Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 18

Огромни проблеми с LG SK8500

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    666
    #1

    Огромни проблеми с LG SK8500

    Здравейте колеги, меко казано полудявам от няколко дена - както си ползвах телевизора без проблеми вече точно година преди около 5 дена стана невъзможно да гледам каквото и да било на WiFi мрежа и забелязах, че телевизора постоянно се свързва с мрежата и след няколко секунди се маха от нея и пак и пак, което води до ниско качество или нон стоп буфериране при гледане на клип в Youtube, Voyo и т.н. Започнах да чета и бях в шок виждайки, че това е абсолютно масов проблем от години в самите модули, които страшно лесно сдавали багажа, дори има хора, на които три пъти са им ги сменяли и накрая пак се скапват... и масово ползвали lan, което е абсурдно в моя случай при положение, че имам 5ghz и не искам допълнителни кабели. Другия проблем от преди горе долу същото време, който е още по-непоносим, е че самото magic remote постоянно забива и е буквално неизползваемо - пускам телевизора, работи перфектно и до 20 секунди всичко приключва... Смених му батериите и го re-pair-нах, абсолютно никакъв ефект. Предполагам bluetooth модула също се шегува точно както и WiFi модула. Рестартирах и телевизора към заводски настройки, никаква промяна! Просто не мога да повярвам как е възможно да се продават такива боклуци - точно една година откакто го взех и вече е неизползваем... Някакви съвети?

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jan 2008
    Мнения
    198
    #2

    Отговор: Огромни проблеми с LG SK8500

    За интернета, има едни машинки, (не помня как се казваха) които се включват в контакта (примерно зад телевизора), хващат безжичния интернет и в тях има букса от която можеш да си закараш интернет по кабел до телевизора. Не е нужно да опъваш кабели. Дистанционното, явно не ти работи, именно заради проблемите с модула в телевизора. Бих потърсил някакво универсално. Не на последно място, най вероятно тв ти е в гаранция, занеси то да си го оправят.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,204
    #3

    Отговор: Огромни проблеми с LG SK8500

    berpan,
    Преди да се самонавиваш, че телевизорът ти се е повредил, вземи провери дали това е така.
    Нещо да си правил преди да се получи това? Примерно с домашната си мрежа, да си свързвал/купил ново устройство, без значение какво, нов уред у вас и т.н.?
    Освен това има огромна вероятност някой близко до теб да си е пуснал нова услуга, сменил доставчика или просто да си е купил по-мощен рутер или да е сменил/ обединил Wi-Fi канала/ -и.

    За да провериш все пак дали ТВ има проблем:
    1.Изключваш го от контакта.
    2.разкачаш всички абсолютно свързани устройства от ТВ. Кабелни, STB-та, ако имаш и т.н.
    3.Пусакш ТВ и проверяваш дали са останали проблемите с Wi-Fi и дистанционното..
    Ако само мрежата е останала, ще трябва за проба да свържеш ТВ с рутера с директен LAN кабел.
    4.В случай, че нещата се оправят, то имаш проблем с комшиите.
    Него само ти можеш да го режиш!
    Успех!

  5. Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    666
    #4

    Отговор: Огромни проблеми с LG SK8500

    Powerline адаптерите не са решение, ако искаш адекватна връзка и много зависи и как е правена ел. мрежата, за да са наистина ефикасни.
    А относно другия коментар с извинение и уважение такива глупости няма и грам нужда да тествам... Първо ползвам 5Ghz мрежа, а не 2.4, че съседа ми да ме заглуши. По мрежата не съм правил нищо освен един ъпдейт на рутера, който в последствие веднага премахнах и върнах на старата версия мислейки си, че няма шанс глупавия телевизор на една година да е започнал да сдава багажа. Отделно имам закачени към него ps4 и apple tv 4k, защо те нямат проблем с буферирането и не се разкачат и закачат за мрежата през 10 секунди? Защо в интернет е пълно за този проблем на LG от години и нищо не е направено.

    P.S. - снощи след като пуснах темата и след като минаха около 30 минути от връщането на фабричните настройки някакси захапаха нещата и вървяха гладко и интернет и дистанционно, днес обаче пак има накъсвания макар и по-малки при гледане на видеа в Youtube. Ще го мисля какво да направя, но темата я направих основно, за за изкажа възмущението си от това, че се случва на първата година от ползването. Имам един Самсунг от 2013-4 модел, видеата и на voyo и на youtube и на hbo go вървят безпогрешно, а той дори е на 2.4ghz мрежа.

  6. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,204
    #5

    Отговор: Огромни проблеми с LG SK8500

    Да беше написал цялата информация за боксове и т.н. в първия си пост. За да не си губим времето да ти даваме съвети.
    Сигурно си наясно и всичките ти съседи с какви мрежи и рутери са.
    Телевизорът ти е в гаранция, обади се на LG България и изкажи на тях възмущението си!

    Щом не си доволен от телевизора, защо не ми го подариш? Аз няма проблеми да направя кабелна свързаност към ТВ и харесвам webOS.
    Жив и здрав!
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 10-02-20 в 19:38.

  7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #6

    Отговор: Огромни проблеми с LG SK8500

    berpan
    Не казваш на какво разстояние и през колко и какви стени са рутера и телевизора..
    Вероятно има някакво дублиране на канала на рутера ти от някой твой съсед....Виж в настройките на рутера, дали има възможност за смяна на кнала.
    От години повтарям, че най-добрата връзка е с кабел до рутера...

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006
    Мнения
    5,204
    #7

    Отговор: Огромни проблеми с LG SK8500

    hristoslav,
    Не се хаби, няма смисъл.
    "... такива глупости няма и грам нужда да тествам..."

  10. Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    666
    #8

    Отговор: Огромни проблеми с LG SK8500

    Колега казах ти, че с уважение ти отговарям и благодаря, че си се включил, но деиствително в моя случай е излишно да пробвам стъпките от твоя пост. Нямам нови устройства закачани на мрежата, а и проблема е налице само при телевизора. Приемам забележката, че не съм упоменал в първия пост за свързаните плеър и конзола към телевизора. Естествено, че не съм доволен от телевизора, в който са сложили евтина платка, която прегрява с времето и се скапва, за да може да изкарват още повече от това, което така или иначе изкарват. Аз също харесвам webOS, но това няма общо в случая.

    А иначе рутера и телевизора са на съвсем нормално разстояние, но това не е чак от такова значение, защото нищо не е размествано, а досега всичко работеше перфектно. Каналите мога да ги разместя в настройките на рутера, да тестваме какво ще стане но пак казвам, че телевизора е на 5Ghz мрежа, там замърсяването на ефира е далеч по-малко, така че е силно съмнително да е от това. Снощи пак опитах да гледам в youtube клипове и пак буферира като след 15 минути вече се ядосах и се преместих на apple tv-то и нямаше абсолютно никакви проблеми с връзката. Добре поне, че дистанционното работеше както трябва. Иначе и аз знам, че връзката по кабел е най-надеждна, но в моя случай ще изглежда ужасно ако пусна кабели от рутера до тв, а и точно поради тази причина съм си взел сравнително стабилен рутер, а не ползвам някоя сапунерка от операторите.

    - - - - - - - - - -

    Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Ако само мрежата е останала, ще трябва за проба да свържеш ТВ с рутера с директен LAN кабел.
    4.В случай, че нещата се оправят, то имаш проблем с комшиите.
    Него само ти можеш да го режиш!
    Успех!
    Най-малкото виж какво си написал, ако вкарам LAN кабел и се оправи, то имам проблем със съседите... Аз мога да ти кажа какво ще стане като вкарам LAN кабела и без да съм пробвал - проблема естествено, че ще се оправи, но това не значи, че имам проблем със съседите, а че телевизора има проблем с WiFi платката му.

    Един бърз google и е пълно с теми и то с години назад, както и актуални нови за тия боклучави части, които очевидно от LG използват дори и в по премиум моделите им -
    https://www.google.com/search?q=lg+t...hrome&ie=UTF-8
    Ето и две бързи мнения от една от тях -

    They have KNOWN of this issue or years and yet they screw their customers.

    Lg knows about the wifi dropping issue. My $1600 "smart-tv" is a piece of junk! Router is 12 inches from tv.... Since I bought it, they replaced the wifi module 3 times in 2 years. Now it's out of warranty and the same wifi issue is happening again. I'll forget about buying another LG, as I feel they ripped me off, while knowing they have a wifi problem.





    Този пост е редактиран от berpan; 11-02-20 в 12:14.

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #9

    Отговор: Огромни проблеми с LG SK8500

    Пусни телевизора наново да сканира за Wi-Fi мрежи и виж колко работещи на 5GHz ще засече...

  12. Member
    Тук е от
    Apr 2015
    Мнения
    666
    #10

    Отговор: Огромни проблеми с LG SK8500

    Моята мрежа е 5GHz, няма други. Свързах го и с 2.4GHz и никаква разлика - реши ли да го прави спира и магическото им bluetooth чудо да работи, което значи, че са на един модул - поне аз така си го обяснявам. Хубавото е, че през останалото време докато не се занимавам с нещо в интернет на телевизора, remote-a работи коректно. Не мога да се занивам с LG, просто ще го зарежа предвид, че имам плеър, но това е недопустимо на една година телевизор да го прави. Жалка история, за да спестят едни центове от платките, но нали и едни центове в милиони бройки са си пари. Язък за добрата им WebOS и наистина интуитивното дистанционно. Просто нямам нерви да седя близо месец без телевизор, да се занивам с идиоти продавач консултанти, както и с тези от сервиза евентуално, а и не пазя кашона на телевизора, което сигурно ще бъде проблем за транспортирането. (не моето транспортиране до магазина, но последващото от магазина до сервиза и обратно)

  13. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2013
    Мнения
    63
    #11

    Отговор: Огромни проблеми с LG SK8500

    Ще използвам темата защото и аз имам проблеми с този модел.
    Гаранцията изтече преди месец. Почти не се гледа телевизия на него. Използваме го да играем със сина ми част-пат на конзолата.

    Днес ми направи много гаден номер.

    https://youtu.be/0E2zhEKBmO0

    Включвам, работи няколко секунди и губи картината. Звука остава, подсветката явно работи, защото като местя курсора с дистанционното и локалното затъмняване се виждка как движи около него. Меню не се вижда.
    И така при всяко включване. Работи няколко секунди и пак изчезва. Изключих го от мрежата 1-2 часа и няма ефект.
    Предполагам е хардуерна повреда.
    Гледам е излязъл ъпдейт на 8-ми и се чудя има ли вероятност нещо да се е омазало?

    Започнах да си мисля, дали не се е повредила t-con платката. Обаче само в ибей намерих една за този модел.
    Този пост е редактиран от acronym; 21-07-21 в 10:51.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #12

    Отговор: Огромни проблеми с LG SK8500

    Занеси го в сервиз за диагностика - може да е T-con, а може и да е Main board.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2013
    Мнения
    63
    #13

    Отговор: Огромни проблеми с LG SK8500

    Говорих с човек от сервиз. Ще ми изпрати T-con. Според него е или Т-con или панел. Искрено се надявам да е платката, защото иначе ще трябва да събирам пари за друг.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Мнения
    31
    #14

    Отговор: Огромни проблеми с LG SK8500

    Гледам че твоя е SK серия мисля от 2018г. Моя е SJ 2017г. Все проблемни

    Проблема с WIFI/BLUETOOTH модула е сериозен при ЛГ. Затова почистване на модула и всичко е 6. Днес си го почистих и всичко е наред. 30 минути работа.

    https://youtu.be/R34jkpqkW58 това е от днес.



    Не ми благодарете, пия хайникен. Весели празници.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 29-12-21 в 20:58.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,563
    #15

    Отговор: Огромни проблеми с LG SK8500

    Съмнително ми е това с контактния проблем. Изчакай поне няколко дни.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Свързване на Sony домашно кино с LG sk8500
    От berpan във форум Телевизори
    Отговори: 46
    Последно: 28-12-19, 16:30
  2. Отговори: 22
    Последно: 02-03-19, 20:49
  3. Огромни въпросителни за отопление с термопомпа.
    От yanko78 във форум Други начини за отопление
    Отговори: 28
    Последно: 21-05-17, 11:25
  4. Отговори: 2
    Последно: 08-06-12, 01:26
  5. LG DVX-162 проблеми с AVI
    От sacho във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 16
    Последно: 12-03-07, 21:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе