Страница 1 от 184 1231151 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 2760
Like Tree598Одобрявам

Колко ми харчи климатика...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Колко ми харчи климатика...?

Това е един доста наболял въпрос. Нека тази тема се превърне в арена на битката между електормерите.

Похвалете се от вашата маркова машинка за да оправдаете факта, че сте се изръсили яко за климатик

Оплюйте своята китайка и потвърдете английската поговорка "Не съм толкова богат, че да купувам евтини неща"

Или отсъдете Соломоновски: "За тези пари - толкова"

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re: Колко ми харчи климатика.......?

имам 2 бр. 12-и
    Дарел и Мидеа
    за 22 дена с 50% включвания
    сметката мие 48 лв ! ( имайте в предвид че пералня , бойлер хладилник и комп . не се спират ! )

4. Member
    Тук е от
    Oct 2003

Интересно ми е и на мен, макар аз да не ползвам климатик за отопление. Но ще помоля да споменавате и температурата, която поддържате.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

между 20 и 26 градуса
    (обичам да ми е топло - така и така харча ток )

6. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

3 бр. климатика DAEWOO. един 12 и 2 -9-ки
    За миналия месец над 200 лв ток. В по-студените месеци около 400.
    Това е 120 кв. офис с доста високи тавани и се налага почти в всяка стая да работи и духалка или маслен радиатор.
    Изобщо отоплението на климатици има един кофти недостатък. Горе ако ще на 32 градуса да го нагласиш - на пода температурата ти е 10 градуса по-ниска. И ако си с теракота и никой не те топли отдолу се налага да ходиш с шушони

7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Аз съм с високи тавани и с клиамтик температурата по височина е с по малка разлика в сравнение с отопление с конвектори. При климатика има пренудена циркулация и топлия въздух от тавана го духа към пода. Разбира се клиамтика не трявба да се държи на най ниска скорост и клиамтика трябва да е проектиран аз твоето помещение.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2006

MrTECHNO,сподели ако обичаш какви пераля и бойлер ползваш/хладилниците и компа не ги включвам/,че плащаш такива сметки??

10. Тук е от
    May 2006

гр. София - за ноември платих 69 лева, а за декември сметката ми е 62 лева.

Отоплявам двустайно жилище с изцяло южно изложение и PVC дограма. Хол-трапезарията е около 30 кв.м. и го отоплявам с този Carrier:

http://www.technopolis.bg/big_prod.p...&cat=35&f=3971

Стаята на детето е около 12 кв.м. и се отоплява с духалка.

Освен отоплението в къщата се харчи наистина много ток - комбиниран хладилник-фризер с два компресора, ежедневна пералня (събота и неделя по две), ежедневно готвене (страшна жена си имам ), ежедневно гладене, 24h работа на едно PC и по около 6h работа на второ PC, ако не съм аз няма кой да загаси и една крушка в апартамента...

До миналата година бях на парно и плащах от 80 до 120 лева (от които 40 лв за топла вода) месечно. След като сложих климатика го изключих по съвет на жената и мисля, че тя се оказа права. Сега хем ни е топло (климатика не го спирам), хем май е и доста по-евтино. Все пак е твърде относително всичко това защото тази зима не е точен критерий за окончателен извод.

Забравих да спомена, че климатика се държи на 22-24 C на ауто фан режим и е буквално над спалнята ни. Знаех, че този модел е безшумен (това бе едно от условията при покупката), но повярвайте ми той надмина очакванията ми. Много по-ясно, въпреки PVC дограмата, долавям монотонния звук от външното тяло, отколкото работата на вътрешното.

11. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Ако сметнеш колко си плащал преди общо за ток и топлофикация и сега колко плащаш за тях общо ще видиш, че спестяваш неповече от 20-30 лева. Сметни колко ти е струвал климатика и виж къде е далаверата.
    Да не говорим, че отоплението на апартамента ти, в който има парно /нищо, че си го изключил/ е съвсем различно ако беше в сграда без парно.

12. Тук е от
    May 2006

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Ако сметнеш колко си плащал преди общо за ток и топлофикация и сега колко плащаш за тях общо ще видиш, че спестяваш неповече от 20-30 лева. Сметни колко ти е струвал климатика и виж къде е далаверата.
    Да не говорим, че отоплението на апартамента ти, в който има парно /нищо, че си го изключил/ е съвсем различно ако беше в сграда без парно.
    Нещо не ти разбрах мисълта, или по-точно аз не съм споменал по-горе колко плащах за ток преди климатика... Сметката ми за ток не е падала под 45 лв. миналата зима. Както казах ние харчим наистина доста ток. Разликата обаче е, че сега сме с PVC дограма с К-стъкло, което по мое скромно мнение е най-важното условие за нисък разход на енергия. Така че по мои много груби сметки климатика ми харчи по около 20 лв.на месец за отопление. Май горе-долу толкова харчеше и за охлаждане през лятото. Пак казвам апартамента е вътрешен, изцяло южен, но за сметка на това на последен етаж, а подовата настилка е изцяло теракот с изключение на стаята, където е паркет. Въпросът е доколко сегашните температури могат да се определят като зимни в гр. София... Според мен, въпреки всичко отопление с климатик е по-изгодно отколкото с парно, а и всъщност основното предимство на климатика се усеща през лятото, само че ние в нашата татковина пак сме с обърнати представи...

А, иначе за първоначалната инвестиция си прав, но аз винаги съм предпочитал по-скъпото и марково пред компромиса. След като три месеца през пролетта проучвах пазара и всичко живо се кълнеше, че Panasonic е най-доброто накрая взех Carrier. Защо ли?

13. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Избора ти определено е много добър. Виж това за 20 лв харч на климатика през зимата ми звучи нереално. но както и да е.

14.  

15. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Избора ти определено е много добър. Виж това за 20 лв харч на климатика през зимата ми звучи нереално. но както и да е.
    Реално е, ако навън е 7-10градуса, а в стаята без да работи климатика е около 17-18, то до постигането на 22-23гр. си е съвсем нормално да направи такъв разход.

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

2та ми климатика не се изключват и харчат общо около 50 лв/месец поддържайки 21-22 градуса като отопляват общо около 40 квадрата - 2 от стаите ( северни) на апартамент ново строителство ,но тази зима е топла ,само нощем пада под нулата .доволен съм ,ако си на дърва например топло студено дръвцата горят ,няма да икономисаш много .. догодина ще взема още един климатик

17. Тук е от
    Jul 2004

Два климатика на 24* двустаен апартамент 64 квадрата без PVC дограма
    не ги изключвам изобщо
    за по-миналия месец около 30 лева , за декември пак толкова (това само за климатиците)
    и това ако не е далавера ..........здраве му кажи, за справка комшиите над мен дадоха 90 лева за парно
    а миналата година плашах по 150 лева всеки месец за да мръзна на парно и в края на отоплителния сезон доиде и изравнителната с още 197 лева

18. Senior Member Аватара на Wise
    Тук е от
    Oct 2004

Чета, чета и....ами не вярвам просто. Аз лятото плащам 30-40 лв. само за бойлер, кухня, осветление.
    Дори и 45 съм стигал, а зимата семейство да плаща 50-60 лв ...........
    //Нищо лично - (сит на гладен не вярва и обратно)
    Някак си ме хващат едни мисли за световната ентропия и други подобни...........

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 184 1231151 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Колко ми харчи климатикът - Real Time
    От Board_Man във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 5577
    Последно: 12-06-19, 22:50
  2. Колко Ток харчи при размразяване
    От Tihomir Stankov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 38
    Последно: 21-12-12, 11:27
  3. Колко ток харчи компютъра ми
    От loafer във форум Общ - хардуер
    Отговори: 11
    Последно: 14-12-11, 23:43
  4. Кое колко ток харчи
    От mitkosan във форум Общ - хардуер
    Отговори: 3
    Последно: 11-04-08, 13:00
  5. Колко ток харчи 1 компютър на месец
    От IvO™ във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 6
    Последно: 24-08-05, 18:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе