Инасталирах serviio, добавих библиотека с филми, но въобще не виждам някаква индикация че индексира или обновява информацията. Когато вляза от Smartshare обаче виждам само празни папки без съдържание. В конзолата за управление телевизора ми го засича и мога да избирам от профилите. Как мога да видя лога на програмата, съмнява ме че нещо с правата не е наред. Ползвам Arch linux, а тв е LG 42LB679V.
Оказа се че бутончето Save което е в долния десен ъгъл на прозореца е скрито и се показва едва след разширение на прозореца. След като го натиснах всичко се обнови и вече гледам филмите. Само някой субтитри се появяват с тагове но не всички, може би зависи от качеството на писане
Здравейте всички, много съм доволен от тази програма. Със Sony Bravia съм. Субтитрите вървят без проблем. Но освен че вкарах в настройките CP1251,bg се налага да отварям субтитрите с Notepad++ и да променям кодировката от ANSI на UTF-8.
Имам и един въпрос, мисля да си купя медия сървър. Идеята ми е към него да си включа външния хард диск като по този начин ще мога лесно да си прехвърлям информация от лаптопа на външния хард диск. Обаче самия медия сървър ползва ли се като медия плеър или нещо греша основно.
А защо не си купиш един читав медия плеър с място за диск и да забравиш DLNA и всички други мъки?
И ти си прав, ще се огледам за хубав плеър.
Edit: В крайна сметка реших да взема Рутер с вход за външен хард диск. Ще мога ли в Serviio да шерна папка от външен хард диск закачен в рутера?
Този пост е редактиран от vpeychev; 09-01-15 в 13:03.
Здравей!От два дни съм със Servio,но не мога да подкарам субтитри никакви!Може ли по-подробно да обясниш къде точно в настройките му какво да направя?Благодаря предварително!И още нещо-отваря каквито си иска видеофайлове,също така и не отваря всички видеофайлове-на какво се далжи това?
Този пост е редактиран от marf; 08-02-15 в 19:03.
Относно субтитрите това е табчето с настройките http://store.picbg.net/pubpic/9B/76/...6eabcf9b76.JPG
А това с файловете и при мен го има. Имам някои avi филми които не тръгват. Има и случаи когато въобще не иска да индексира определен фаил и въобще не го показва
При мен не е активно и си вървят филмите. Тази опция е когато има формат който тв не може да прочете и евентуално компютър ти го прекодира в реално време докато гледаш.
marf
При мен на LG LB670 всичко е нормално със субтитрите. Настройката е както на снимката.
7913714T.png
Транскодинга e изключeн, а субтитрите са външни кодирани в ANSI 1251 Cyrillic (Windows). Има и вградени в MKV контейнера английски субтитри кодирани в UTF-8. От менюто на телевизора мога, да избирам кои да се показват.
Този пост е редактиран от operator3; 10-02-15 в 14:10.
Servio настройки.jpg
С ето тези настройки на Сервио тръгнаха абсолютно всички субтитри-Windows-1251.Поставят се в прозорчето "Кодиране символите на субтитрите".
Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-02-15 в 20:59.
Пробвах всичките от горе изброените настройки и комбинации, обаче субтитрите не тръгват въобще