Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият телевизор LG ?

Гласували
317. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" и по-малко

12 3.79%
  • 32"

74 23.34%
  • 37"

21 6.62%
  • 42''

142 44.79%
  • 47"

72 22.71%
  • 55"

8 2.52%
  • 65''

0 0%
  • 84''

4 1.26%
Отговори на анкетата
Страница 23 от 108 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно
Резултати от 331 до 345 от общо 1608
Like Tree64Одобрявам

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на vencifcl
    Тук е от
    Sep 2010

Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

...
    Явно ще се купува друг усилвател, но не знам със смяната на усилвателя дали няма да се наложи и колоните да се подменят. А това ще струва много и на този етап няма как да стане. ...
    Най-вероятно смениш ли ресивъра се налага и подмяна но ОТ,точно в момента приключвам с тази процедура. Луда работа ти казвам все едно започваш от нищото. При мен всичко започна от един кабел (ТВ е с оптика и нищо друго няма, а старата пък нямаше оптика), аз лично се ориентирах към втората употреба и мисля че взех доста добри неща и пак пръснах повече от колкото ми се искаше. Мислих си да взема само някакъв ресивър, но сметките ми излязоха без кръчмар.Направих и сметка ако трябваше да ги купувам като нови и да ти кажа хич, ама хич ни ми хареса цифрата.Но пък в момента се наслаждавам на доста добър звук.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2006

LG 42LM660S освен MAGIC дистанционно има ли нормално такова в комплекта?

4. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Да , има си и стандартно .

5. Тук е от
    Sep 2012

Здравейте! Поздравления за супер полезния форум!
    Сега направо... предстои ми закупуването на нов телевизор и се колебая между няколко модела - LG 42LM620S, LG 42LM671S, SONY 40HX750BAE2. Въпросът ми е кой е по-добрия като цяло из между последните два според вас и заслужават ли си тези 300-400 лева повече спрямо LG 42LM620S. Всъщност има ли съществена разлика в картината и екстрите между двете LG-та или се разминават само по дизайн и дистанционното magic в модела 671. Разбира се приемам и всякакви други предложения за модели. Бюджета ми е максимум 1600-1700 лева. ТВ-то ще се използва главно за гледане на цифрова телевизия (много държа на добрата картина при такъв сигнал) и филми (3D, HD, DVD).
    Бих искал най-вече svetlio1 и hristoslav2 да споделят своето мнение.
    Благодаря предварително за помощта!
    Този пост е редактиран от joro; 29-09-12 в 10:43.

6. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Да ,има и други разлики м/у LM620 и LM660/669/670/671 - "локално затъмнение" - въпреки ,че не е точно като в топ моделите , се отразява много положително в/у нивата на черното (или усещането за черно ) ,което иначе не е от силните страни на IPS панелите . Другата разлика е в дизайна и меджик дист. у-е . Ако не гледаш много спорт ,то 660 си е добър тв за филми . Тази година моделите на ЛГ се справят доста добре със СД сигнал , а и 3Д режима е доста добър и впечатляващ - въпреки ,че аз предпочитам активното 3Д съм доста доволен от изпълнението на ЛГ и бих казал ,че изобщо не забелязвам намалената резолюция (е ако се спазва минимално отстояние от тв) . Сони-то не е лош модел ,но както и моделите на ЛГ ми се струва надценено , а и не съм ги гледал как се справят тая година с 3Д ,че миналата година леко се издъниха. От друга страна за същите пари се купува Филипс 46PFL5507 , а 46" са си 46" ...:D

7. Member Аватара на ivanov_km
    Тук е от
    Nov 2005

Трите модела LM660/669/670/671 в същност са един и същ модел разликата е единствено в дизайна. Не случайно сега в нашите техно магазини им изравниха цените. Иначе колегата svetlio1 е обяснил перфектно каква е разликата между LM620 и LM660/669/670/671, ако ще си взимаш LG избери един от трите модела LM660/669/670/671. Още по добър избор е LG 42LM765S но цената вече е 2199 лв.

