IE го ползват тия дето взимат решенията за съжаление особенно 6та версия
IE го ползват тия дето взимат решенията за съжаление особенно 6та версия
Навъдил се е някакъв нов японски браузер, ама не съм го тествал, само го свалих.
Не знам защо се спори относно операционната система, но като се замисли човек Windows XP Home Edition струва 150лв (ориентировъчно) и като се сметне, че закупува веднъж на 3-5 години ми то е по 1-2 лева на месец, което не би трябвало да е проблем за работодател при осигуряване на работно място.
За сървъри има варианти доста от Linux до Windows SBS - който е под 1000лв (но там проблема е особен, че трябват XP PRO или съответно Vista Business) и лицензи и излиза малко дебело.
Другия вариант е вече придобиващия все по голяма популярност Google apps - където имаш офис, пощи и други глупости за 20Евро на година на човек. Абе варианти има доста.
Въпроса е да се избере правилния, защото може Linux-а да е баз пари, но трябва кой да го подържа, доконфигурира и това не е на добри начала.
Сериозния бизнес иска разходи за софтуер, но голяма част от фирмите вече доста години не могат да го разберат това.
п.с. Само за информация на горните постове - Сайта на НАП работи само с IE (идиоти).
Сетих се и нещо друго - решения с наети сървъри ще стават все по популарни в следнващите години за малки организации, защото като се замисли човек за да подържа един сървър му трябва помощение, което да е климатизирано съответно UPS и ако имаме примерно - файлов сървър, мейл и някаква друга машина си трябва и сериозна инвестиция за хардуер. Отделно на това трябва да се осигури евентуално достъп и от други места, не само локално, сигурност и т.н.
Моето мнение, е че с появяването на Google apps, както и на подобни приложения от страна на IBM, а и предполагам други водещи фирми, ще има доста пренасочвена на малки органицзации към такива услуги и ПС-то в офиса ще стане един вид "терминален клиент", но ще видим, така че алтернативи винаги има, важното е да се направи правилната преценка на нещата в посока не само кое е по евтино, но и сигурно, достъпно и работоспособно при оптимална цена.
п.с. Тази тема ми се струва, че винаги ще е актуална.