Първоначално публикувано от
detronik Здравей operator3,
Относно евентуалната причината за това поведение, консултанта в магазина (за пръв път попадам на толкова компетентно лице в подобен магазин) ми обясни за новите IPS матрици на LG, които имали ускоряващи електроди, на които се подава отрицателно / деполяризиращо напрежение, за да се обърне по-бързо състоянието на кристала от напълно отворено в напълно затворено - преход бяло-черно. Та според него не се управлява както трябва матрицата, т.е. не се използва тази възможност и изказа съмнение, че може и да се оправи софтуерно. На тази мисъл го навеждал факта, че Сони също ползвали матрици на LG /за конкретния модел който ми показа там/ и при тях проблема не съществува. От друга страна имало вероятност хардуерно да са прецакани нещата т.е. въобще да не се използва тази система за деполяризация на пикселите и затова да го има този проблем - все пак се цели колкото може по-ниска цена. Имало и още някаква нова система в тези матрици, която спомагала кристала при поляризиране да се обърне под възможно най-голям ъгъл (мисля че до 90 градуса). Така се постигал големия ъгъл на виждане при този тип матрици. С тази система обаче, според него няма проблем, понеже LG били сред телевизорите с най-добър ъгъл на виждане.
.