Да, съществува, стига връзката да е стабилна. Изтегли и пробвай с PLEX. Доста по-стабилна и лека е от Smart Share. И да не е някой Blu-ray диск това, което си свалила?
С дистанционното управление
Със смартфон
С таблет
С Touchscreen
С глас
С жестове
Със силата на мисълта
С очите
Не знам / не мога да отговоря
Да, съществува, стига връзката да е стабилна. Изтегли и пробвай с PLEX. Доста по-стабилна и лека е от Smart Share. И да не е някой Blu-ray диск това, което си свалила?
Теоретично може, но зависи от рутера и замърсеноста на ефира.
Ако можете дори и най-малък вариант да поставите кабел го направете, да не се ядосвате после.
Скоростта на Wireless-a зависи от много фактори, замърсеност на ефира, разстояние, прегради etc.
Може би, като за начало, трябва да стартирате помощна програма като WirelessNetView и оцените, колко мрежи има дома ви и колко мрежи висят на всеки канал. При мен например открива около 30 мрежи и на всеки канал по няколко мрежи .
Ясно е, че не достига скорост между компютъра и телевизора.
Може да се окаже, че скороста е достатъчна като цяло, но е нестабилна. В частност е очевидно, че ако има няколко мрежи на даден канал, те влизат в конфликт.
Ето, прочетете: Wi-Fi: неочевидные нюансы (на примере домашней сети) / Хабрахабр - да ви стане ясно , че дори и съседните канали влияят един на друг по някакъв начин.
При връзка телевизор / рутер / компютър, Wi-Fi трафика през рутера ли преминава или директно ?
Директно - трябва изкуствено от Wi-Fi приемника за да се направи Wi - Fi точка за достъп, и да се свържат. Това е трудно да се създаде и капризно в настройките, затова при всички се ползва схемата "звезда " - всички потребители свързани към Wi-Fi рутер. Дори и тогава два ваши канала: компютър - рутер и рутер-телевизор да се борят за ефир.
Може разбира се, да се мъчите и страдате, но кабелите ще решат всичките ви проблеми, а проблемите с WiFi изчезват само за известно време, тъй като броят на хората ползващи Wi-Fi непрекъснато се разраства.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-05-14 в 10:05.
По-ясно и точно не знам дали може да се обясни.Не виждам смисъла от това WI-FI,като цената на лан кабела е под левче метъра.Скоростта е по-добра и стабилна,и нямаш никакви главоболия.Отдавна се отказах от безжичните връзки, с изключение разбира се на смартфона(който понякога ползвам за дистанционно-като не ми се мърда от дивана)
Поздрави на hristoslav2!!!Перфектно обяснено
Че кабела е по-добър вариат е факт, но зависи от местоположението на рутера. Аз съм прекарал кабела под паркета и не бих сменил положението му.
В допълнение на отговора на hristoslav2, бих препоръчал дву бандовите Wi-Fi рутери.
Имат връзка на 5 GHz. Този ефир още не е толкова "замърсен", а и предлага доста по-голям избор от канали в сравнение с 2.4.
Моя телевизор също е LA620 и поддържа 5 GHz.
Поздрави!
Този пост е редактиран от Under666; 16-05-14 в 03:09.
И още един вариант, без (много) кабел м-у стаите и без ефирни емисии - TL-PA2030KIT - Welcome to TP-LINK (примерно) . Не са разпространени много. В описанието пише, че може да не работи през разклонител със защита, но на практика работи. Контактите трябва да са на една "фаза" на разстояние до 300м.(уж). За съжаление малко по-скъпичко - 100-тина лв.
Този пост е редактиран от boggy; 16-05-14 в 13:10.
Здравейте! Аз съм с LG LA691s и с най-новият софт 4.24.08. Устнових, че не ми работи vTuner-a ( интернет радиото). Някой има ли идея защо е така? Благодаря!
Момчета, в крайна сметка всички нови модели на LG LB730 ли са с кофти подсветка, или се намериха и читави? Бях се решил да купувам 47 инчов от този модел ...
И при мен тръгна. Явно си е било от приложението.
Благодаря на всички , които се отзоваха и отговориха подробно и изчерпателно на моите въпроси! Сега искам да попитам още няколко неща. Каква връзка е по-добре да направя между лаптопа и телевизора - LAN или HDMI ? И друг един проблем искам да споделя. Вчера и днес също, както си работеше телевизорът, изведнъж се самоизключи, но лампичката отдолу светеше. Включих го отново от дистанционното. Моля посъветвайте ме какъв може да е проблема и къде да погледна в настройките!
Виж в "еко" настройките - обикновено е настроено ако няколко часа/минути не е използвано дист. у-е да се изключи тв.
Влязох в настройки - Време. Там пише Авто Режим готовност - 4 часа. Това ли е ?
Би трябвало да е това.