Здравейте, и аз да попитам за моя проблем: Имам телевизор Panasasonic TX 47AS650E с DLNA. Чрез servio-то и wi-fi рутер споделях филми от компа, но само *avi формат и то с размер до около 2 GB. Файлове *mkv около 5 GB (HD) тръгват и насичат много или изобщо не тръгват. За това реших да направя връзка между компютъра (рутера) и телевизора чрез LAN кабел. Имам един стар, който ползвах за връзка между рутера и един друг (втори) компютър. Не знам дали буксите са прави или разменени! Днес свързах кабела между рутера и телевизора, после свързах ТВ-то с интернет по кабела от настройките на ТВ-то, но филмите отново насичат. За да пусна филма избирам функцията медия сървър на ТВ-то, там ми се появява servio и както при wi-fi свързването отпреди си намирам филма, който искам да гледам, стартирам го, но насича или не тръгва. Това не е само при една проба, а при няколко. Същия филм го пускам чрез флашка и няма насичане. Та въпроса ми е: трябва ли да се правят допълнителни настройки и какви, за да подкарам филмите от компа по LAN кабела до ТВ-то, за да не се мъча с тия флашки? Благодаря на отзовалите се!