Страница 13 от 18 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 258
Like Tree37Одобрявам

LG телевизори 2018

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково
    Мнения
    349
    #181

    Отговор: LG телевизори 2018

    За това казах, че съм си моделирал допълнително настройките от нета, но в интерес на истината, пипах само основните настройки на картината. В общи линии моите са режим кино потребител, контраст-50, осветеност-90, яркост-60, цвят-50 и гамата ми е на 1.9

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,428
    #182

    Отговор: LG телевизори 2018

    Гамата ти трябва да е 2.2 или 2.4 в зависимост от това, дали го гледаш в светло или тъмно помещение.

  4. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково
    Мнения
    349
    #183

    Отговор: LG телевизори 2018

    Знам но на 2.2/2.4 ми тъмнее много в тъмните сцени. Така съм доволен от картината..

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Мнения
    26
    #184

    Отговор: LG телевизори 2018

    Христославе, ти упорито преследваш всички мои постове и очевидно не ги четеш. Поясних ти че съм електроинженер. Също, че съм се занимавал с дизайн години. Също че съм калибрирал монитори професионално. А ми пишеш като някой гуру на първокласник. Запознат съм в дълбочина с цялата тема по калибрацията. Последно съм ползвал калибратор Spyder4 и се отказах да ползвам калибратори. Защото всеки път се налагаше да коригирам резултата на калибратора. Нека ти кажа, че няма разработени инструменти в нито една област, които да са по чувствителни от човешкото осезание, човешкия слух, човешкия вкусов анализатор, човешкото зрение. Затова има вкусови дегустатори, има обонятелни анализатори, има музиканти, които долавят и най малкото отклонение от хармонията, художници, които могат да видят микро-дисхармония в цветовете и т.н. Няма изобретени машини за това. Сега ако желаеш да досадим на другите във форума мога да те залея с технически термини и да пиша професионално. Но това е глупаво и ненужно. За мен беше важно да посоча една несправедливост в закона и да споделя опита си с покупката и проблемите на олед телевизорите. Направих го. По-късно ще ти пратя линк за нашата инициатива по промяна на закона защото спомена че можеш да помогнеш.

    Сега аз виждам, че вършиш добра работа тук, в тоя форум, спестявайки на съфорумниците много време, което биха загубили ровейки в интернет. Пожелавам ти да продължиш тая полезна дейност. Аз лично мисля да се наслаждавам на добре калибрирания си телевизор, който ми радва все повече окото. И да не губя време в празнодумие, защото и без това не ми е останало много.

    Няма смисъл да чепкаш и тоя пост, защото няма да ти отговоря. Приключих тук.
    iveto одобрява това.

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,428
    #185

    Отговор: LG телевизори 2018

    Не ме разбирай погрешно - не те преследвам, а само коригирам някои неточности в постовете ти. Като инженер би трябвало да знаеш разликите и да държиш на точността.

    Да се самоцитирам от предходният пост
    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Чувствителността на човешкото око не е достатъчна за целта. Подвеждаш хората, като използваш термина калибрация за настройки на око...
    Да обяснявам ли за окото или ти си го знаеш?
    Целта на калибрирането е да покрие зададени стандарти, което не може да направиш на око.
    А - нарича се колориметър а не калибратор! Калибратор се нарича човекът специалист извършващ тази операция.

    Нека не подвеждаме колегите, а да обясняваме с точните термини. Това е и целта на форума - да обменяме знания и да си помагаме.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    16
    #186

    Отговор: LG телевизори 2018

    Здравейте , бихте ли ме посъветвали кой е по добрия избор между тези два телевизора на които съм се спрял.Цената и на двата е около 3000лв. в момента.Размера не е чак такъв приоритет.
    LG 65SK9500PLA или LG 55OLED55C8PLA


  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #187

    Отговор: LG телевизори 2018

    ОЛЕД-а разбира се.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2018
    Мнения
    26
    #188

    Отговор: LG телевизори 2018

    Ей Христославе, не се спря. Бях решил да не коментирам повече тук, но ти отново пишеш глупости и ме изкарваш неграмотен. Знам какво е калибрация в техническия смисъл на думата. Ако ти не знаеш потърси в интернет. Но тая дума има и друго, разговорно значение, което повечето съфорумци разбират. А то е настройка. В случая настройка на изображението на телевизора в приемливи за конкретната личност параметри. Калибрация, в смисъла, който ти влагаш са направили в завода. Няма универсална настройка на телевизора. Тя зависи от възприятието на конкретната личност. Затова в телевизора има зададени няколко типични настройки за избор. Кино, спорт, игра и т.н. Всеки избира според предпочитанията си. Ако не му харесват тия настройки може да си направи собствени, като промени контраста, цветовата наситеност и т.н.. Ето тая настройка повечето хора възприемат като калибриране. Някой обича по-студени цветове, друг по-топли, някой по-наситени и т.н. Всеки избира сам.

    Ако обаче в завода не са си свършили съвсем добре работата и телевизорът не цветовъзпроизвежда правилно може да се извърши, макар и малко грубо настройка, която описах по горе - с тестово изображение - снимка, картина и т.н които са сканирани на ДОБЪР скенер. Да той ще даде малки отклонения от оригинала, но те са минимални и недоловими. Правят се настройки на телевизора докато изображението на екрана и оригинала съвпаднат напълно. Добре е преди това да се извършат настройки на контраста, наситеност на цветовете, яркостта и т.н. с тестови изображения, каквито има в изобилие в интернет и след това изображението да се настрои по финно.

    Ако обаче в завода напълно са оплескали нещата, а това е в изключително рядко, може да се ползва КАЛИБРАТОР. Не човек а уред. Напиши думата калибратор в интернет и виж какво ще ти излезе. Продават калибратори, а не колориметри. Понякога, но по рядко използват и термина клориметър. В тоя случай обаче уредът трябва да върви с човек, който знае как се борави с него и днес тия хора нистина се наричат калибратори. На запад има такава услуга. Идва калибратор в дома ви с уреда си (калибратор или колориметър, както ви е по уудобно) и ви калибрира екрана. В повечето случаи се правят, че калибрират защо телевизорът си е калибриран добре в завода. Правят и малко настройки от общ характер и прибират парите на хората.

    По принцип КАЛИБРАТОР се използва най-често за настройка мониторите на дизайнерите и специалистите по предпечатна подготовка. Те трябва да възпроизвеждат много точно цветовете, защото, ако не са калибрирани добре последствията са много неприятни. Аз имах такъв случай, при който мониторът ми не беше калибриран добре и огромна серия от опаковки отиде на боклука. За да няма такива проблеми се прави кромалинова проба - разпечатва се на много висококласен принтер проба на специална хартия - кромалин, от това което сме направили на компютъра и се сравнява с изображението на екрана. Ако мониторът е калибриран добре - пробата и изображението на екрана трябва да са напълно еднакви. При наличието на кромалинова проба печатницата не може да се оправдава с грешки в препечата, ако има отклонение в цветовете и си носи отговорността. Аз лично мога да си настроя монитора по-добре на око с тестови оригинал. Правили сме много пъти проби и винаги съм побеждавал калибратора.

    Мога да развия тая тема и на непонятен за повечето хора технически език и сигурно ще изглеждам умен почти колкото теб. Защото ще използвам точните термини. Но се постарах да бъде общодостъпно.

    Е вече наистина спирам. Каквито и глупости да изръсиш по мой адрес няма да ти отговарям.

  11. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково
    Мнения
    349
    #189

    Отговор: LG телевизори 2018

    И аз съм съгласен донякъде с горното..основно заради индивидуалността на зрението при хората.. Като вземем предвид и субективните фактори, като осветеност на помещението и стигнем до вида светнина с който се осветява и отражаемоста на цвета на стените, който добавя нюанс, плюс филтъра за синя светлина, който имат очилата с които гледам телевизия и работя. НО, поради некомпетентността и липсата на опит у обикновенния потребител, бих обединил двата метода за най-добър резултат. Настройките, които уреда препоръчва + фината визуална корекция според зрението на потребителя.. Поне при мен най добре се получи така..

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,428
    #190

    Отговор: LG телевизори 2018

    Иванов52
    Определено си НЕГРАМОТЕН в областта.
    Бъркаш термините като мнозина тук и в нета! Има много, ама наистина много да четеш...
    Калибриране се прави с хардуер и софтуер за покриване на определени стандарти! Един инженер го знае, но ти явно не си такъв.
    Останалото е настройка на око, според личните предпочитания, което си е изкривено възприятие на реалността и няма нищо общо с правилната картина.
    Моят съвет към теб е да се насочиш, да пишеш нещо от което разбираш, а не да се правиш на разбирач.
    От тук нататък, приемам всеки твой пост пълен с глупости и грешно използване на термини за лична война.

    Колориметър!
    https://en.wikipedia.org/wiki/Tristimulus_colorimeter



    Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-10-18 в 00:20.

  13. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    11,565
    #191

    Отговор: LG телевизори 2018

    Калибриране се прави с хардуер и софтуер за покриване на определени стандарти!
    Те тука е ключа за палатката - човешкото зрение е прекалено несъвършено и определено доста различно при всеки индивид и не може да се определят покриването на стандарти на око. Може би има много опитни и с добро зрение хора , които биха могли да доближат точните стандарти ... , ама едва ли . Дори и в тия случаи ще е временно , защото както знаем с годините се променя и зрението...

    Няма смисъл да я дъвчем на лично основа тая тема - има си стандарти и установяването дали са покрити се извършва със съответните уреди и софтуер.

    Готовите настройки в тв рядко са точни , но все пак в последните години има голям прогрес и поне във високите серии "кино/реално кино" (и подобни) са много близо или поне с трудно доловимо за човешкото зрение отклонение ... друг е въпроса на колко от потребителите биха се понравили строго отговарящи на стандартите настройки
    kaloman и shame харесват това.

  14.  
     
  15. Junior Member Аватара на Leo Rojas
    Тук е от
    Jun 2018
    Мнения
    66
    #192

    Отговор: LG телевизори 2018

    след "калибрацията" на моята щайга-тя се виждаше като нещо средно между Рубин 714 и София 81,покрити с найлон.....
    толкова за инженерните "постижения".....достатъчно е че са ни измислили и произвели боклуци,които работят около срока на гаранцията си.....
    Този пост е редактиран от Leo Rojas; 04-10-18 в 00:05.

  16. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Живее в
    Хасково
    Мнения
    349
    #193

    Отговор: LG телевизори 2018

    Аз па току що си калибрирах монитора на лаптопа с i1DisplayPro и да ти кажа, по-добре стоят цветовете сега..

    https://www.youtube.com/watch?v=SNWxQuvpscI

  17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,428
    #194

    Отговор: LG телевизори 2018

    Всеки един потребител има индивидуално разбиране за правилна картина, обусловено от:
    - спецификата на очната физиология,
    - заболявания на очите,
    - дегенерация на очите с възрастта,
    - или някакви обществено рапространени митове (например от рекламите за прах за пране, че бялото трябва да е леко синкаво..)
    Като всички те, се отразяват на личните му предпочитания при настройките на собственият му телевизор!!

    Когато години наред гледаш /ползваш телевизор, който макар да е грешно настроен, ти свикваш с тази картина и когато отидеш на гости или си купиш нов такъв с други възможности на картината дори и калибриран, ти се струва, че картината не е наред и веднага реагираш, като се стремиш да го настроиш така, че картината му да прилича максимално близо до тази на твоят стар телевизор.
    Това се нарича индивидуална настройка на око.

    Калибриране се прави с хардуер и софтуер за измерване на отклоненията в картината. след което се правят корекции в настройките и пак контролно замерване.
    Целта на калибрацията е телевизорът/мониторът, да покрие научно признати стандарти, които го доближават максимално до картината в заобикалящият ни свят.


    Оцапахме темата.....за което се извинявам.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 04-10-18 в 10:02.
    svetlio1 одобрява това.

  18. Junior Member Аватара на Leo Rojas
    Тук е от
    Jun 2018
    Мнения
    66
    #195

    Отговор: LG телевизори 2018

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Всеки един потребител има индивидуално разбиране за правилна картина, обусловено от:
    - спецификата на очната физиология,
    - заболявания на очите,
    - дегенерация на очите с възрастта,
    - или някакви обществено рапространени митове (например от рекламите за прах за пране, че бялото трябва да е леко синкаво..)
    Като всички те, се отразяват на личните му предпочитания при настройките на собственият му телевизор!!

    Когато години наред гледаш /ползваш телевизор, който макар да е грешно настроен, ти свикваш с тази картина и когато отидеш на гости или си купиш нов такъв с други възможности на картината дори и калибриран, ти се струва, че картината не е наред и веднага реагираш, като се стремиш да го настроиш така, че картината му да прилича максимално близо до тази на твоят стар телевизор.
    Това се нарича индивидуална настройка на око.

    Калибриране се прави с хардуер и софтуер за измерване на отклоненията в картината. след което се правят корекции в настройките и пак контролно замерване.
    Целта на калибрацията е телевизорът/мониторът, да покрие научно признати стандарти, които го доближават максимално до картината в заобикалящият ни свят.


    Оцапахме темата.....за което се извинявам.
    не си замърсил темата-напротив....
    това е форум и всеки си казва мнението...
    просто нещата теоретично са едни,а на практика ВСЕКИ си има индивидуален усет...
    както при готвенето,има рецепти от професионалисти,чийто вкус би шокирал мнозина...
    аз при цветовете се ориентирам така-пускам мач на HD канал,и щом тревата е Истински зелена и небето Истински синьо-за мен всичко е ок....
    вчера при Шампионска лига,беше перфектно за мен....
    но при SD каналите(специално тук в БГ),е замазан образът като цяло и реалността на цветовете е последен проблем...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 18 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. VOX телевизори
    От hristoslav2 във форум Други телевизори
    Отговори: 1
    Последно: 26-06-23, 10:46
  2. Световно първенство по футбол 2018
    От hristoslav2 във форум Спорт
    Отговори: 131
    Последно: 04-12-22, 14:32
  3. Избор на климатик '2018
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 4233
    Последно: 02-01-19, 12:43
  4. 3d Телевизори
    От extremme във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 18-12-11, 15:06
  5. 3д телевизори на LG
    От adak във форум LG телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 10-10-11, 20:39

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе