-5мин от филма и звука ту спира, ту тръгва. Случва се и картината да зацикля леко. Другият вариант е картината и субтитрите да са синхронизирани, но разминати с аудиото.
2. Показват ли ви се винаги субтитрите при двата файла за аудио и картина? При предишната версия често липсваха. При v1.45 филми, чиито субтитри не са вървели, започнаха да вървят, но сега отново забелязвам някаква тенденция буквите да липсват. Помислих си, че са го оправили, но явно не е така.
На някого случвало ли се е такова нещо и как евентуално си е решил проблема?