Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 93

Бизнес алтернатива на Windows

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re: Бизнес алтернатива на Windows

хе, ти си ме и проучил. Човек не може да е експерт във всичко, и аз естествено не съм.
    Всъщност 90% от времето си работя в не-Уиндоус среда, главно QNX и freeBSD. В Уиндоус най-вече си чета пощата и си записвам ЦД-та с музика.
    Познанията ми за Уиндоус са като на среден, но все пак технически грамотен потребител. Каквото не знам, а то е много много много - питам. Не виждам нищо лошо или срамно, нали тия форуми са за това. Сигурно се чудиш защо някой дето не работи с Уиндоус го възхвалява - аз всъщност не правя това а просто споделям мнението си по тая тема - главно факти. Дори да питам за елементарни неща, фактите са си факти.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от peter_nn
    хе, ти си ме и проучил. Човек не може да е експерт във всичко, и аз естествено не съм.
    Споко, още не съм те проучил, просто имам поглед над хората пишещи в по-различни от обикновените теми. Не се обиждай, не съм искал да се заяждам с теб.
    Но повярвай, като опре до 180$ Windows + 600$ MicrosoftOffiсe + 400 лв компютър - алтернативата я има, 100 лв компютър + Linux+OpenOffice, ако не вярваш - ела, ще ти покажа, и бира ще те почерпя.

4. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2006

за бирата ще дойда
    Няма компютър за 100 лв или дори за 400 лв - нали говориме за бизнес, не за домашни потребители.
    180$ Windows - това са около 260 лв. 600$ MicrosoftOffiсe са още около 900 лв, или общо ~1200 лв.
    Ако имаш 20 служители, грубо 25000 лв. Повярвай ми, ако им сложиш Линукс + ОпенОфис, ще си създадеш екстра проблеми които в крайна сметка ще ти струват поне два пъти повече.

5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

слагаш ли бас?
    5 магазина - Windows + OpenOffice (Windows е само защото не искат да преправят драйвера за касовите апарати да не ползват ActiveX)
    2 магазина - чист SlakWare на машинки - P450 Mhz, 128 ram, 4Gb HDD
    / e да, 7 работни места за теб са нищо/

И да ти кажа ли при 1-вото питане защо ОпенОфиса не можел еди какво си, като отговорих 'Минаваме на Офис пакета, приготви за 5 компа по 600$ какво каза собственика?
    аа, да, досещаш се че каза - ще работят така.
    И работят, 2 години вече.
    Ти с какво мислиш се занимават бизнес потребителите? С игра на Контра Страйк ли? Пентиум на 400 е чудесна машинка за повечето офис и счетоводни приложения.

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Black Adder
    слагаш ли бас?
    5 магазина - Windows + OpenOffice (Windows е само защото не искат да преправят драйвера за касовите апарати да не ползват ActiveX)
    2 магазина - чист SlakWare на машинки - P450 Mhz, 128 ram, 4Gb HDD
    / e да, 7 работни места за теб са нищо/

И да ти кажа ли при 1-вото питане защо ОпенОфиса не можел еди какво си, като отговорих 'Минаваме на Офис пакета, приготви за 5 компа по 600$ какво каза собственика?
    аа, да, досещаш се че каза - ще работят така.
    И работят, 2 години вече.
    Ти с какво мислиш се занимават бизнес потребителите? С игра на Контра Страйк ли? Пентиум на 400 е чудесна машинка за повечето офис и счетоводни приложения.
    Не се обиждай но кварталните бакалийки не са сериозен "бизнес", поне не в този смисъл в който го говорим тук.
    Ще ти дам друг пример - от предприятието където работя - пробваха се преди години с някаква алтрнатива на Офиса, мисля ОпенОфис, и понеже работим с клиенти от цял свят, познай какво се получи - пращаш документ с който договаряш сделка са десетки или стотици хиляди долара, а отсреща ти отговарят, че не могат да ти отворят документа или не се чете! След като получиш и ти няколко такива дето за да ги отвориш трябва да се намеси "местният админ" тогава ми кажи че ОпенОфис е алтернатива. Естествено всичко си дойде на мястото - закупи се последната версия Уиндоус и Офис пакета и проблемите изчезнаха.

Когато става въпрос за истински бизнес най-важното е удобството и безпроблемната съвместимост, унифицирането на стандартите. Няколко стотин или хиляда лева са нищо в сравнение със загубите, които можеш да понесеш заради ненавреме получена или предадена информация.
    Мога да ти давам примери до довечера, от личния ми опит, но не мисля че е необходимио. И с този смятам ще разбереш каква е "бизнес алтернативата на уиндоус и офис пакета".

7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Та пак ще си дойдем на приказката от преди месеци ...
    Имаме напуснал следствие на този спор, дано няма други.
    Да, има бизнес алтернатива на Windows, но зависи от бизнеса.
    Въпроса трябва да се задава конкретно. Искам да правя първо, второ, трето ..., може ли това да стане, има ли оупън сорс бизнес алтернатива.
    ОчевАдно е, че за определени дейности Windows е незаменим и то не заради това, че е идеална ОС, а заради инертността на определени производители на софтуер и хардуер [+ производствени машини]. Какъвто е случая с бизнеса на напусналия участник.

За други дейности пък закупуването на Windows & Office е хвърляне на пари на вятъра, така че въпроса, по този начин зададен, няма да получи адекватен и универсален отговор.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2003

@Pat защо си мислиш че OpenOffice е приложим само в кварталните бакалийки? В мрежата която поддържам работят над 80 компютъра с инсталиран OpenOffice2.х. И ние работим с клиенти от цял свят, но досега не сме имали проблеми ако всичко е конфигурирано и настроено правилно.(Тук се изключват грешки на потребителите, които могат да си позволят да направят произволна глупост и например да изпратят шорткът на файл.)
    OpenOffice не е най-прекрасният софтуер при условие, че и в училище на всички преподават Microsoft Office, но като се свикне с него няма проблеми за извършване ежедневната работа на по-голямата част от потребителите.
    Ежедневната ми работа и опит показва, че има и изключения от това правило, но те са доста малко.

10. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аз не мисля... гледам фактите. Писал съм ги по-горе, няма да ги повтарям. В каква се състои не сработването на двата продукта - за мен е без значение - важен е крайният резултат и успешното изпълнение на задачите.
    Щом хората са свикнали и им е по-лесно с уиндоус и Офис, работодателя като ги е наемал да си прави сметката ( нищо не му пречи да търси счетоводители (примерно) дето работят под линукс и опен офис).

Когато хората сами започнат да предпочитат свободните "алтернативи", едва тогава може да се говори наистина за алтернативи....

11. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2002

Pat, на крайния узер му е много по-лесно да изпиратства майкрософтски продукт и да си го ползва фор фри. Като за пример за отворен формат за документи, веднага мога да да ти дам примера за PDF формата. Перфектно изглеждащ под всяка ОС.
    П.С. Мен ми е все тая какъв офис пакет ще ползвам ина какава ОС ще работя. Единствената причина за наличието на дажмци на компютъра ми в офиса е аутлука, поради факта че, признавам, ексчейнджа е най-добрият групуеър с който съм работил до момента.
    П.П.С. работя във фирма която разработва комерсиални приложения на основата на оупънсорс продукти и която има малко над 40 М$ печалба за първата четвърт.

12. Тук е от
    Oct 2009

Re:Бизнес алтернатива на Windows

PeterPan, ти с бозаджиите в България няма да можеш да се оправиш, поне докато Гошко е президент. Нали си спомняш още по време на първият му мандат, за срещата му с БГ. То цяла Европа мина на линукс, ама ние още се инатим. И аз лично и фирмата, която управлявам от 8 години сме на линукс. Ама Гошо каза - цялата кореспонденция с държавната администрация ще става само с интерне браузера на бозата - и толкоз! Казах!!! Да не говорим за многото проблеми с Виндоуса. Качил съм си на лаптора Уиндоус 7 и ела гледай кво става. Стига всичко до менюто да изпиша кода за влизане и екрана ми потъмнява. Е, не изцяло. Просто просветката отзад не работи. Ама що това не става при убунтуто или слакуера, които съм си инсталирал. Ама айде да спра до тук, оти модераторите ша ми истрият писаното. Щото бозата е велика! Ама е срамно да ни задължават да използваме бозата, НАЛИ?

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

lilolin, като изключим некрофилията, която проявяваш към тема отпреди повече от 2 години, не мога да не отбележа пълната безсъдържателност на поста ти, политиканстването не на място, както и откровената липса на обективизъм

1. след като управляваш фирма, значи не си в държавния сектор. от такъв на какъв намери място за коментар за президента?!
    2. кореспонденция посредством IE?! дано разбираш от linux повече
    3. win7... как пък всички го харесват, пък ти му намери кусури? "код за влизане" какво ще рече? парола на юзър? логване в домейн? ... abv.bg?
    4. иначе за подсветката си прав - и при мен ютията не загрява, като я включа в турски контакт, в българските работи нормално :Р . хардуерът си предпочита OS-а, това е отдавна доказано - сума ти хардове също не работят под win7 - искат 98-ца

5. никой няма да те трие - бисерите си ги пазим на видно място

14.  

15. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

А пък който толкова много си иска да си ползва IE Explorer си има и начин как да се подкара под Linux.

16. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Цитат Първоначално публикувано от stenly
    А пък който толкова много си иска да си ползва IE Explorer си има и начин как да се подкара под Linux.
    абе какъв IE? Кой го ползва това бъгаво чудо бе хора?!

17. Senior Member Аватара на ru-boy
    Тук е от
    Jan 2000

Цитат Първоначално публикувано от fXOrange
    абе какъв IE? Кой го ползва това бъгаво чудо бе хора?!
    Аз ползвам IE, но само до мига, за да сваля Мозила.

18. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Живее в
    Елхово

Нищо против нямам експлорер но откакто използвам Хром не искам да чуя за друг браузър

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 7 ПърваПърва ... 4567 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. (Лека) Бизнес задача
    От MitkoS във форум Логически задачи
    Отговори: 2
    Последно: 26-09-12, 18:56
  2. Готов бизнес план
    От kokyto във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 7
    Последно: 07-04-10, 10:24
  3. Отговори: 0
    Последно: 25-10-06, 12:00
  4. Бизнес симулатор
    От Cko във форум Общ - софтуер
    Отговори: 12
    Последно: 09-05-05, 15:37
  5. Бизнес План
    От ckk_7 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 1
    Последно: 25-12-04, 14:11

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе