Явно са прекарали Спиди да го минат по застраховка по някаква причина
Явно са прекарали Спиди да го минат по застраховка по някаква причина
А каква е процедурата от тук нататък - на кой ще я изплатят тази застраховка? Защото нито тези от Спиди нещо ми обясниха, нито от КЗП са се свързали с мен за да разбера какво точно са направили. Днес куриера който го взе беше друго момче, дано другия служител който ми го беше доставил от сервиза и който миналата седмица мина да пише протокола, си няма проблеми.
Днес се приключи с драмата ми с телевизора. Върнаха ми парите. Остава ми обица на ухото за в бъдеще.
И какво - търгашът от ОЛХ си е взел парите, а натовариха някоя застрахователна компания с тези пари.
Булгаристан е страната на неограничените възможности!
Ме е важно кой е прав, кой - виновен. А дали си плащаш ма правилните хора достатъчно!
За да препродава разни боклуци, тъй наречения търговец си е вързал гащите, той е в схема. Важното е че потърпевшия си е взел парите.
Не знам каква е точно схемата и кой точно е изплатил тази застраховка. Аз преди няколко дни се свързах със Спиди на посочения в протокола email, от там ми отговориха, че са се разбрали с Емаг да изплатят обезщетението на тях, а те да компенсират мен. И, че трябва да се свържа с Емаг. Съответно, аз преди няколко седмици когато се свързах с Емаг, преди да пусна жалбата си до КЗП, от там категорично ми заявиха, че трябва да се свържа с търговеца от който съм го закупил, а не с тях. И така и направих - свързах се с т.н. търговец (с който и предишния път се бях свързал, когато беше завел рекламацията към Емаг, когато го пращах в сервиза), той направи някаква проверка и няколко часа по-късно ми каза, че са превели парите ми на тяхната фирмена сметка, поиска ми да му дам моя сметка и данни за да ми издаде някакво кредитно известие ли, фактура ли, не разбрах точно какво... и днес ми писа, че са преведени по сметката ми, няколко минути по-късно наистина се появиха. Единствено се надявам, от това да не е пострадал лично куриера който ми го беше оставил от сервиза, според мен той няма никаква вина.
Значи парите не ти ги връща търговеца. Неговото си стои. Даже тоя който е изял дървото да ти ги върне, му е превел твоите пари на фирмената му сметка. Добре че ти ги е дал. Щеше да си има общо 3000 лева.
Как изобщо се свърза с търговеца? Обикновено такива изчезват вдън земя като направят удар
Опечи една пуйка и викни комшиите на вечеря да почерпиш. Цяло чудо е че си си взел парите от тоя
Дано не бутнат телевизора на някой друг, и да кажат че той или куриера са го строшили![]()
Този пост е редактиран от Swon; 07-02-25 в 19:06.
Основно по телефона се свързвах с него, винаги си беше един и същ "служител". Когато е трябвало да му дам някакви данни - по Вайбър.
Иначе аз не очаквах, че КЗП ще помогнат, а те реално тихомълком без дори да се свържат с мен явно са свършили цялата работа. От този мой опит мога да кажа, че за мен поне КЗП е единствената държавна институция, която реално си върши работата и то в полза на хората.
И да благодаря и на всички колеги тук във форума за всички съвети и препоръки!
На ония малоумници от Сръчко, трябва да им отнемат лиценза за да не продължават с измамите. Колко ли хора са ударили. На търговеца също
Дефакто плувката я отнесе друг, а търговеца си запази 1500 лева за него. Че и телевизора му върнаха, макар и развален
А на Сръчко платиха пари за ремонта, да развалят телевизора и да кажат че друг е виновен. Тия са за панделата при бай Ставри![]()
Този пост е редактиран от Swon; 08-02-25 в 00:32.