Днес ми върнаха телевизора, на екрана имаше найлоново покритие сякаш е нов, махнах го и гледам в единия долен ъгъл до ръба стъклото леко чукнато някъде. Но да кажем, че от разстояние не се забелязва, щях да си затворя очите ако поне телевизора вече работи нормално. Да ама Не. Свети червения диод и като опитам да го включа мига за секунда и пак си остава да свети и телевизора не включва. Направо не знам вече какво да правя.
Обратно в кашона и да си го взимат - тоя филм го играх преди 2 год. - 4 пъти ми сменяха панел на едно нещастно ЛГ - накрая ми върнаха парите (емаг) и взех друг тв
Утре ще им звънна да ги питам защо ми пращат телевизор, който изобщо дори не включва и как по дяволите нов панел са ударили. Между другото днес от LG ми пратиха sms да попълвам някаква анкета дали съм доволен от ремонтирания продукт, но още не съм я попълнил.... трябва да пиша, че съм бесен.
Този пост е редактиран от georgi83; 19-12-24 в 22:22.
Никакъв протокол нямам, поиска ми лична карта и да се подпиша и ми го остави, а аз чак сега успях да го тествам, защото сам не се наемам да го вадя от кашона, изчаках си приятел да ми помогне. А и тази драскотина нямаше да я видя дори да го бях отворил пред него защото върху екрана имаше найлоново покритие и го видях, чак след като го свалих. По-големия проблем е, че те са ми пратили телевизор, който дори не включва.
- - - - - - - - - -
Тия от сервиза си измиват ръцете с куриера. Понеже бил ударен дисплея на телевизора се включвала защита и за това не включвал. Бил застрахован и трябвало търговеца да предяви претенции към куриера. Направо съм бесен!
Опитват се да ползват застраховката на спедитора, да им покрие разходите по ремонта. Ако не им стане работата, ще подкарат теб. Трябва да си подготвен или да се предадеш.
И ми излизат най-нагло с твърдението, че ако пак заведа рекламация и им го пратя, те вече знаели, че бил счупен понеже съм им бил казал и нямало да ми я уважат. Тоест - че явно ще ме карат да си платя за ремонта. И кво правим ако не бях им казал? Аз мога да го пратя за ремонт, защото не включва след ремонт. Сигурно мен ще обвинят, че аз съм го счупил. Иначе имам протокол от сервиза вътре в кашона за сменен панел. По телефона един от техниците им, който твърди, че той лично ми е сменял панела каза, че голям реверанс ми направили, понеже гаранцията не покривала смяна на панел, но ми били поръчали корейски панел много хубав. А аз трябва да се чувствам виновен, че съм им казал, че съм забелязал лека пукнатина. Която и да беше останал куриера пред него да го отварям не знам как щеше да се види така или иначе, при положение, че аз я видях след като свалих найлона от екрана. И сега иди доказвай кой е виновен. Да не говорим, че определено очаквам да е опакован доста по-добре телевизора когато ми го пращат към мен... а аз го получавам надолу с главата, и точно тази част от телевизора където е пукнатината защитена само от някаква намачкана хартия, капака на кашона се държи само на тиксо, като го разлепих и почти падна целия капак. А ми вика по телефона техника - ние по принцип добре си ги опаковаме нещата. Няма да си тровя нервите сега, след празниците ще видя какво още мога да направя, или просто ще остана с едни пари на вятъра и един телевизор на боклука.
Поредната неприятна случна! Как може да ви изпратят неработещ телевизор след сервиз! Няма значение кое надрано.
Само като им прочетеш отзивите на тия от сервиз Сръчко и ти става ясно!
ПП. Веднъж им ползвах гаранционно услугите за някакъв телефон самсунг.
Екранът имаше фабричен дефект и го смениха гаранционно. Бяха сменили и една торба още части и най-важното не бяха залепили капака. В един от ъглите отзяваше. Не ми се занимаваше повече с тия некадърници и купих лепилото за 5 лева. Разлепих го и със щипки стана муцка след 48 часа.
Не знам как е при куриера доставил, но имам спомен, „е като ми доставяха Хайсенс-а от Технополис изрично се подписах, че съм го отворил и погледнал/приел. Иначе щяха да пишат само доставен - явно има значение при последващи претенции.
Виж там какво имаш като приемо-предавателен протокол и може да предявиш претенции, че е доставен без да си присъствал и проверил какво е доставено.
Да, но как да видя какво пише, когато куриера не ми даде нищо когато го взех от него. От товарителницата като видя пише само доставен еди си кога, никъде не пише че съм го прегледал. Куриера го качи заедно с мен до входната ми врата и не ми е казвал, че мога да го отварям пред него да го видя или тествам. Иска ми лична карта - много важно му беше, но ми каза да се разпиша без да ме пита дали съм съгласен, че няма да го преглеждам и това беше.
Нещата са изпуснати и без адвокат проблемът едва ли ще се разреши. Има си правила при рекламиране на онлайн поръчана техника, които, вероятно, не са спазени. Освен, че транспортирането на телевизор е задължително да се извършва в оригиналната му опаковка, прегледът за щети преди приемане е задължителен и за двете страни. За незапознати с процедурата има физически магазини, доставящи големи пратки със собствен транспорт и гаранция за услугата.
Е щом е задължителен и за двете страни прегледа, защо куриера не ми каза да го отворя пред него? И ако бях го отворил, как щях само с поглед в кашона да установя тази лека драскотина в ъгъла, която се забеляза чак като махнах предпазния найлон от стъклото?
А и да питам някой тук ако разбира повече от мен - възможно ли е наистина телевизора да не включва заради подобен проблем? От сервиза твърдят, че за това не включвал, понеже имало защита.
Този пост е редактиран от georgi83; 20-12-24 в 17:38.
Дори и да го беше отворил, няма как да знаеш че тв не работи.
Ще изгориш с парите. От тия пари няма да видиш. Ако искаха да ги дадат, нямаше да те пързалят със сервиза. Това е предварително подготвено. В сервиза са знаели че тв не работи и са го пратили, за да кажат че или ти или куриера сте го счупили
А всъщност те го счупиха, защото когато го прати тв работеше. Hищо ново- поредните търгаши
Този пост е редактиран от Swon; 20-12-24 в 17:58.