Вижте резултатите от анкетата: Как бихте контролирали вашият телевизор ?

Гласували
236. Не можете да гласувате в тази анкета
  • С дистанционното управление

166 70.34%
  • Със смартфон

40 16.95%
  • С таблет

19 8.05%
  • С Touchscreen

9 3.81%
  • С глас

23 9.75%
  • С жестове

23 9.75%
  • Със силата на мисълта

33 13.98%
  • С очите

3 1.27%
  • Не знам / не мога да отговоря

2 0.85%
Отговори на анкетата
Страница 73 от 113 ПърваПърва ... 2363717273747583 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,081 до 1,095 от общо 1691
Like Tree367Одобрявам

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002

Отговор: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница /част 6/

Да, съществува, стига връзката да е стабилна. Изтегли и пробвай с PLEX. Доста по-стабилна и лека е от Smart Share. И да не е някой Blu-ray диск това, което си свалила?
    zabadara и Liusiana харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Теоретично може, но зависи от рутера и замърсеноста на ефира.
    Ако можете дори и най-малък вариант да поставите кабел го направете, да не се ядосвате после.

Скоростта на Wireless-a зависи от много фактори, замърсеност на ефира, разстояние, прегради etc.
    Може би, като за начало, трябва да стартирате помощна програма като WirelessNetView и оцените, колко мрежи има дома ви и колко мрежи висят на всеки канал. При мен например открива около 30 мрежи и на всеки канал по няколко мрежи .

Ясно е, че не достига скорост между компютъра и телевизора.
    Може да се окаже, че скороста е достатъчна като цяло, но е нестабилна. В частност е очевидно, че ако има няколко мрежи на даден канал, те влизат в конфликт.
    Ето, прочетете: Wi-Fi: неочевидные нюансы (на примере домашней сети) / Хабрахабр - да ви стане ясно , че дори и съседните канали влияят един на друг по някакъв начин.

При връзка телевизор / рутер / компютър, Wi-Fi трафика през рутера ли преминава или директно ?
    Директно - трябва изкуствено от Wi-Fi приемника за да се направи Wi - Fi точка за достъп, и да се свържат. Това е трудно да се създаде и капризно в настройките, затова при всички се ползва схемата "звезда " - всички потребители свързани към Wi-Fi рутер. Дори и тогава два ваши канала: компютър - рутер и рутер-телевизор да се борят за ефир.

Може разбира се, да се мъчите и страдате, но кабелите ще решат всичките ви проблеми, а проблемите с WiFi изчезват само за известно време, тъй като броят на хората ползващи Wi-Fi непрекъснато се разраства.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 16-05-14 в 10:05.
    zabadara, Under666 и Liusiana харесват това.

4. Member Аватара на zabadara
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Търговище

По-ясно и точно не знам дали може да се обясни.Не виждам смисъла от това WI-FI,като цената на лан кабела е под левче метъра.Скоростта е по-добра и стабилна,и нямаш никакви главоболия.Отдавна се отказах от безжичните връзки, с изключение разбира се на смартфона(който понякога ползвам за дистанционно-като не ми се мърда от дивана)
    Поздрави на hristoslav2!!!Перфектно обяснено
    Liusiana одобрява това.

5. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от zabadara Виж публикацията
    По-ясно и точно не знам дали може да се обясни.Не виждам смисъла от това WI-FI,като цената на лан кабела е под левче метъра.Скоростта е по-добра и стабилна,и нямаш никакви главоболия.Отдавна се отказах от безжичните връзки, с изключение разбира се на смартфона(който понякога ползвам за дистанционно-като не ми се мърда от дивана)
    Поздрави на hristoslav2!!!Перфектно обяснено
    Че кабела е по-добър вариат е факт, но зависи от местоположението на рутера. Аз съм прекарал кабела под паркета и не бих сменил положението му.

В допълнение на отговора на hristoslav2, бих препоръчал дву бандовите Wi-Fi рутери.
    Имат връзка на 5 GHz. Този ефир още не е толкова "замърсен", а и предлага доста по-голям избор от канали в сравнение с 2.4.
    Моя телевизор също е LA620 и поддържа 5 GHz.

Поздрави!
    Този пост е редактиран от Under666; 16-05-14 в 03:09.
    zabadara и Liusiana харесват това.

6. Тук е от
    Apr 2013

И още един вариант, без (много) кабел м-у стаите и без ефирни емисии - TL-PA2030KIT - Welcome to TP-LINK (примерно) . Не са разпространени много. В описанието пише, че може да не работи през разклонител със защита, но на практика работи. Контактите трябва да са на една "фаза" на разстояние до 300м.(уж). За съжаление малко по-скъпичко - 100-тина лв.
    Този пост е редактиран от boggy; 16-05-14 в 13:10.

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

8.  

9. Тук е от
    Oct 2013

Здравейте! Аз съм с LG LA691s и с най-новият софт 4.24.08. Устнових, че не ми работи vTuner-a ( интернет радиото). Някой има ли идея защо е така? Благодаря!

10. Тук е от
    Feb 2011

Момчета, в крайна сметка всички нови модели на LG LB730 ли са с кофти подсветка, или се намериха и читави? Бях се решил да купувам 47 инчов от този модел ...

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2002

Цитат Първоначално публикувано от infoivo Виж публикацията
    Здравейте! Аз съм с LG LA691s и с най-новият софт 4.24.08. Устнових, че не ми работи vTuner-a ( интернет радиото). Някой има ли идея защо е така? Благодаря!
    При мен на LA691 си работи в момента есктра, но преди няколко дни не работеше и изобщо не зареждаше, така че най-вероятно си е от самото приложение..

12. Тук е от
    Oct 2013

И при мен тръгна. Явно си е било от приложението.

13. Тук е от
    Feb 2013

Благодаря на всички , които се отзоваха и отговориха подробно и изчерпателно на моите въпроси! Сега искам да попитам още няколко неща. Каква връзка е по-добре да направя между лаптопа и телевизора - LAN или HDMI ? И друг един проблем искам да споделя. Вчера и днес също, както си работеше телевизорът, изведнъж се самоизключи, но лампичката отдолу светеше. Включих го отново от дистанционното. Моля посъветвайте ме какъв може да е проблема и къде да погледна в настройките!

14.  

15. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Виж в "еко" настройките - обикновено е настроено ако няколко часа/минути не е използвано дист. у-е да се изключи тв.
    Liusiana одобрява това.

16. Тук е от
    Feb 2013

Влязох в настройки - Време. Там пише Авто Режим готовност - 4 часа. Това ли е ?

17. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Би трябвало да е това.
    Liusiana одобрява това.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Бургас

Това е 100%

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 73 от 113 ПърваПърва ... 2363717273747583 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1429
    Последно: 11-06-12, 16:00

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе