Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 116
Like Tree63Одобрявам

Проблем с OLED телевизор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Отговор: Проблем с OLED телевизор

Цитат Първоначално публикувано от Gena_bs Виж публикацията
    Махни последната снимка с личните си данни!

1.Нямам идея дали всички гаранционни карти от emag са такива. Имам предвид, че твоята не е на фирмена бланка на LG.
    И аз мога да изпринтирам една такава карта на A4 с печат даже.
    2.Написаното в сервизния протокол е LG Part #, а не SN # на панела.
    Каква е тази дата 23.04.2024?
    Т.е. нямаш абсолютно никакви данни както за ТВ като цяло, така и реално дали въобще е сменян панела.
    Последното няма и как да знаеш, защото не си го отварял, естествено. Проверка може да се направи единствено по реалния SN # на телевизора със фирмен софт на LG. Или по етикетите на оригиналния кашон LG на телевизора.
    Дори формата на SN # от етикета и написания на гаранционната карта се различават.
    Както по броя символи, така и по местоположението на буквите в него.
    3.Кашонът, предполагам не е оригиналният на телевизора?
    Как да разбера дали кашона е оригиналния, по-назад в темата съм го снимал, по него си пише същия модел телевизор LG OLED evo и т.н.
    За гаранцията не знам наистина дали така трябва да изглежда, тя е от 3 такива страници и накрая има подпис и печат.

за датата и аз не знам, мисля, че това е датата на която този търговец-прекупвач го е закупил от Емаг. Знам ли.

- - - - - - - - - -

Гаранция на продукти, продавани от eMAG | eMAG Help
    garancionna-karta.pdf (lg.com)

Не отваряй телевизора!
    Напълно е възможно в сервиза да са оставили "метки" при сглобяването му
    Опаковай го обратно, както е бил в кашона и чакай отговор от LG!
    ОК, аз така или иначе не съм намерил човек който да го погледне, така, че сам не бих се хванал да го отварям.

Между другото, по кашона освен стандартните сини лепенки на емаг, има и зелени, с надпис емаг Resealed.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от georgi83; 25-12-24 в 22:39.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

На същата страница, където си постнал частични снимки на твоя кашон, hristoslav2 е качил клипове от отваряне на оригинална опаковка на телевизор.
    На тясната страна има етикет, където са всички данни за телевизора - SN #, дата на производство, barcode, QR и т.н.
    Виж там какъв SN # е отпечатан и го сравни с реалния на корпуса на ТВ.

4. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

На същата страница, където си постнал частични снимки на твоя кашон, hristoslav2 е качил клипове от отваряне на оригинална опаковка на телевизор.
    На тясната страна има етикет, където са всички данни за телевизора - SN #, дата на производство, barcode, QR и т.н.
    Виж там какъв SN # е отпечатан и го сравни с реалния на корпуса на ТВ.
    Това на снимката ли е, което качих в последния си пост? Не се вижда много така като е увит и с тия лепенки.

5. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Пиша за оригиналните опаковъчни лепенки от завода на LG!
    Ако такива не се виждат, то вероятно върху тях са залепени тези на emag и/или куриерите.
    Логичният въпрос, който възниква от това е защо е направено това?
    Аз съм получавал много международни пратки с по няколко фабрични етикети и никога никой не си е позволявал да лепи каквото и да било в/у тях.

6. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Пиша за оригиналните опаковъчни лепенки от завода на LG!
    Ако такива не се виждат, то вероятно върху тях са залепени тези на emag и/или куриерите.
    Логичният въпрос, който възниква от това е защо е направено това?
    Аз съм получавал много международни пратки с по няколко фабрични етикети и никога никой не си е позволявал да лепи каквото и да било в/у тях.
    Други етикети не успявам да видя, явно е залепено отгоре това... сега разкарах едната лепенка Чупливо (и без това никой явно не се съобразява с нея) и май няма нищо интересно отдолу.

Прикачени изображения Прикачени изображения

7. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Това е етикетът на sameday, демек първият куриер на emag.
    Точно под него би трябвало да е този на LG, който ти е нужен. Той е в долната част на кашона.
    В твоя случай, понеже последният е с главата надолу, се намира отгоре.
    Не те съветвам да отлепяш sameday-ския, защото просто ще се скъса оригиналния.
    Имаше някакъв чалъм да се запази, ама вече не го помня.
    Resealed означава буквално презапечатан. Т.е. това е вторична запечатка, след като "продуктът" първоначално вече е бил "разопакован".
    И върнат на емаг, съответно.
    Колегите, фенове на мамлигите, могат да внесат повече яснота по въпроса.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Тези от LG са още по-неадекватни и от сервиза. Обяснявам им целия случай, пращам им сумати снимки, видео... и ми задават малоумни въпроси като дали аз съм закарал телевизора лично в сервиза. Те не можели нищо да доказват... Щели да изпратят данните които съм им предоставил на ръководството на сервиза. То пък тъпото ръководство все едно нещо ще направи, ама да видим. Казвам им да си направят проверка за работата на сервиза, защото това касае и тях. И другата простотия която ми написаха - бил сменен панел и бил с друг номер... абе викам им, знам, че ако е сменен панела ще е с друг номер, аз няма как да знам номера на стария панел, тва което съм ви пратил е серийния номер на телевизора, не на панела. И ок, изпратили данните на сервиза сега.... да видим кво ще се оправдаят от там.
    Gena_bs и Swon харесват това.

10. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Тия за над 10 год. не са мръднали и см Навремето се опитваха да ме убедят, че не телевизора им бил 50хц (лъгаха целият свят със серия LM6, че е 100/120хц ма нещо не им се получи и в Европа яко ги нахраниха и сменяха тв), а аз не съм можел да го настроя
    Не знам доколко са адекватни в сайта/централата им за Европа да опиташ и там д0а ги "похвалиш"...
    Swon одобрява това.

11. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2006

Още една марка в моя черен списък.
    Така като гледам, май само китайците ще останат в белия.
    Просто от тях не очаквам нищо повече, от това, за което плащам!
    После, защо големите фалирали. Ами заради напълно неадекватно отношение към клиента!
    И не са само производителите на електроника. Същото е и при автомобилите и останалата техника.
    Основният принцип е вземай парите и бягай! Не им трябват лоялни клиенти, не им пука за антирекламата на недоволните - нищо.
    Важното е да ти вземат колкото е възможно повече пари на момента.

Централа на LG за "задния двор" е в Унгария, както мисля вече написах в някаква тема.
    Като знам в други такива "водещи" мултинационални фирми за техника какви хора работят...
    Предимно еничари, които за 1€ буквално ще те изядат.
    Безсмислено начинание, според мен. Особено в светлината на конкретния казус.
    Но може да се направи опит поне.
    Още не са започнали да искат пари за рекламации, както ме заплашваха от една "велика" шведска фирма преди 6 години.
    Започваща с E и завършваща на lectrolux!
    Този пост е редактиран от Gena_bs; 27-12-24 в 14:27.
    Swon одобрява това.

12. Infraction Users
    Тук е от
    Aug 2020

Още една марка в моя черен списък.
    Така като гледам, май само китайците ще останат в белия.
    !
    Пробелмите със сервизите са повсеместни,не само при LG.Както и не само в сервизите.
    Всички които си дават името на франчайс .бг......А1,Кауфланд,Алианц.... и кой ли не....
    До сега ми се струва,че съм сигурен в обслужването само на Booking.
    Иначе не бих си взел техника втора употреба.Както и разбирам останалите които се съмняват.Доста трудно продадох 65LG BX и хората с право се съмняват.Като се знае колко развалени тв-ри поправени с нбезнайни части се подвизават тук....Gsm-те са по-търсени,разбира се и при тях има риск,най-вече от намокряне.
    А,че LG както и всички останали ще имат (много) проблеми с китайците си беше ясно отдавна.Във форума нещата разбира се са с някоя година назад.

Swon одобрява това.

13. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

това описаното във вече 6-7 страници може да се случи с всяка марка ,купена от незнаен човек от ОЛХ - мостра ,зле опакована ,после няколко грешки на клиента как точно да подходи - безхаберен тотално какво прави ,явно не пазарува често онлайн ,но пък вече ще внимава ... така че марката не виждам какво общо има
    dodo_pv и CubanLinx харесват това.

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Цитат Първоначално публикувано от Alexi Виж публикацията
    това описаното във вече 6-7 страници може да се случи с всяка марка ,купена от незнаен човек от ОЛХ - мостра ,зле опакована ,после няколко грешки на клиента как точно да подходи - безхаберен тотално какво прави ,явно не пазарува често онлайн ,но пък вече ще внимава ... така че марката не виждам какво общо има
    Добре, колега, разбрахме, че съм безхаберен. Да, наистина нямам навика да разопаковам големи телевизори на улицата пред куриера и да ги вадя от кашона на площадката пред блока. Но естествено, че ще ми е обица на ухото и вече ще трябва да подкупвам куриерите, за да ми помогне да разопаковаме телевизора вкъщи и да го пробвам пред него. И разбира се с другата ръка ще снимам клип от свалянето на телевизора от буса до тестването му.
    Казал съм си многократно, че осъзнавам грешките си и че трябваше да върна телевизора до 14 дни.
    НО...
    тук става въпрос за това как се отслужва ремонт на гаранционен уред и какво е изпълнението на сервиза. Става въпрос и за компетентността и отношението към клиента от страна на фирмата производител.
    И последно само да спомена, понеже се зачекна темата за китайските марки (а и за пазаруването ми от сайтове) -
    имам в едната стая един 3 годишен TCL, купуван ВТОРА РЪКА от OLX, беше с остатъчна гаранция и малко ползван от предишния собственик. Гаранцията му разбира се отдавна изтече, но телевизора си работи. За разлика от LG-то, което за момента става само за засилване към контейнера за боклук.
    Този пост е редактиран от georgi83; 27-12-24 в 19:08.
    Swon одобрява това.

16. Member Аватара на coverstar
    Тук е от
    Dec 2017

OLED телевизор се купува САМО чисто НОВ....
    Но, наистина чисто НОВ...
    В случая основен виновник е мошеникът, който ви го е продал...
    Няма как нов телевизор да има burn in....
    А вие сте жертва - като тези на телефонните измамници.....
    Swon одобрява това.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Стига вече сте обвинявали Георги. Малко ли му е, това което преживява ? Поставете се на неговото място. Обяснихме му веднъж-дваж - достатъчно е.
    Георги, на твое място бих го върнал в сервиза, да си оправят грешката...Все още е в гаранция!!
    dodo_pv одобрява това.

18. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2024

Цитат Първоначално публикувано от coverstar Виж публикацията
    OLED телевизор се купува САМО чисто НОВ....
    Но, наистина чисто НОВ...
    В случая основен виновник е мошеникът, който ви го е продал...
    Няма как нов телевизор да има burn in....
    А вие сте жертва - като тези на телефонните измамници.....
    Въпроса е да установя от къде идва въпросната "измама" изначално. Защото такива препакетирани стоки в emag си се продавам и на техния сайт като нови, разопаковани и върнати от предишен купувач или с някакви леки визуални забележки. Ако emag са продали на тоя търговец телевизора като нов разопакован на по-ниска цена и не е знаел за дефекта, не знам кой трябва да виня за първоначалната "измама". Може би трябваше да посочи в обявата, че не е съвсем "нов" разбира се. Също така трябва да разбера от emag ли е предоставена тази гаранционна карта на 3 хвърчащи листа като изкарана на принтер, и защо серийните номера се различават. Освен това е доста интересно защо куриера на емаг когато го е пращал на този търговец-прекупвач е залепил етикета си върху оригиналния етикет на кашона. От там нататък по веригата емаг са постъпили коректно като са приели да се направи рекламация, явно са заплатили за нов панел и за труда на сервиза. И ако трябва да виня някой за някаква първоначална измама, тези от сервиза ако си бяха свършили съвестно работата и сега имах нормално работещ телевизор, изобщо нямаше да виня никой за нищо. Но да получа телевизора в по-лошо състояние от колкото когато съм им го изпратил за ремонт и да си измиват ръцете така, мисля, че всеки на мое място би реагирал така.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    Стига вече сте обвинявали Георги. Малко ли му е, това което преживява ? Поставете се на неговото място. Обяснихме му веднъж-дваж - достатъчно е.
    Георги, на твое място бих го върнал в сервиза, да си оправят грешката...Все още е в гаранция!!
    И аз това исках от сервиза, казах им да им го изпратя и ако смятат, че проблема е по вина на куриера да си напишат като го получат, че има транспортен дефект, но те категорично ми отказаха, това било незаконно, и казаха, че от тях нищо не мога да искам, рекламациите да съм си ги отправял към емаг и да съм им кажел да си искат застраховката от куриера. Също така ми казаха, че ако им го изпратя, те понеже вече знаели, че бил удрян понеже съм им пратил снимки, нямало да ми признаят гаранцията.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 8 ПърваПърва ... 5678 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Продавам OLED телевизор LG 55''
    От zorbata във форум Продава
    Отговори: 0
    Последно: 02-08-24, 00:09
  2. Избор на 55 инчов OLED телевизор
    От marto7 във форум Телевизори
    Отговори: 28
    Последно: 18-11-23, 19:54
  3. Чисто нов OLED телевизор Sony KE-55A8P
    От kirretto във форум Продава
    Отговори: 5
    Последно: 18-05-22, 16:43
  4. Помощ за избор на голям OLED/QLED телевизор
    От spidera във форум Телевизори
    Отговори: 18
    Последно: 14-08-20, 15:27
  5. Отговори: 43
    Последно: 14-01-13, 15:57

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе