Здравейте ... малко съм объркан от изобилието на модели на LG ... искам 42 инча ... нещо около 1400-1500лв може и малко отгоре, ако си заслужава. Първо бихте ли ми казали кои са новите модели от 2012 и кои от 2011 ... LM или LW? Основните ми колебания са между 42LM620S в Плесио го има на 1519лв, 42LW5590, 42LW579S ... тези 2 модела са на цена 1425лв в Техномаркет и Технополис. Има някакви по-евтини варианти, някой от тях струва ли си? Интересува ме, кой от тях има най-добрата картина в 2Д ... и дали вградените плеари са еднакви? Не ме интересува дали е смарт ... съмнявам се да ползвам тези екстри на телевизора ... с лаптопа ми е по-удобно.Телевизора ще го гледам от разстояние около 230см ... има ли смисъл да гледам и 47 инчови ... като 3Д ще се гледа много рядко ...и основно е важно 2Д-то как ще е. 47 инча ще имам пари само за по-нисък клас ... 47ЛМ615С. Мерси предварително...
Колега, за това разстояние си за 42, не ти трябва 47. Относно сериите, LM е от 2012-та, LW - 2011. За другото, нека колегите кажат.Първоначално публикувано от Vangelis84
Моля за малко помощ от по - опитните.
Търся си цифров аудио усилвател(5.1 ресиевър) за телевизора и искам да го ползвам с оптичния аудио изход(понеже няма от къде другаде да взема 5.1 канален звук), но от подръжката на LG ми казаха, че телевизора не подържа DTS(Както и всички останали LG-та).Модела е 47LK530.
Масово 5.1 ресивърите ползват DTS протокол или Dolby Digital.
Някой има ли опит с цифров усилвател директно закъчен към телевизора чрез оптичния му изход?
Ако плейвам от USB .mkv фаил с АС3 аудио поток(конвентирам си ги от DTS в АС3) ще се чува ли нещо ако усилвателя е вързан през цифровия изход ?
Admin
Въпросът ти е за друг подфорум!
https://forum.setcombg.com/index.php/board,58.0.html
PS.Искам да изясня, че тук не търся съвет за усилвател(там си зададах въпросав FAQ темата).Търся съвет от собственик на TV LG, който има подобен 5.1 усилвател.
До момента говорих с подръжката на LG, на няколко големи вериги магазини и на всички места ми дават различни отговори на по-горе посочените въпроси, а те касаят най-вече собсвениците на телевизори LG.
Серии LW и LV - 2011 година.Първоначално публикувано от Vangelis84
Серии LM и LS - 2012 година.
Ако са спазили традицията си от последните няколко години ,то LS е с шасито на LW. /Тоест телевизорите от ниският клас през 2012 година, са с шаситата на миналогодишният среден клас./ LS = LW + нов дизайн на корпуса.
А серия LM е с напълно ново шаси.
LG 55LM860V ревю
http://www.fullhd.gr/2008-03-14-21-3...0v-review.html
Аз съм с 42LD750 (модел 2010г.) и съм го свързал към ресивър Sony през оптичния. Когато пуснеш филм от флашка с AC3 звук ресивъра си го дазпознада като Dolby Digital 5.1 и си свирят всички колони. Също така ако гледам нещо през някой от HDMI входовете и съдържанието е с AC3 звук, то телевизора го отделя и праща през оптиката към ресивъра.Първоначално публикувано от ed4o
LG42LM 620s vs LG47LW5590 -цена 1500лв и на двата
Интересува ме кой е по удачната покупка според вас?Държа 3Д-то да е добро.Въобще има ли някакви големи разлики между двата в 2Д и 3Д възпроизвеждане?И тази функция Local diming за какво служи и наистина ли LM 620s има 200 херца реални?
Аз бих си взел по-новия модел, заради по-елегантния вид. Картината предполагам е еднаква.
Ето този отговор търсехПървоначално публикувано от DigiPro
.Мерси
.
А с DTS как стои въпроса?
Доколкото разбрах до момента няма LG което да подържа DTS - политика на компанията.Първоначално публикувано от lazarus18
Ако става въпрос за гледане от USB - MKV2AC3 e софтуера за конвертиране на .mkv в АС3 ( Dolby Digital ), който се плейва без проблем.
Само ми е интересно ако за в бъдеще започен да пускат HD програми с DTS аудио поток какво ще се прави?
Това е за 42LM620S ,дали е вярно ?
Musiques AC3(Dolby Digital),
EAC3,HAAC,AAC,
Mpeg, MP3, PCM, DTS
Vidéos DivX HD, MKV, mpg,
mpeg, H.264/AC
Новите /2012/ модели от среден клас нагоре поддържат DTS - lazarus18 питаше как стои въпроса при LD750 и подаден през оптика сигнал /от USB плеъра на файл с DTS звук/ към ресивър .
Дам, и на мен ми е интересно, ако по HBO дават филм с DTS например, а телевизора не поддържа такъв?
Да, това ми трябваше да знам. Дали изкарват по оптика DTS към външен декодер. Моделите от 2010 не можеха, но след това не съм проверявал.Първоначално публикувано от svetlio1
Dominator, няма да видиш филм по някой канал с DTS. Затова много модели се придържат към DD.