8.  

9. Junior Member Аватара на shivers
    Тук е от
    Feb 2011

Отговор: Re:LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Цитат Първоначално публикувано от Gadnyara Виж публикацията
    Какво ще рече 'и по двете няма' - кои две?
    Представител на немския съпорт твърди, че за 2012 това меню са го махнали напълно и си има специализирани хотелски телевизори

Друго твърдение обаче е, че Installation menu за LM и LS модели се показва като влезете в сервизното In-start меню (pass: 0413)->бутон Settings.
    При мен с LG 42LM669S стана след сервизното In-start и 0413, натискам "Home" бутона, но на старото дистанционното от LW модела. http://www.mandostv.com/images/Mando_LG_AKB72914044.jpg
    С неговото дистанционното, на нито един бутон не стана. Ако някой знае по лесен начин, нека сподели.

10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от joro Виж публикацията
    Здравейте! Поздравления за супер полезния форум!
    Сега направо... предстои ми закупуването на нов телевизор и се колебая между няколко модела - LG 42LM620S, LG 42LM671S, SONY 40HX750BAE2. Въпросът ми е кой е по-добрия като цяло из между последните два според вас
    SONY 40HX750BAE2 - е по-добрият! реални 100Hz и по-голям контраст
    LG 42LM620S, LG 42LM671S - с реални 50Hz

11. Тук е от
    Sep 2012

Наистина ли LG 671S е с реални 50HZ? На няколко места вече прочетох, че е със 100 реални HZ.
    Datenblatt LG - LG 42 LM 671 S - Christine & Sven
    Много ми се иска да взема ЛГ-то, макар всички 3 телевизора във вкъщи да са СОНИ. Мога и да греша, но в последните години ми се струва, че доста продукти на СОНИ (не само телевизори) се разминават много от желания баланс цена-качество.
    Контраста в полза на СОНИ мога и да го преглътна, но ако наистина е със 50HZ в повече от ЛГ-то сериозно ще се замисля.

- - - Обновено - - -

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Да ,има и други разлики м/у LM620 и LM660/669/670/671 - "локално затъмнение" - въпреки ,че не е точно като в топ моделите , се отразява много положително в/у нивата на черното (или усещането за черно ) ,което иначе не е от силните страни на IPS панелите . Другата разлика е в дизайна и меджик дист. у-е . Ако не гледаш много спорт ,то 660 си е добър тв за филми . Тази година моделите на ЛГ се справят доста добре със СД сигнал , а и 3Д режима е доста добър и впечатляващ - въпреки ,че аз предпочитам активното 3Д съм доста доволен от изпълнението на ЛГ и бих казал ,че изобщо не забелязвам намалената резолюция (е ако се спазва минимално отстояние от тв) . Сони-то не е лош модел ,но както и моделите на ЛГ ми се струва надценено , а и не съм ги гледал как се справят тая година с 3Д ,че миналата година леко се издъниха. От друга страна за същите пари се купува Филипс 46PFL5507 , а 46" са си 46" ...:D
    "Ако не гледаш много спорт ,то 660 си е добър тв"
    АХ... ами боя се, че 80% от времето пред телевизора правя точно това. Гледам изключително много спорт и то най различен - футбол, Ф1, тенис...
    Мислиш ли, че LG-то няма да се справя добре с по-бързите сцени или имаш нещо друго в предвид?

12. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Не мисля - виждам - имам 47LM660 и определено не се справя добре при много бързи сцени , а настройките за "TruMotion" не променят нищо . Не съм 100% сигурен ,че панела е 50/60хц или управляващия блок е причината - в някой щатски форуми се споделя ,че последната версия за там (4.2.8 май беше) води до осезателно подобрение в тази насока , но за сега при нас положението не е добре. От друга страна вече имам повече време и гледах няколко филма и там работата е съвсем друга. Както казвам и на другите - слагай на флашка мач и отивай да гледаш - обръщай внимание на топката и терена особено при хоризонтално двежение на камерата .

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

Отговор: Re:LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 4/

Цитат Първоначално публикувано от shivers Виж публикацията
    При мен с LG 42LM669S стана след сервизното In-start и 0413, натискам "Home" бутона, но на старото дистанционното от LW модела. http://www.mandostv.com/images/Mando_LG_AKB72914044.jpg
    С неговото дистанционното, на нито един бутон не стана. Ако някой знае по лесен начин, нека сподели.
    Добре, все пак се намери мераклия с модел '12 да тества и сподели...

Някой ще помогне ли и на мен:
    В момента кабелния ми оператор е променил програмната схема - имам съобщение да пресканирам без конкретна информация за промените.
    Как, с какъв помощен софтуер мога да направя сравнение м/у стария списък и променената програма?
    TllEdit примерно, е доста бедна откъм възможности...

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2006

Цитат Първоначално публикувано от Gadnyara Виж публикацията
    Добре, все пак се намери мераклия с модел '12 да тества и сподели...

Някой ще помогне ли и на мен:
    В момента кабелния ми оператор е променил програмната схема - имам съобщение да пресканирам без конкретна информация за промените.
    Как, с какъв помощен софтуер мога да направя сравнение м/у стария списък и променената програма?
    TllEdit примерно, е доста бедна откъм възможности...
    Първо на въпроса за вход в хотелското меню. Телевизорът ми е LM660. Аз влизам със бутона Settings от оригиналното дистанционно след като първо съм в сервизното меню In-start и с парола 0413.

Колкото до TLLEdit - успявам да отворя файла и да ги подредя както аз искам (с доста щракане с мишката ). После обаче телевизора не иска да ги приеме. Всичко уж си минава нормално, пък като го пусна - има само 2-3 канала. Версията е 5.2. Ако имаш някоя, която работи, моля сподели я тук.
    Аз също получих известие за нови канали, първо си записах старите и след това пресканирах. Оказа се, че разликата бе само в някакви HBO HD и Cinemax HD.

16. Тук е от
    Nov 2006

Така най-накрая открих къде е проблема с насичането на вградения плейър на LM620. След като свързах тв-то в лан мрежа(с Plex server за LG) с лаптопа и започнах да пускам съдържание от него с вградения плейър на тв-то няма грам насичане на каквито и да е видео файлове, които се поддържат. От това заключението ми е че проблема е във външния хард или от докинг станцията, която ползвам.

17. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2010

antomov
    Именно - преди време друг потребител питаше как да достъпи Installation menu и това беше един вариант, който бях чул някъде, но не съм тествал (имам един от 2010 ). Вече и Вие потвърждавате, може да ходи във FAQ.

При мен си работи, но както пишете - с доста труд се постига желаната конфигурация.
    Иначе ползвам TllEdit 5.1. На стр. 23 Configuration Editor ще намерите. Директен линк към някои сайтове ни е забранено да публикуваме.
    Неприятното, е че като пресканирам, ми размества 101 канала и после с два Tlleditor-a сравняването на списъците е доста трудно.

Затова питам за нещо с повече възможности.

18. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Трябва да ги посръчкаме тия - не може модел 2012 г. да няма просто извеждане на листа с програмите към свързана външна памет на USB вход и да се налагат сто операции ,за да го извадиш . Другото е изключително малоумния EPG - на цял екран и дори без звук от гледаната програма ,а и шрифта е много малък . Някой ползва ли сат. тунера ? При мен продължава понякога да прави номера ако преглеждам EPG , докато съм на кабелна , при излизане да ме праща на канал от сат. тунера .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 23 от 108 ПърваПърва ... 1321222324253373 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  4. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе