Искам да кажа ,че съм малко раочарован от темата за Линукс в този форум и по-точно от подзаглавието "тема за потребителите на тази рядко срещана операционна система" (калпаво подзаглавие).
Според мен това си е доста грешно ,защото потребителите на Линукс се увеличават с всеки изминал ден и станаха доста множко. Това се дължи на факта ,че тази ОС (Линукс) е user-friendly платформа и всеки един може да я използва спокойно (и най-вече лесно) ,защото тя дава много предимства и стабилност.Например при нея я няма тази постоянна заплаха от вируси в интернет (има пет-шест вируса за Линукс и 5000-20000 за Windows).
Освен това с Линукс си върви целият необходим софтуер и не е необходимо да плащате и стотинка за някаква програма ,защото още с инсталирането си тази ОС ви предоставя програма за всичко което пожелаете.Това е много по-приемливо от комерсиалноста при Windows , където трябва да плащам дори за една глупава програма за скрийншоти.
Истински мит е вече да се твърди ,че Линукс е малко използвана , защото е била трудна за усвояване и ти трябват две-три години обучение за да я научиш - пробвайте Linux Mandrake 10.1 за да се убедите в противното.Мендрейк дори се използва в много училища по света.
Но все пак е вярно едно - Линукс не е достатъчно използвана и това трбява да се промени .
Едно такова решение би било примера на Германия,където се инсталира Линукс на училищните компютри за да се покаже на учениците и да може те да се научат да я използват ,защото тя ще им бъде наистина от голяма полза.
P.S. Ако с нещо съм обидил някой от създателите на този форум (или пък някой друг човечец) - извинявайте ,това не ми е била целта.Просто изразявам лично мнение относно разпространението на Линукс.
P.S. 2 - моля напишете и вашето мнение за тази ОС.