Май си говорехте за (к)убунту малко по-горе? Ами ако не ме лъже паметта то си има перфектен графичен интерфейс за управление на пакетите... Както и сусе, мандрива май и федора...@Ghost - работата е ясна - искат да цъкат с мишката и да стават нещата...
и от тук идват проблемите, обикновенния узер от "Command Prompt" настройки и скриптове не разбират, камо ли да си прекомпилира драйвер или пакет... Иска много четене - едното да разбират Линукса като база в общия смисъл, второто специфичните отклония при дадена дистрибуция... и тн...
А от програмна гледна точка от към GUI (KDE,Gnome, X.....) приложения, работата е отвратителна....
Замислям се над факта, кое ми е по-удобнопо хубаво определение на понятието user friendly не бях срещал!
но имам чувството, че и линукс потребителите искат това
#ip a a 192.168.3.5/24 dev eth1
или
цъкане на start->settings->control panel->network connection->local area connection 2->properties->tcp-ip settings->advanced след което попълване на цифрички между точки и 15 натискания на ок
вариант 2
#rpm -e packet-name
или start->settings->control panel->add/remove programs (чакане няколко минути, днес бяха 7) ->цък цък с мишката
това са ми пресни спомени от неща които правих последните ден два и на джамците и на линукс.