Вижте резултатите от анкетата: Кой DLNA сървър ползвате ?

Гласували
224. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Домашний медия сервер (HMS)

81 36.16%
  • PS3 Media server

33 14.73%
  • All share Play /Samsung Link

25 11.16%
  • Serviio

41 18.30%
  • Plex

22 9.82%
  • Twonky

6 2.68%
  • Mezzmo

7 3.13%
  • Друг

39 17.41%
Отговори на анкетата
Страница 59 от 80 ПърваПърва ... 949575859606169 ... ПоследноПоследно
Резултати от 871 до 885 от общо 1192
Like Tree64Одобрявам

DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Отговор: DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане

Здравейте! Може ли малко помощ ?

https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post652802

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2013

аз нямам проблем с връзката,днес изгледах едно 3Д около 10ГБ без никви ядове 1час и 40мин. без проблем
    по-горе съм писал как е при мен връзката.

П.С.ако има някой нека даде съвет за двойните субтитри при 3Д,който са вградени във филма,ако не са няма ядове

4. Тук е от
    Dec 2013

Привет на всички...Имам следния проблем с DLNA , прочетох темата ,но не открих решение на проблема и затова ще Ви помоля за съвет...Проблема е следния.....нет доставчик БТК с безжичен рутер...Тв и лаптопа поотделно имат нет.....но ТВ не вижда папката с филми при пуснат плекс / не се вижда като външно устройство/ .Благодаря за съветите и Весели празници на всички.

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от decodeco Виж публикацията
    Привет на всички...Имам следния проблем с DLNA , прочетох темата ,но не открих решение на проблема и затова ще Ви помоля за съвет...Проблема е следния.....нет доставчик БТК с безжичен рутер...Тв и лаптопа поотделно имат нет.....но ТВ не вижда папката с филми при пуснат плекс / не се вижда като външно устройство/ .Благодаря за съветите и Весели празници на всички.
    Предполагам firewall-a на лаптопа е пуснат....

6. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Здравейте ! Може ли да ми препоръчате DLNA сървър за Панасоник 32 Е6Е

С рутер съм. Конфигурацията видеото е вградено 6550.
    Кой е най-надежден и кой вади субтитрите и не прекъсва.. ще се радвам на вашите мнения !

Весели Празници

7. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2013

Имам едно питане:

Мога ли да свържа телевизор, компютър и таблет заедно ?

В момента съм свързал тв-то SAMSUNG UE-40EH6030 с компютъра през Serviio с Ethernet кабел.
    Сега си взех и таблет galaxy tab 3 и искам да свържа и него към телевизора.

Телевизора няма wifi.
    Ще мога ли да ги свържа заедно през рутера ?

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

И аз да попитам.
    Сдобихме се с нов лаптоп с WIN7 PRO, който явно има инсталиран някакъв DLNA сървър, но не мога да разбера какъв и къде да го търся за да го настроя.
    Телевизора вижда лаптопа, но без съдържание - извежда съобщение, че няма споделени папки.
    Да не би да е от медия плеъра на уиндоус?

10. Member
    Тук е от
    Apr 2010

Казва се "Windows Media Center", натискаш "Start" бутона, селд това на "All Programs" и ще го видиш.
    podredko одобрява това.

11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2014

Здравейте! Споделям тук и моя опит с DLNA. Като най-препоръчван и безплатен, реших и аз да използвам "Домашен медиен сървър". Впечатленията са ми малко субективни, но за мен липсата на английски интерфейс е проблем, съответно и настройките са ми прекалено неясни само на руски. Не че съвсем не "панимаю", но все пак е трудно. Инсталацията е безпроблемна. Общо взето не разбрах защо има толкова папки в основния прозорец, нито пък ролята на всяка една от тях. Добавих папката, която исках и файловете ми се появиха. Свързването с телевизора също беше безпроблемно (Сони W805). Всичко се плейва без проблеми и насичания (без разлика с плейването от преносим хард), но без субтитри (за тях по-късно). Файловете които пробвах са: "Imax To The Arctic 2012 3D 1080p", "IMAX Hubble 1080p 3D", "Amazing Ocean 2012 3D 1080p", "Jack The Giant Slayer 3D 1080p HSBS X264", "IMAX Under The Sea 3D 1080p" "Avatar 3D 1080p" и др. И тук се появи проблема със субтитрите. Когато направих настройките за тях, те тръгнаха, но картината и звука сечеше много. Опитах няколко варианта с настройки, но проблема оставаше. Тогава ми хрумна нещо.... Използвайки програмата "mkvmerge GUI" субтитрите могат да се вграждат в самия файл .mkv(ако е необходима помощ за това, ще опиша как става). И вече имате субтитри на 3D видео (не знам дали са "3D субтитри" защото все още нямам HDMI кабел с които да пусна сигнал от видеокартата към ТВ с филм директно плейнат от компютъра и да видя как е). Но субтитрите не са двойни, на две места, а са си както в кино, т.е. напълно функционални. (ПП: извън темата, моля, който си е купувал скоро HDMI-HDMI кабел - 3м. да сподели какво е взел и доволен ли е .... на лични). Приятна вечер!
    bobokom одобрява това.

13. Тук е от
    Jan 2014

Цитат Първоначално публикувано от hhumpff Виж публикацията
    Здравейте! Споделям тук и моя опит с DLNA. Като най-препоръчван и безплатен, реших и аз да използвам "Домашен медиен сървър". Впечатленията са ми малко субективни, но за мен липсата на английски интерфейс е проблем, съответно и настройките са ми прекалено неясни само на руски. Не че съвсем не "панимаю", но все пак е трудно. Инсталацията е безпроблемна. Общо взето не разбрах защо има толкова папки в основния прозорец, нито пък ролята на всяка една от тях. Добавих папката, която исках и файловете ми се появиха. Свързването с телевизора също беше безпроблемно (Сони W805). Всичко се плейва без проблеми и насичания (без разлика с плейването от преносим хард), но без субтитри (за тях по-късно). Файловете които пробвах са: "Imax To The Arctic 2012 3D 1080p", "IMAX Hubble 1080p 3D", "Amazing Ocean 2012 3D 1080p", "Jack The Giant Slayer 3D 1080p HSBS X264", "IMAX Under The Sea 3D 1080p" "Avatar 3D 1080p" и др. И тук се появи проблема със субтитрите. Когато направих настройките за тях, те тръгнаха, но картината и звука сечеше много. Опитах няколко варианта с настройки, но проблема оставаше. Тогава ми хрумна нещо.... Използвайки програмата "mkvmerge GUI" субтитрите могат да се вграждат в самия файл .mkv(ако е необходима помощ за това, ще опиша как става). И вече имате субтитри на 3D видео (не знам дали са "3D субтитри" защото все още нямам HDMI кабел с които да пусна сигнал от видеокартата към ТВ с филм директно плейнат от компютъра и да видя как е). Но субтитрите не са двойни, на две места, а са си както в кино, т.е. напълно функционални. (ПП: извън темата, моля, който си е купувал скоро HDMI-HDMI кабел - 3м. да сподели какво е взел и доволен ли е .... на лични). Приятна вечер!
    Ако искаш медиа сървър на английски- пробвай с TVersity 1.9.7. Лесна и удобна за използване.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

COMPARISON OF MEDIA SERVERS

The following is a list comparing UMS to other popular media servers.
    Universal Media Server PS3 Media Server Serviio KooRaRoo Plex
    Automatic maximum quality
    100% video and audio quality is maintained when possible by muxing - not transcoding - compatible files.
    Yes No Yes Yes ?
    Instant browsing
    View your files without having to wait for the folders to be scanned, which can take minutes or hours with large libraries.
    Yes Yes No No No
    Subtitles on all devices
    When your device does not support the subtitle format in the video, we add it to the video stream to allow you to view them anyway.
    Yes Yes Yes No No
    DTS support
    Pass along full quality DTS instead of downmixing it to another format.
    Yes Yes Yes No No
    Live subtitles
    If you don't have the subtitles for your file, UMS will download and add them for you via options on your device.
    Yes No No No No
    H.264 transcoding
    H.264 transcoding achieves the same quality as the traditional codec MPEG-2 with much lower filesize, making it a good option for wireless networks.
    Yes No Yes Yes Yes
    Free
    UMS is and will always be free.
    Yes Yes Partial1 No Yes
    True Motion (frame interpolation)
    This takes regular framerates, usually 24fps or 25fps, and adds frames in between to make the motion smoother and more realistic.
    This is done using InterFrame, which is an AviSynth plugin that uses SVP libraries.
    Yes No No No No
    Overscan compensation
    If your TV has overscan - which means it cuts off the edges of videos - we can compensate so you see the whole video.
    Many people watch with overscan and never realize what they are missing.
    Yes Partial 2 No No No
    Automatic plugin download/install
    Download and install plugins automatically from within the program.
    Yes No No No No
    Unlimited folders on PS3 & Xbox
    PS3 and Xbox 360 can only display a limited number of folders, but we work around that.
    Yes No No No Yes
    AviSynth support
    AviSynth is a powerful and flexible video and audio serving program.
    Yes Partial3 No No No
    iTunes support
    Browse your iTunes library by playlist, artist, album and genre.
    Yes Yes ? ? ?
    Renderer search support
    We support renderers with search capability.
    Yes No ? ? ?
    Maximum network bandwidth setting
    This allows you to set the speed of your network to ensure smooth playing.
    Yes Partial5 No No No
    DVD support
    We support playing DVDs whether they are in your DVD drive or on your hard drive.
    Yes Yes No Yes No
    Archive support
    Support for browsing archives like ZIP, RAR, GZ, etc.
    Yes Partial No ? ?
    3D SBS video support
    Most if not all renderers do not support receiving full 3D SBS video over a network, but we work around that.
    Yes Partial No ? Yes
    High-quality video thumbnails
    Display the maximum quality and resolution thumbnails that your device can take.
    Yes Yes Yes No Yes
    1 Free and paid editions exist
    2 No subtitle position correction
    3 No multithreading support
    4 Not as accurate as the UMS one

http://www.universalmediaserver.com/

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Единствено Домашний медиа-сервер ми върви безпроблемно на телевизори Samsung и Philips, а съм ги пробвал почти всичките. С най-малко преоблеми е руската програма. Този Universal media server ми блокриваше филипса и нищо не тръгваше, а на самсунга субтитрите няма как да се регулират по големина или поне аз не открих начин. Така, че тази таблица е доста субективна.

17. Senior Member
    Тук е от
    Oct 2010
    Живее в
    Шумен

На мен пък домашния медия сервер ми блокираше компютъра... Най-ми пасна (и в момента съм с) PMS - заради поддръжката на 3Д субтитри и регулиране на SRT по големина. Рядко го ползвам, защото имам и външен плеър. На този юнивърсал попаднах днес и ми се стори интересен заради addon-ите, не съм го пробвал (заприлича ми на надграден PMS). Така или иначе, трябва да се пробват няколко сървъра докато се нацели най-подходящия.

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Отдавна има таблица в първи пост - ако съм пропуснал или сгрешил нещо пишете на лични.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 59 от 80 ПърваПърва ... 949575859606169 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  2. ПРЕМЕСТЕНО: DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 29-04-11, 21:40
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе