Кобрата се ''обади'' и при преминаване покрай една от новите камери на КАТ, с инфрачервената светкавица преди Асеновград(честотата е същата като на старите-това ми беше интересно).А те дават само 10км/ч. толеранс-карайте разумно.
Кобрата се ''обади'' и при преминаване покрай една от новите камери на КАТ, с инфрачервената светкавица преди Асеновград(честотата е същата като на старите-това ми беше интересно).А те дават само 10км/ч. толеранс-карайте разумно.
lazarus18 колко пъти си минавал този маршрут тази година - Враца - Варна ? Аз досега от началото на годината 4 пъти.
Разликата за която говореш е при постоянна скорост.При 50 -60 90 и тн км няма как да се получи ако ти караш с 90 постоянно, макар да си в нарушение.
justify, смея да кажа 4е не съм нарушил ограниченията с над 5км от много време насам. Причината е проста - колата не може повече ( но харчи малко за сметка на това ) и не гледам настрани като карам, нито държа телефон - имам си handsfree за тази работа. По тази причина над 20г вече съм примерен водач на МПС и нямам ПТП по моя вина, от доста години нямам фиш дори, но нямам време да си извадя златен талон ( заминава ти половината ден).
В града не си позволявам над 50км , спирам на пешеходни пътеки , не минавам на "дълго жълто" и проблеми нямам.
Кой е казал, че карам с 90км/ч постоянно? На някои по-опасни места намалявам до 60-70, но на места карам с 120-130. Става дума за Враца-Монтана. До Варна не съм ходил с кола от години.Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
Оффтопик: Някой местен знае ли дали снима камерата на изхода от Враца на бензиностанцията? И дали са сложили знака за ограничение в посока към София?
Че жената в неделя мина със 130 от там и май ще отече с 300 лв.
lazarus18
off: Утре вечер ще мина от там и ще ти кажа, ако изписка радар детектора. Иначе знак няма, но ограничението е 60 км.
ПС. Коментарите на повечето колеги нямат нищо общо с темата, което не е присъщо на този форум. Изчетох я, мислейки че ще науча нещо ново, но въпреки това добре се посмях, колегата sad sack има една от мен Поздрави.
Bronxi, ако няма знак откъде накъде ограничението ще е 60 като е след табелата?
Знак имаше преди време заради бензиностанцията, но преди доста време го махнаха. Освен да са го сложили отново с камерата.
Съдя по данните за спийд камерите в навигацията (последна 68 версия мисля че бяха), но това може да важи за обратната посока, където преди бензиностанцията има знак 60. Предполагам, че това ограничение трябва да е същото преди бензиностанцията посока Враца-София, защото все пак е рисков участък за ПТП, коли излизат от бензиностанцията, някои от които по-добре да не излизат, а те вече не са малко.
Радар детектора не изпищя, но не знам дали радар детектора я хвана, тъй като ги засича от двайсетина метра, но може и да е изключена.
@Bronxi
двадесетина метра е малко, нещо бъркаш.
Камерата със сигурност работи /или поне е работила доскоро/ защото много хора са изгорели от нея.
Нали се сещаш колко фишове идват при един вносител на коли с хиляди коли на лизинг? От там ми е информацията.
@lazarus18
пич. Ти добре си се информирал, но информацията ти е, както обикновено неточна и няма как да стане, като гледаш през стандартния бг бинокъл...
Сега сам прецени, ако радар детектора ми засича от 20 метра, каква ще ми е ползата от него.
fXOrange, аз не съм споменал това за 20-те метра. И на мен ми е странно да е толкова малко, но никога не съм ползвал антирадар.
За бъркане - нищо не бъркам. Радара ми е от най-ниския ценови клас, и за него се води топ модел. Ако ползвам радар за 1300 лева тогава и до 350-400 метра може да се стигне, но за проблемите с тези камери не съм достатачно компетентен, за да ти напиша, има си доста инфо в нета.Първоначално публикувано от fXOrange
lazarus18 На 23 ноща пътувах за морето и минах покрай 5-6 такива камери, но само за 2 от тях ми изпищя радара, но въпросната не беше от тях. Може да ги изкючват, не знам.Първоначално публикувано от lazarus18
Нали знаеш, че по-голямата част от камерите са празни и няма как да ги хване антирадара.
20 м. е крайно недостатъчно защото като свирне и вече са те заснели. Мисля че са настроени поне на 100м. да снимат.
Анти-радар от старо поколение не може да хване камера с лазер. Старите радари на радиосигнал се ловяха , ама това е вече в сферата на фантастиката. Лично според мен който има радар , какъвто и да е - трябва да бъде глобен, а ако е трайно закрепен на колата - да се конфискува мпс-то ( доскоро това бе действащ закон в Гърция )
Самото наличие на анти-радар означава едно - предпоставка за превишена скорост. Все едно да ходя с автоматично оръжие и да твърдя че е за самоотбрана - глупости.
особено в държави като нашата, където всичко се случва. оръжието е като резервната гума в колата - все някога притрябва, и би трябвало да сме подготвени.