Страница 16 от 19 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследноПоследно
Резултати от 226 до 240 от общо 271
Like Tree71Одобрявам

Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2012

Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

да разбирам, че няма как да влезем в сервизното меню без телефон с IR? Нищо не разбирам от тоя руски....

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jul 2014

Отговор: Дефект в телевизори LG модели 42LB670V / 42LB671V / 42LB700V / 42LB730V / 42LB731V / 47LB671 и вероятно други

Цитат Първоначално публикувано от v140 Виж публикацията
    да разбирам, че няма как да влезем в сервизното меню без телефон с IR? Нищо не разбирам от тоя руски....
    Разбира се, че има начин. Просто аз този път не успях, да вляза с двата диода. Преди го правех от раз.
    А схемата е много проста. Запояваш двата диода както е показано на видеото. Включваш в аудио изхода ляв/десен на компютъра. Пускаш аудио файла на плеер по избор, но с включено повторение и намалена сила. Приближаваш диодите на около една-две педи от долната част на телевизора и постепенно увеличаваш силата на звука. В един момент, на екрана се появява прозорче с четири клетки, в които с цифрите на обикновенното дистанционно набираш кода за вход. В темата са посочили за код 0000, но аз влизах с 0413. Сглобих го с два IR диода 940 nm х 0.30 лв. купени от магазин за части.

Този пост е редактиран от operator3; 18-03-15 в 15:29.

4. Novice
    Тук е от
    Mar 2015

Здравейте на всички. От доста време следя тази тема с интерес понеже искам да си купя нов телевизор. Колебанията са ми между обичайните заподозрени:
    http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-L...3D-LED/p/15215
    http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-S...3D-LED/p/12083
    http://www.technopolis.bg/bg/TV/TV-P...3D-LED/p/15430
    Четох доста теми за телевизорите и следя тук развиието с LG 42LB и не мога да реша кой да избера МОЛЯ ЗА ПОМОЩ, НЯКОЙ ДА ДАДЕ ЕДНО РЗЮМЕ ЗА ТЕЛЕВИЗОИТЕ. Пускам темата тук понеже повечето хора се интересуват от тези модели, а и от развитието с 42LB и дефекната матрица.

5. Novice
    Тук е от
    Mar 2015

Темата ням ли развитие Собствениците на LG LB серия няма ли да кажат пробваха ли гореспоменатите указания?

6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2015

Цитат Първоначално публикувано от marinskia Виж публикацията
    Темата ням ли развитие Собствениците на LG LB серия няма ли да кажат пробваха ли гореспоменатите указания?
    Прочети ми предните постове колега. Има и снимки. Остатъчни изображения при мен няма. Смених му версията с по-нова и също нямам остатъци. Какво друго те интересува? [emoji4]

7. Novice
    Тук е от
    Mar 2015

Цитат Първоначално публикувано от frizzante Виж публикацията
    Прочети ми предните постове колега. Има и снимки. Остатъчни изображения при мен няма. Смених му версията с по-нова и също нямам остатъци. Какво друго те интересува? [emoji4]
    Прочетох твоите коментари, но нали знаеш тома неверни исках и коментари и от другите хора. Повече мнения повече информация. Понеже тук колеги описаха начин за оправяне на проблема, а след това нищо. Понеже както ти си рискувал и аз ако рискувам и попадна на подобен дефект дали мога да си го поправя по представения начин.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2015

Цитат Първоначално публикувано от marinskia Виж публикацията
    Прочетох твоите коментари, но нали знаеш тома неверни исках и коментари и от другите хора. Повече мнения повече информация. Понеже тук колеги описаха начин за оправяне на проблема, а след това нищо. Понеже както ти си рискувал и аз ако рискувам и попадна на подобен дефект дали мога да си го поправя по представения начин.
    Просто преди да го купиш го пробвай. Качи си на една флашка изображенията и действай. Никъде няма да ти откажат, те го вадят от кашона и го пробват така или иначе. [emoji106]

10. Member
    Тук е от
    Oct 2012

Задължително темата да се остави, за да се тестват 2015 моделите дали са засегнати от същият проблем. Да се надяваме от LG да са си взели поука и съответно да са си коригирали настройките в сервизното меню.
    Нека, ако някой ги тества в маркетите да сподели резултати.

11. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    Варна

Аз съм на същото мнение и се оглеждам за новите LG-та 3D разбира се, но като гледам засега май само едно моделче LG 42LF652V се е задало по маркетите и то е окълцано от към комплектовка, макар да струва 1300 лв. (1430 без промоцията ). Продават го без Magic Remote Control, което пък само по себе си струва 120-130 лв. Отново информацията за него в сайта на LG България е тотална боза, дори се чудиш какво изобщо има този телевизор, та ако в началото не пише, че е 3Д няма и да го разбереш, понеже при филтриране на 3Д той изчезва (аз още не съм 100% убеден дали е 3Д). В сайтовете на търговците излиза като 3Д. Няма локално затъмняване, понеже е с подсветка по ръба. Да не пропуснем и изпарилият се се бордлес дизайн и неугледната четвъртита стойка като на монитор...но това е мое субективно мнение относно дизайна. Разбира се, с оглед потребността ми и написаното в темата разглеждам размерите 42-47 инча. За по нагоре не мога да коментирам. Явно е обаче, че корейците взеха пример от колегите си и започнаха да предлагат "разкомплектовани" телевизори и то по-скъпо.
    Смятам тези дни да отида и да тествам споменатия модел да видим как е положението с новата ОС и дали пак няма да съм късметлията да ми се озъби някой гаф корейски насреща .
    Този пост е редактиран от detronik; 15-05-15 в 01:00.

12. Тук е от
    May 2015

В технополис гр.Шумен не знаеха за проблема на моделите и масово се предлагат те на клиенти които търсят 3д смарт телевизор. Още преди нова година си бях заплюл един телевизор LG 42LB650V но понеже не исках да го взема на изплащане
    изчаках да събера някой друг лев и след зимните високи сметки за ток реших да го купя. Виждам,че не е споменат тук,че е тестван със снимката но мазалото при него е много голямо. Консултантът който явно не знаеше за проблема,остана сащисан и не вярваше на очите си. Продължавахме да тестваме всички модели наредени един до друг до 42LB730V и на последния отпечатъкът едвам личеше но го имаше. Бях твърдо решен да изляза от там с телевизор и сумата която бях заделил беше 1000лв и продължих да ровя. Изглежда и на консултанта му стана интересно и продължи да ме преследва,докато не ми намери кадърен телевизор. Като отпратих няколко нахални банкерки,които се лепяха отляво и отдясно и създаваха излишно напрежение се спрях пред LG 40UB800V.
    Не е 3д,но за мен това не беше важен критерий. Няма отпечатъци и забавяния при разлистване и е Ultra HD 4К. Има второ дистанционно в комплекта и опресняването на картината е MCI 900Hz и цената беше 899 лв. Монтиран на бяла стена,рамката почти не се забелязва.Звукът и картината на HD канали е перфектна. Успех в избора ви на телевизори и благодаря за темата.

13. Тук е от
    Jun 2015

Цитат Първоначално публикувано от operator3 Виж публикацията
    Има малко развитие в изясняване на възможните причини за дефекта с остатъчното изображение на екрана. Както си спомняте изпълних обещанието си и повдигнах въпроса пред колегите от руските форуми в специална тема.
    Дефект в LB серии, видно остаточное изображение
    Онзи ден колега ми писа за експеримент, който е направил и за положителния резултат от него. Той е влязъл в сервизното меню EZ Adjust >> Tool Option1 и просто е променил размера на телевизора си от 42 на 39 инча.

Прикачен файл 16534

След рестарт на телевизора и пускане на решетката за 15 и повече минути, ефекта от прилепване на образа към екрана не се е наблюдавал. След връщане кам стандартния размер 42 инча и петминутно показване на решетката, образа отново се е прилепил към екрана. За да е сигурен, той е направил няколко поредни опита, отново със същия резултат. Според него и специалистите с които се е консултирал, причината е в разликата на подаваните напрежения за различните размери на матрицата. Описал го е и в поста си към темата.
    Как се влиза в сервизното меню. Сервисное (инженерное) меню на телевизорах LG : webOS-телевизоры - Обсуждение
    Искаше ми се да повторя опита му. Но въпреки че преди влизах на няколко пъти в сервизното меню с два IR диода и аудио файла, сега не успях да го сторя. Може би причината е във версията на фърмуера.

Колеги,
    Някой тествал ли е това решение на 47" (47LB730/731) ?

Вчера ходих в един техномаркет и пуснах изображнията от едафлашка на 47LB731V ... трагедията беше голяма, за 15-тина сек рештката "залепна" и се виждаше доста ясно на сивият фон, шахматните квадрати не оставаха, може би им трябваше малко повече време. Другото което ми направи по-лошо впечатление беше че, като гледах решетката, хоризонталните и вертикалните линии се виждаха от край до край, има и още едно изображение за провека на геометрията с кръгове квадрати, там линии хвърчаха на всякъде ... пълна трагедия.

В главата ми се върти едно „тъпо” въпросче, тези „техници” не четът ли такива форуми за проблемите.
    Защо не хванат и да променят тези настройки в сервизното меню на телевизора и да решат проблема ...

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012

Цитат Първоначално публикувано от djsesko Виж публикацията
    Като отпратих няколко нахални банкерки,които се лепяха отляво и отдясно и създаваха излишно напрежение се спрях пред LG 40UB800V.
    Не е 3д,но за мен това не беше важен критерий. Няма отпечатъци и забавяния при разлистване и е Ultra HD 4К. Има второ дистанционно в комплекта и опресняването на картината е MCI 900Hz и цената беше 899 лв.
    LG 40UB800V :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria - сега е в промоция и пак е толкова, без 20лв. Големи промоции, голямо чудо - направо забогатявате Как лъжат че е бил 1100 лв.

16. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от petar_kazakov Виж публикацията
    В главата ми се върти едно „тъпо” въпросче, тези „техници” не четът ли такива форуми за проблемите.
    Защо не хванат и да променят тези настройки в сервизното меню на телевизора и да решат проблема ...
    Защо да четат? Няма връзка между производители, сервизи, търговци и клиенти....
    Първите две избягват каквито и да било неприятни въпроси и по този начин бягат от отговорност. R&D и софтуерните отдели проектират продукта и прехвърлят топката на завода производител, той от своя страна прехвърля топката на сервизите....по този начин всички проблеми остават за сметка на потребителя.
    Никой от производителите на дава пряка връзка с първите два отдела и не заделя средства за премахване на проблемите. Трябва да е нещо животозастрашаващо, че да се размърдат и да изтеглят за ремонт продукта.
    detronik одобрява това.

17. Тук е от
    Jun 2015

Не е нужно да го изтеглят, просто в сервиза да го коригират това ... сменят там модела на 39" ... и всичко заспива.
    А за телевизорите в магазините, да командироват един техник да ги обиколи и да ги fix-не ... толкова ли е трудно ?!?!

Еми тогава нека им залежава стоката ... или то винаги ще им балъци да ги вземат, и ако не го забележат проблема до месец два ... вечно техен :-)

И все пак, някой тествал ли е решението на 47"те модели?

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2014
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Защо да четат? Няма връзка между производители, сервизи, търговци и клиенти....
    Първите две избягват каквито и да било неприятни въпроси и по този начин бягат от отговорност. R&D и софтуерните отдели проектират продукта и прехвърлят топката на завода производител, той от своя страна прехвърля топката на сервизите....по този начин всички проблеми остават за сметка на потребителя.
    Никой от производителите на дава пряка връзка с първите два отдела и не заделя средства за премахване на проблемите. Трябва да е нещо животозастрашаващо, че да се размърдат и да изтеглят за ремонт продукта.
    Абсолютно точна дефиниция на положението!
    Днес реших да позвъня на LG България отново и да проверя какво е положението след като толкова се изписа и се коментира за този проблем.
    От call-центъра разбира се ми отговориха, че няма официално регистриран подобен проблем. Аз настоях да проверят, защото в Интернет форумите се коментира проблема и то не само в България. След няколко изчаквания на телефона отговориха, че "всъщност само един клиент се е оплакал от подобно нещо и най-вероятно единствено той пише по форумите тези неща".
    И тук ми се иска да попитам всеки, който забеляза проблема, било то на телевизора, който си купи или на такъв, който е тествал в магазин, защо не драснахте два реда на LG България, за да нямат повод с чиста съвест да дават "основателния" отговор че тези телевизори нямат дефект.
    Странни птици сме тук в България. Разчитаме на взаимопомощ от типа "дано някой направи нещо, че да не се набутам аз". А ако този някой си Ти и точно Ти трябва да направиш нещо, така че другите да не се набутат...??? Все още не е късно всеки от свързаните с тази тема да им напише, че не е само един клиента, който се е сблъскал с този проблем. Колко време ще ви отнеме? Нищо, че го смятате за безсмислено. Нищо, че Христослав е на 100% прав и всички сме се убедили в това. Най-малко човек остава с удовлетворението, че е направил каквото трябва. Аз лично съм готов да окажа съдействие за събиране на "подписка" за да им изложим нещата "официално", така че да "научат" за проблема. Може би с помощта с Христослав, който е наясно сигурно как да стане, имайки предвид опита му с Панасоник...и сигурно много други случаи, но дори и да не стане това, просто им пишете, в сайта, Фейсбук и т.н.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 16 от 19 ПърваПърва ... 61415161718 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 0
    Последно: 12-11-12, 00:55
  2. Отговори: 1
    Последно: 10-11-12, 09:17
  3. Проблем вероятно от рам-а
    От Az_sum_bre_ombre във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 17-10-12, 16:04
  4. Дефект на 8RDA+???
    От BlackBLOOD във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 2
    Последно: 18-07-03, 12:39
  5. Вероятно най-добрата страница
    От Cko във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 8
    Последно: 20-12-02, 02:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе