Ама тук сме на всеки месец,не на тримесечие.
Ама тук сме на всеки месец,не на тримесечие.
засякох Саньото от подписа ми за 8 пълни денонощия включващи снеговалежи и постоянна отрицателна темп. от -9 до -2 ,поддържащо 20-21С в детска стая 11 квадрата запад ,ново строителство със сносни изолации ,денем му отварям към коридор още 6-7 квадрата да топли и него .. консумация за 192 часа - 37,18 кВ
#Alexi, да не си сбъркал нещо? При тези външни температури? Излиза по 193W/h. Според мен това е абсурд. Пълен при това. Да не би машината да е с COP 10 ? Не знам, но за мен това не е реално. Нека и другите изкажат мнение.
Fujitsu 09LGC
Спалня 14 квадрата, около 38 куб, PVC дограма , две външни стени, останалите вътрешни са към помещения които не отоплявам, отдолу не живее никой, отгоре чат пат, имам вътрешна изолация на двете външни стени.
за периода 05.01 13ч - 08.01 13ч. поддържани 20-21 градуса (не го намалявам на 19 никога, понякога съм дигал на 23-24 но рядко), средна консумация на час 416 W, като през деня тя е около 300 през ноща повечко, зависи от температурата... средно 416
roldi топлоизолациите са много съществени ,машината е с КОП 5.62
Е, това е друго. А какви пари си дал за нея?
С тоя разход на Саниото ме хвърляш в шах за покупката на втория климатик.
На това може да се вярва.Първоначално публикувано от Tamrock
Ето и разхода на
Haier HSU-09HVA103
Детска стая 14 квадрата 2,60 височина,ПВЦ дограма ,последен етаж,две външни стени(без изолация).Имам изолация само на тавана гипсокартон с вата.
На електромера навартяни 95kw за 200 работни часа или 475W на час.
поддържа 22-23 градуса
Няма нищо чудно в разхода.В другата тема посочих, че тока ми от 20.11 до 16.12 е 73 лева, без готвенето, което е на друг електромер, като работят три машини.Целия ми етаж от къщата е с външна изолация 6 см стиропор, като стаята на малкия има и вътрешна 5 см вата, каширана с алуминиево фолио и дървена ламперия.Понеже си ги правих сам, всичко е направено перфектно и имам много ниски топлозагуби, от където пък машините работят на минимална мощност и много лесно си поддържат температурата с нисък разход.
Вчера в 08:00 качнах Е08Н2 през електромер и за 24 часа "глътна" 12 киловата...
Edit: през деня са зададени 22, а през ноща 21 градуса.
Това е около 500 вата на час, значи ти работи около номинала 2,5 КВ.Сигурно са ти големи топлозагубите.
E COP-a не е 5... предполагам при -3-4 външна е около 3, а може и по-малко да е. Духа си нормално, когато подържа, не топло.Първоначално публикувано от edi1
Edit: Сега мернах изходната температура от вътрешното тяло и тя е 34гр. , подържа 21 в стаята.
Имам предвид средния разход, не моментния.По номинал не беше ли 560 вата консумация.
Ако щете вярвайте на Alexi, аз имам склонност да му вярвам. Защо - ще разберете в темата за Real Time съвсем скоро
fiuri, тази 8-ца много лакома!
Вентилатора вчера беше на АUTO, от тая сутрин е на най-високата степен и гледам, че киловатите са по-малко.Първоначално публикувано от deian
От 08:00 до 16:00 - около 3 киловата. Утре сутринта ще видя колко ще е общо за 24 часа.
Edit: от 08:00 вчера до 08:00 тая сутрин 9.6 киловата, вентилатора на мах. Реално към 30% по малко ток.