Добре е като за 24 ка но си я държал и на повече от 25 градуса нали?
Добре е като за 24 ка но си я държал и на повече от 25 градуса нали?
Моля придържайте се към темата за да не се налага да се трият постове!
Дам така е по лесно.Вместо отговори трием постове.
Защо реши, че някой трябва задължително да отговаря на заяжданията ти?
В тази тема всеки публикува данните си по определен начин и не е длъжен някому нещо да доказва!
Не мисля да допусна и тя да се превърне в арена на безкрайни спорове.
KonanVarvarina - Не се оливай!!!!
И престани с глупави, безмислени забележки във всяка втора тема!
Откъде всеки ще преценява безмислен ли ти е поста или не след като Модератор вече е преценил???
Стая 16кв. къща,старо строителство,югоизточно изложение,две външни стени без изолация,прозорци заемащи около 50% от стените,пвц дограма 5-камерна с к-стъкло,отдолу и отгоре никой не топли.
1 климатик-Mitsubishi SRK25 ZGX-S
Температурата през деня е 23-25 градуса,през ноща-19
Сметката за ток от 14.12 до 13.01 - 88.00лв.
Сметките без климатик -окло 40-50лв.
Държа я 23 градуса и не съм я пипал. Топля около 70 квадрата.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Board Man дерзай, любопитно ще е да следим статистиката
Board_Man ако не те затруднява хостни снимките и таблицата примерно през http://imageshack.us/ за да се отварят директно с публикациите ти.
Днес отново видях за 31 дни на мидея MSM3-12HR без изключване 507киловата тоест 25 евро по уредчето.
Ето и от мен малко данни.Външна -17*С вътрешна 24-25*С разход на час 0,72квч.Външна +5 вътрешна 22-23*С разход 0,293квч.ДА ЖИВЕЯТ ЯПОНЦИТЕ!!!!!! Теста е правен за 24часа с ретро електромерче По тънко и на село няма вече
hacked помещението е 20м2 с вътрешна изолация на двете стени тавана и пода изложение източно и дограма.Изолацията на стените и тавана е с вата а на пода с фибран етаж 1 климатика е Fujitsu ASYA09LCC.
и аз мисля да отоплявам приблизително такова помещение, но мисля да взема 12ка, тъй като ми се иска да отварям вратата и да топли съседна стаичка, която е около 16 кубика и опакована отвсякъде с XPS. като пусна конвектор за 5 мин става става сауна. а 20 кв ми е хола като сложа на тавана и на външната стена вътрешна изолация c XPS. почвам да се замислям дали да не взема една 9ка и аз, все пак КОП и е по висок с ~0.5
Emily а другите 2 стени вътрешни ли са? и тези изолираните външни ли са?
Board_Man
Брат, ти на 14кв. стаичка си сложил климатик отдаващ 5kw.?
Едната изолирана стена е външна, другата е към съседитеПървоначално публикувано от hacked
Неизолираните стени са вътрешни.
Ние имаме коридор 14м2 - Т-образен, и като отворим вратата към него той се затопля, но не сме го правили за много дълго време.
Ако ще отопляваш постоянно и малкото помещение - е добре наистина да е 12-ка.
Е винаги ще имаш разлика в температурата в двете помещения.