Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 22

проблеми с xubuntu 6.06

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2006

проблеми с xubuntu 6.06

Когато инсталирах /xubuntu 6.06/ и щото съм много умен * :crazy: му дадох той да си намери място къде да се инсталира.И той си е избрал D-то ,а там ми бяха всички mp3 *и какво ли още не.И дори linux не ги вижда.Някви идеи как да се оправя(ама като гледам аз хубу съм се оправил сам )

2.  

3. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Re: проблеми с xubuntu 6.06

Ами ... после те е питал какво точно да направи:
    Да заеме цялото D [форматиране изцяло] или само свободното място или това, което ти му определиш, но щом не ги вижда вече ... ясно е какво си му отговорил.

Не обичам такива въпроси, тъпо е, но ... защо Xubuntu, чак толкова ли ти е слабичка машинката. Вече има впечатления от Ubuntu 6.06 и те са, че работи изненадващо добре на доста слаби и морално остарели машини.
    Може и да не ми отговаряш на този въпрос, просто ми е любопитно, кое те е накарало да избереш lighter версията.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2006

Ами не ме пита дали да го форматира .По важното е че успях да си върна инфорнацията.
    GetDataBack.for.NTFS.FAT.v3.02 това е програмата, с която успях.Разбира се тя за windows
    Иначе кащончето наистина е слабо IBM на 400 с 320 RAM

5. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Чакам 6.06 да дойде, не съм го инсталирал, още повече пък Xubuntu, но няма начин да не е имало някъкъв диалог, в който да те умедоми какво ще прави, ако избереш едно или друго действие. Няма начин да е нямало алтернативи, не си ги забелязал.
    Но добре е все пак щом си успял да възстановиш това, което ти трябва.

Когато пристигне 6.06 ще инсталирам и на една наистина слабичка машинка, един стар Compaq и наистина ще е интересно как ще се държи.
    На същата машинка XP SP2 върви, но отчайващо бавно.

6. Тук е от
    Nov 2005

Е то ако е на въпрос, няма какво да го чакаш да дойде 6.06. Ако на машината имаш по-стара версия - например 5.10, направо смени репозиторите на 5.10 с тези на 6.06 и след един apt-get update, apt-get dist-upgrade и малко чакане и точене, ще си с 6.06.
    Не съм инсталирал xubuntu, но xfce4 го предпочитам в редица случай.

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Охо, Wallace, добре дошъл и тук, радвам се да те видя.

Не, въобще няма да тегля над 500 MB след като до дни ще ми дойде 6.06 по пощата.
    В момента тегля 6.06 server за един приятел от българския мирър.

А и прочита на впечатленията из форумите показва, че не винаги ъпдейта точно по този начин, със смяна на хранилищата протича гладко. Става нещо, като XP SP2 върху XP SP1 или по друг начин казано, омазване.
    Това, което съм прочел е, че истинската бързина на 6.06, което потребителите изтъкват, като най-осезаема промяна, се усеща след "чиста" инсталация на Dapper Drake.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2005

Здрасти и тук

По въпроса за ъпгрейда - възможно е на чисто да е по-бързо, но аз съм упгрейднал две машини до сега по този начин и нямам оплаквания. Едно време така практикувах и със слака. Не се тегли чак толкова много, обикновено го правя нощем. Бтв имам спомен, че май убунту вече имат и локален мирор - http://ubuntu.ipacct.com/ubuntu/ и нещата трябва да стават малко по-бързо.

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2006

Значи пак се пробвах да инасталирам xubuntu 6.06,но този път исках ръчно да му избера къде да се инсталира,
    и като стигнах до тук,ударих на камък

каквото и да му задавах в полетата все даваше някви грешки.
    Или нямало файлова система или какволи още не.

11. Тук е от
    Apr 2004

Поздрави за Хубунтито. Много си е добро и леееко, само един бъг досаден с менюто ама не е проблем. Та по въпроса ти: на целия хард ли ще го шляпнеш? Като гледам си натам. Това дето си го дал ще ти форматира и монтира съществуващите дялове но на предния екран мисля питаше дали да ти стартира програма за разделяне. Добре де може и така, остави си само 1swap i 1/ с >2гб. На другите им махни точката за монтиране. Мисля че може по късно да си ги преместиш пр. номе на друг дял.
    Ползвам XFce щото не го изтърпявам гнома да ми зарежда цяла вечност и то на 1700Мх. Успех!
    За да запазиш Вин дяловете ги монтирай като /media/...
    Като се вгледах виждам 2 дяла hda3, 3 Primary, май тотално ще си омажеш харда, я прочети някоя статия за разделяне

12. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2006

Най накрая успях да го инсталирам без проблеми. И в момента поствам под линукс .
    Вече разбрах,че немога да гледам видео и да слушам мп3,явно и тук ще трябват кодаци ,ако не се лъжа.Откъде да ги намеря ако наистина ми трябват/кодаци/.Предполагам ще възникнат и други проблеми/за човек като мене,който досега е ползвал уиндоус/.Първитени впечатления са добри,добре се справя това старо кащонче, с Хубунту.

13. Тук е от
    Nov 2005

Този юзер гайд ще реши голяма част от първоначалните ти проблеми, да не кажа почти всички.

http://krazypenguin.net/Ubuntu_Dapper_Drake_6.06_Guide

14.  

15. Тук е от
    Apr 2004

За мързеливи като мен и др. намерих една "easy ubuntu" или подобно , стартираш скриптчето и: добавя хранилища, кодеци ...
    http://easyubuntu.freecontrib.org/

16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2006

Значи,проблема е следния.На дъното вградената саунд карта е изгоряла и имам външна.Обаче нещо не я намира,инсталирах си драйври и пак така.Има ли начин да му кажа да разпознае външната?И при windows беше така,но той разпознаваше и двете и само му посочвах с коя да работи* и докато не го правех и под windows не ми четеше никаква мултимедия.няква команда ли трябва да се пише ?

17. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2002

Така и така сме в темата за ubuntu, някой има ли решение за фонетична подредба на кирилица, че съм свикнал с нея и не ща да се измъчвам на БДС ?

18. Тук е от
    Nov 2005

Че гноме-а си с е фонетична.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Windows Genuine Advantage разпозна Xubuntu като легален Windows
    От stekyman във форум Коментирай новина
    Отговори: 0
    Последно: 18-06-07, 23:03
  2. проблеми с dvd-rw....LG
    От vsm във форум Общ - софтуер
    Отговори: 1
    Последно: 30-07-06, 16:39
  3. AM2 проблеми ?
    От DragooNART във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 2
    Последно: 04-07-06, 09:36
  4. Проблеми с DNS
    От PePe® във форум Windows
    Отговори: 9
    Последно: 15-05-06, 22:24
  5. Проблеми с HDD
    От Big Bug във форум Общ - хардуер
    Отговори: 13
    Последно: 23-06-05, 13:05

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе