В този пост споменават, че са премахнали бърн-ин на три месечен олед тв със сервизното дистанционно.. Интересно на какъв принцип става това, при положение, че отпечатъка е на екрана?
Това по-скоро е било IR(Image Retention) - временно отпечатване на картина, отколкото Burn-In(перманентно прогаряне).
Вероятно е пипнал настройките за дисплея или е активирал функцията за изчистване на IR.
Що се отнася до разликите между C7D и B7D.
Според данните от сайтовете C7D има 98,5% DCI-P3 цветово пространство , а B7D 95.5% .
Което ме навява на мисълта за разлика в панелите....
SIGNATURE W7 Wallpaper OLED-TV | LG Deutschland
SIGNATURE G7 OLED-TV | 65 & 77 Zoll | LG Deutschland
2017 LG C7-B7 Owners' Thread (No Price Talk) - Page 12 - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
I tested it out 1080p at 120hz. It works. Nice and fluid though I prefer to game at higher resolutions. I had it set to game mode and did not notice any lag.I've got to say this tv is absolutely beautiful. I had an E6 for a short period and I can tell a difference in the picture. It is brighter and has better shadow detail. Also the motion to me seems improved. I played some "rise of the tomb raider" at 1080 120hz and it was amazing. Very, very fluid. But I think I will still play at the higher resolutions. All I can say is that I am very pleased with this set.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-03-17 в 17:58.
В описанието и спецификациите на нито едно ЛГ ТВ (от тези към , които имам интерес , освен ОЛЕД ) не видях да пише , че поддържа флак аудио файлове и с какъв битрейт и честота . Защо така ?
Но това е теорията , практиката е по-различна , поне при мен .
ЧЕТЕ ги и дори над 1000kbps , 44.1kHz ! Това като инфо , ако някой има интерес .
За флак хай-рес файловете , имам и такива , ще се пробва задължително . Няма начин да пропусна !
Ето какво поддържа webOS
::: LG Developer | webOS TV :: Supported Media and DRM Formats
имай в предвид, че има разлика между поддържаните формати и кодеци между процесора и операционната система(при второто са по-малко)
http://www.avsforum.com/forum/40-ole...l#post51904201I notice that there is the option for 12 bit color in 1080p 120hz. just thought I would pass it on.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 31-03-17 в 20:08.
We review various areas of improvements on LG's 2017 W7 Wallpaper TV & E7 OLED versus the 2016 models. Because of copyright issue, some portions of the video had to be cropped, blurred or censored, but hopefully you'll still find it useful.
source video:[you tube - hdtvtest.co.uk]
http://www.avsforum.com/forum/40-ole...l#post51980673
Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-04-17 в 23:34.
Здравейте едно питане - три телевизора на една и съща цена -2400 ЛВ
OLED 55EA975V
OLED 55EG910V
55UH950V +SOUNDBAR LG4
и
демонстрационен тв
49UH850V - 1450 лв
Този пост е редактиран от DENIFIRE; 05-04-17 в 17:08.
И какво е питането ? Кой от всичките , може би , да е ?
Сравняваш ябълки с ... круши !
DENIFIRE
55UH950V +SOUNDBAR LG4
We spent some time with an LG B7 OLED TV at the company's UK roadshow, and go through the design, remote control, picture quality, HDR formats, as well as UK prices and availability.
We also demonstrate how to watch a short clip of the stunning Planet Earth II through BBC iPlayer's 4K HLG (Hybrid Log-Gamma) trial.
Хаха хубаво сравнение, но не го разбирам - за което се извинявам
въпроса ми заслужават ли си 1000 лева по висока цена, като единствените разлики са 6 инча на екрана и наличието на HLG
Единствено съм търсил сравнение цена качество
За HLG определено - НЕ ! За по-големия екран - да , но си прецени . ТВ е до време , после се сменя .А и не си споменал нищо за какво ще се ползва приоритетно , сигурно е тайна !
На този етап за телевизия и филми
изгледах всичко но не мога да преценя
55 и 49 като нови са близо в един и същи ценови диапазон
но пък ако е демонстрационен също е много по евтин от реалната цена - близо 1000 лв
55" винаги е за предпочитане , а и ценово , сам си разбрал , са близо . Фул хд тв си е актуално и в момента , но рекламата за ултра хд ( 4к ) тв , те залива отвсякъде , а и по-лесно се намират такива модели .
Рекламата е страшна работа
Аз имам Фул ХД - Филипс 9 серия 32 инча от 2007 - работи супер .. е понякога черното се сбъгва и някакви дросели на захранването писукат
За това още не съм се решил какъв ще е телевизора