Това "конфликтна програма" (странен превод) всъщност е кодирана програма и се появява понякога при по-бавна реакция на СА модула - сменяш на следващия канал и би трябвало да се оправя.
26" и по-малко
32"
37"
42''
47"
55"
65''
84''
Това "конфликтна програма" (странен превод) всъщност е кодирана програма и се появява понякога при по-бавна реакция на СА модула - сменяш на следващия канал и би трябвало да се оправя.
Колеги днес за мое съжаление телевизорът дефектира. Дефектът е в матрицата, пусна се черта от горе на долу с дължина около 7 см. Искам да Ви попитам как да предявя иск за от ремонтиране на телевизора и в кой случай най-бързо ще го отремонтират?Самият телевизор е закупен от Технополис преди 6 месеца. Да се възползвам ли от възможността да подам иск на страницата на ЛГ или да го нося в Технополис и там да направя рекламацията ?
......................
Колеги на мен ми е ясно, че проблема е в матрицата но се интересувам каква е политиката на ЛГ в този случай ? Извършват смяна на дефектиралата матрица или сменят телевизора с нов ? Ако решат да подменят матрицата с нова какво да очаквам, каква матрица ще ми сложат, има ли опасност да сложат матрица от телевизор по ниска серия само и само да закърпят положението ?
ivanov_km
За най-бързо реагиране го носи в сервиза. Подменя се видеопанела (матрицата с подсветката). Слагат същият модел, а при липса на такъв на склад - негов аналог/различна ревизия/.
Не съм сервизен техник и не мога да ти дам адекватен отговор.Първоначално публикувано от tedi77
Виж на коя едноцветна заливка(зелено, червено, жълто..), проблема си личи най-добре и направи снимки. После отиди със снимките в близкият сервиз и обясни проблема - да видим там какво ще кажат.
Hristoslav2, какво ще рече аналог на оригиналният панел с посветка, да разбирам ли , че могат да сложат съвсем различен панел, съвпадението да е само в инчовете? Ако сложат такъв панел телевизорът ми ще запазили техническите данни и ще предава ли същата картина като с оригиналната матрица ?Първоначално публикувано от hristoslav2
Ами за каналите точно това съм направил но казах че не действа и пак се ъпдейтват, а за радиата как се маркират всички че нещо не го намирам.Първоначално публикувано от idemon
Преди малко върнах заводските настройки и сканирах програмите наново и забелязах още нещо странно примерно от 17 канал ми прескача на 20 тоест нямам 18 и 19 това нормално ли е ?
ivanov_km
Не се притеснявай. Панела ще е същият като матрица, подсветка и контролери.
Ако е с друга ревизия - то промените са козметични и не влияят на картината.
Мерси hristoslav2, обадих се на телефона на ЛГ и подадох гаранционен иск, до два дни ще ме посети в дома техник от Роял електроникс и ако прецени ще вземе телевизора за ремонт. То е ясно, че в домашни условия няма какво да отстрани, при развитие ще пиша в темата.
Здравей и от мен може проблема да не е в телевизора. Ако на същия бушон има включен уред който вкарва смущения например - вентилатор; пералня подобни може да се получават чертите докато другия уред работи. При мен на един бушон съм вързал банята и контакта за телевизора и един път се оказа че вентилатора когато работи понякога се получават тези вертикални линии през равни разстояния. Не е всеки път, но по някога се случва. Така че първо провери за такива проблеми щом тв не го прави проблема постоянно и после тичай в сервизаПървоначално публикувано от tedi77
![]()
Това само ако си на аналогова тв.
п.п. Ама що ги мъчите тв (и себе си )с тая аналогова още ...?![]()
![]()
И все пак, някой разбра ли как да влезна в "TV Link-Loader" при LG 42LM669S? Че тия 186 цифрови канали докато ги настроя ще мине половин ден.
Аз влизам чрез IrRemote на Нокиа с инфра ред. Натискам 1-ца за In Start Menu. Паролата е 0413. Като излезе самото меню на телевизора, натискаш Settings от дистанционното и излиза TV Link-Loader. С няколко от наличните версии на TLL Edit редактирах списъка с канали, но после телевизора не ги разпозна. Така че пази си оригиналния файл, за да се върнеш до началното състояние.Първоначално публикувано от shivers
Здравейте,
Може ли да се използва функцията запис на USB с големина 8 GB? Защото при мен не се получава нещо
LG 42 LW 5590
Благодаря.
lybak
Пробвал съм на флашка 16 GB не става - само на хард диск.
LM660, LM670, LM760 - Skype след 20 Август
Много тъпо..... Другата алтернатива е запис от приемника на Близу, но те пък искат около 4 лв. абонамент за да можеш да записваш.
Благодаря за отговора hristoslav2
За запис само хард диск и то минимум 40GB, така пише в книжката на ТВ.