Пишат те , пишат ... ама не и за нашият пазар - я виж на кашоните за USA какво изписват - https://www.youtube.com/watch?v=9xCmNk5SqeY
Пишат те , пишат ... ама не и за нашият пазар - я виж на кашоните за USA какво изписват - https://www.youtube.com/watch?v=9xCmNk5SqeY
освен лайната в ъглите и постоянните упдейти на утуб апп-а тв-то няма проблеми.
какви са тия линии ? на 42 - 700 не съм видял черти.
гласовото разпознаване върши много работа - чакам да го вкарат и други марки - много ме радва, да навивам групи в плейлиста на тубата.
Еле пък Sharp не ги намесвайте!
Какви "реални" Hz пишат - на панела може би?
http://sharpbg.com/index.php?item=328&group=1 "Уникални кадъра в секунда: 300
Честота на опресняване на панела: 100Hz
Честота на опресняване на подсветката: 300Hz"
И колко общо Hz са това?
Да не споменавам, че заедно с "Hitachi" са единствените "японски" марки на нашия пазар за ТВ. "Страна производител на ЛСД панела - Япония
Страна на произход - Япония
Фирмена гаранция SHARP 3 години"
Този пост е редактиран от Gena_bs; 09-01-15 в 00:36.
Що да не ги намесваме Шарп? Пишат си хората...възмолзват се от евро директивата, пишат си Хц-те на панела. Не е коректно за всички модели да пишат Япония и 100Хц, ама...
svetlio1@ за Щатите и Япония всичко пишат, щото после ще си ги ...........
Този пост е редактиран от pilot; 09-01-15 в 01:45.
Като чета темата за Тошиба излиза, че и те са засегнати от същият дефект описан в тази тема(използва матрица на LG?).
То бива така да си плюят на реномето от LG, но чак пък толкова да не им пука...
Не бързай с изводите. При Тошиба, проблема по-скоро е софтуерен и важи само за 3D-то.
Добре понеже скоро ми предстой закупуване на телевизор да разбирам ли че проблема с LG продължава да присъства или новите партиди нямат проблеми?
Единствено верен отговор ще ти даде тестовото изображение на флашка и пробване в магазина. Може би е по-добре да изчакаш новите LG 2015 с webOS 2.0.
Как ли ще са нещата тази година? Моя дядо ORION предаде Богу дух, лека му пръст (запали му се хоризонталната отклонителна бобина) и сега съм без ТВ .
Дано LG не се оплескат или по-скоро дано позабършат след себе си опесканото с бозите от 2014-та. Да видим новата вебос 2.0...и най-вече матриците. Иначе ужасно ще съжалявам, че не дадох 2 бона и да си взема един от малкото останали тази година Panasonic 47WT60. Вече ги няма .
Ако LG се представят добре тази година може пак да се навия на техен, но ако ще е за много пари ще търся нещо, което се доближава до споменатия панасоник. Наистина много ми хареса, но ми досвидяха 2 бона. Дано не съжалявам за това. Чуде се как ли ще е работата с така очакваните андроид телевизори...
Мислите ли, че заради андроида може да изкарат по-рано ТВ-тата тази година?
Всъщност, може ли някой да удари едно рамо с линк към тема в която се коментират бъдещите андроид телевизори, ако има такава, че аз не успях да намеря. За Уебос 2.0 вече има ревюта.
Прикачвам 2 тестови изображения!
Nokia-Monitor-Test_2.jpgNokia-Monitor-Test_3.jpg
При мен на първата картина по продължението на основните хоризонтални линии, изпъкваха допълнително до края от двете страни бледо-сиви пиксели, а при 2рото при по-обстоятелствено наблюдение се забелязва разтиляне (доуловимо само на тъмно) на текста по цялата дължина. Така че някой, ако реши да си взима тв може да си пусне за тест и тези статични изображения.
Вие представяте ли си в какъв ужас ще изпадат и без това залухавите продавач консултанти в големите вериги, ако всеки втори се явявя с флашка с тестове:-), егати цирка, ама така е като се опитват да ни цакат с топла бира.[emoji2]
То на консултантите по стар български обичай, отдавна им е през ...теста. Но може би в магазините трябва да се предлагат и тестови изображения, освен внимателно подбраните от производителя клипове. Познанията на клиентите вече са на по-високо ниво и трябва да им поизстудят бирата.
Имам колега в работата, който 10 години е работил в Алфа Копи (до преди няколко години официален сервиз на Nokia) и 20 години в сервиз на Sony. Думите му са: "В днешно време ако си купиш телевизор и изкара 2 години без дефект си късметлия". За Nokia ми е разкарвал, че постоянно са им пращали бюлетини за открити дефекти и тяхното отстраняване. Разрешавали им до 30% от постъпилите гаранционни телефони да ги подменят с чисто нови по желание на сервиза. В такъв случай предпочитали вместо да се карат с клиентите да заменят телефоните при по-трудоемки проблеми. В днешните времена отношението към клиентите отдавна е влошено.
P.S. В хола ползвам едно LG 42LE4500, което да чукна на дърво ще стане 4-та година без дефект В спалнята имам GoldStar(LG), който е на повече от 20 години и все още работи. Вярно, ходил е на ремонти (макар че в последните 7-8 години работи като пушка), но кинескопа е в идеално състояние. Единствено напоследък започна да пука звука, но се оправя след 2-3мин. като загрее.