Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 25 от общо 25
Like Tree10Одобрявам

Проблем с OLED телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AntrAcsA
    Тук е от
    Jul 2014

Отговор: Проблем с OLED телевизор

Цитат Първоначално публикувано от georgi83 Виж публикацията
    Колега, знам, че не са малко парите и точно за това казвам, че ако не бях заблуден, че телевизора е нов никога нямаше да ги дам, камо ли пък ако знаех, че е с дефект. Реално към момента на покупката да съм спестил около 500лв. от цялата работа, но за сметка на какво?
    Не, че не може да се гледа и така, при нормално гледане трудно се забелязва проблема, но като знам, че го има ме дразни, а и въпроса е принципен - давам едни пари за едно, а получавам друго.

Идеята ми беше че за тези или близко до тези пари можеше да вземеш нов ТВ от някоя голяма верига като Технополис, еМАГ , Техномаркет, където и да беше се получила такава ситуация (малко вероятно) щеше да си сигурен че най малкото ще си вземеш парите обратно. Но станалото станало.
    Swon одобрява това.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Цитат Първоначално публикувано от AntrAcsA Виж публикацията
    Иначе това не прилича много на изгаряне от статично изображение, по скоро ми прилича някой да се е опитвал да чисти екрана някакви препарати и твърд парцал , и се е олял :D голямо дране е паднало.
    Аз отначало си казах, че може да е нещо зацапано, но с мек парцал нищо не излиза, не съм се занимавал с препарати, но не мисля, че ще се махне каквото и да е. При някои цветове се вижда повече от други, а при бяло примерно най-слабо се забелязва.
    Иначе аз към момента на покупката бях проверявал навсякъде цените, и от този или сходен клас 55 инча OLED на LG нямаше под 2000лв., може и аз да не съм търсил достатъчно. Иначе за черния петък сигурно е имало добри оферти, но изобщо не се сетих, че скоро ще има намаления, а стария ми телевизор започна да се прецаква и спешно си търсих нещо с идеята да е по-добро.
    Swon одобрява това.

4. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

В средата се забелязва една симетрична дъга, което ме води на мисълта , че на телевизора е пускано демо с някакви картини появяващи се в средата на дисплея.
    Ако от сервиза ти кажат, че му няма нищо, поискай да влязат в сервизното меню и да проверят колко часа е работил...Задължително снимай тази страница от сервизното меню, за да предявиш претенции към търговеца, че не ти е продал нов.

5. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    В средата се забелязва една симетрична дъга, което ме води на мисълта , че на телевизора е пускано демо с някакви картини появяващи се в средата на дисплея.
    Ако от сервиза ти кажат, че му няма нищо, поискай да влязат в сервизното меню и да проверят колко часа е работил...Задължително снимай тази страница от сервизното меню, за да предявиш претенции към търговеца, че не ти е продал нов.
    И аз съм я забелязал тази дъга. Колкото до сервизното меню, аз не съм сигурен дали от сервиза ще се свържат с мен за да им кажа да проверят часовете, а и няма как да го снимам. Ако ми го върнат със същия проблем, тогава трябва да видя как да вляза и да снимам работните часове, но дано не се налага и да се намери решение!

6. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2011

Всички демота на телевизори в магазините са много по-щадящи екраните от гледането на ТВ съдържание. Те и затова са направени - да показват съдържание с често и равномерно сменяща се картина с използване на целия цветови диапазон. На мене ми се струва дефекта да е от опит за почистване на екрана , ако телевизора е бил изложен. Повечето служители и чистачки в магазините не знаят как правилно да поддържат екраните - отгоре с мокрия парцал.

7. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Баш бая си е ползван за рекламен на някоя фирма (като за имоти може би) и туй са остатъците от логата... поне на мен така ми изглеждат, а бърсането си е аматьорски опити за изчистване
    Gena_bs одобрява това.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Цитат Първоначално публикувано от svetlio1 Виж публикацията
    Баш бая си е ползван за рекламен на някоя фирма (като за имоти може би) и туй са остатъците от логата... поне на мен така ми изглеждат, а бърсането си е аматьорски опити за изчистване
    А ако част от проблема е от бърсане, на какъв принцип точно се е получил? Защото по самото стъкло аз не виждах да има някакви петна, зацапвания, надрасквания.

10. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

В рамките на месец трябва да си получиш телевизора обратно или ремонтиран, или със становище защо не може. Във втория случай трябва да ти предложат замяна с друг модел или възстановяване на парите. Ако не се случи нито едно от трите неща, трябва да попълниш онлайн формуляра на регионалния офис на КЗП. Трябва да попълниш адреса на фирмата, от която си го купил и да приложиш касовите бележки. Имаш всичко необходимо, на прикачения файл долу са данните на търговеца. В графата "претенции" на първо място пиши замяна с друг модел". Ако в становището от сервиза пише, че повредата е по вина на потребителя, става малко по-сложно и ще ти трябва адвокат. Имаш ли снимки на телевизора от деня, в който го взе от куриера? Може да потрябват, ако нещата не се развият в твоя полза.
    Успех!
    Прикачени файлове Прикачени файлове

11. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Цитат Първоначално публикувано от dodo_pv Виж публикацията
    В рамките на месец трябва да си получиш телевизора обратно или ремонтиран, или със становище защо не може. Във втория случай трябва да ти предложат замяна с друг модел или възстановяване на парите. Ако не се случи нито едно от трите неща, трябва да попълниш онлайн формуляра на регионалния офис на КЗП. Трябва да попълниш адреса на фирмата, от която си го купил и да приложиш касовите бележки. Имаш всичко необходимо, на прикачения файл долу са данните на търговеца. В графата "претенции" на първо място пиши замяна с друг модел". Ако в становището от сервиза пише, че повредата е по вина на потребителя, става малко по-сложно и ще ти трябва адвокат. Имаш ли снимки на телевизора от деня, в който го взе от куриера? Може да потрябват, ако нещата не се развият в твоя полза.
    Успех!
    Имам снимки от следващия ден при който съм го монтирал на стената, но на тях проблема не се вижда, защото не съм го снимал с такава цел, макар, че го забелязах веднага, и мисля на следващия ден писах на търговеца за проблема.

- - - - - - - - - -

Ето и снимки на телевизора от деня в който го закачих на стената, но на тях няма как да се види проблема, личи си при движения или при статични образи с плътни цветове в голяма част от картината. Прикачам също част от кореспонденцията ми с търговеца, както и касовия бон от куриера на който предадох телевизора за сервиз. Проверил съм по номер на товарителницата - телевизора е получен.

Прикачени изображения Прикачени изображения

12. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Изчакай да върнат телевизора от сервиза и ще продължим. Запази всички снимки дотук.
    Swon одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Продавам OLED телевизор LG 55''
    От zorbata във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 02-08-24, 00:09
  2. Избор на 55 инчов OLED телевизор
    От marto7 във форум Телевизори
    Отговори: 28
    Последно: 18-11-23, 19:54
  3. Чисто нов OLED телевизор Sony KE-55A8P
    От kirretto във форум Продава
    Отговори: 5
    Последно: 18-05-22, 16:43
  4. Помощ за избор на голям OLED/QLED телевизор
    От spidera във форум Телевизори
    Отговори: 18
    Последно: 14-08-20, 15:27
  5. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе