Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 7 от 102 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2012

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Здравейте,
    Преди седмица си купихме TX-P42S30 след като попрочетох добри отзиви за него, а и при посещението ми в ТМ картината на експоната ми хареса. Отвориха нов кашон, тестваха го 4-5 мин - картината беше ок! Единственото нещо, което ми направи впечатление при отваряне беше, че дисплея не е черен, а нещо тип "зеленеещо" и все още през деня при изключен ТV ми зеленее. При гледане на ТV (Булсат) ми прави впечатление, че картината е доста бледа. След 2-3 дена смених "скарт-а" със "чинчове" (бял,жълт,червен) и картината взе да се подобрява, но не е това, което очаквам. За съжаление приемника ми няма HDMI вход, а също така гледам на около 10-на метра от антената на Булсата (ние сме втория ТV на два етажа над антената). Пробвах на режими Кино и Нормален с цветове нормален и топъл, опитах доста комбинации от настройки контраст, яркост и цвят, които могат да се направят от основното меню, послушах съветите ви за жив цвят, еко режим и т.н, също така пробвах с двете снимки за черно и бяло (с правоъгълниците - при черното яркостта отиде на 9, а при контраста така и ) и картината остана все така бледа. Има и "звездички". При гледане от ДВД плеър (отново свързване чрез чинчове) поне звездичките намаляха. Силно се съмнявам, че този телевизор не може да извади перфектна картина. За сравнение "дядото" има Panasonic TH 42PV80P, дисплея си му е черен и вече над 2 години се радва на перфектна картина. Какво ще ме посъветвате? На кой режим и с какъв нюанс на цветовете да направя още настройки. Не знам от кои "системни" настройки трябва да започна, не съм компетентен и "МАЛКО" се притеснявам като пипам където не ми е работата. Не мога и да си позволя още 5-600 лв за по-добрите модели. Все пак някои от експертите от този и др. форуми казаха добри думи за модела. Моля за помощ!

2.  

3. Senior Member Аватара на svetlio1
    Тук е от
    Oct 2008

Вземи си поне един качествен скарт кабел и смени настройките в СТБ да подава RGB сигнал , а и направо отивай сменяй СТБ ici ZHD100- може да има кусури ,но поне картината му през HDMI /и компонентния/ бива.

4. Member
    Тук е от
    Feb 2008

bezov,
    Относно зеленеенето (сивеенето или който какъвто цвят го вижда) и бледността, нищо не можеш да направиш.
    Първото, което най-много ще ти помогне да си го заобичаш, е да му подаваш добър сигнал. Тоест по възможност никакви скартове, чинчове и т.н. Можеш да си вземеш от Булсатком приемник ZHD100 с HDMI връзка за малко пари, или даже безплатно (нямам Булсатком, но това е обсъждано много пъти).
    Постави телевизора така, че да не му свети някой прозорец върху екрана. Ако не може да се мести - пробвай с пердета.
    Опитай със Стандартен режим и "Баланс на цвета" = "Нормален", вместо препоръчителния "Топъл". "Нормален" прави картината по-синя, което обикновено води до по-добро усещане за контраст.
    Също експериментирай с двата варианта на "Еко режим" - "Вкл." / "Изкл."

5. Тук е от
    Jan 2012

пуснах си първия филм и реших да оправя субтитрите. използвах jubler, тъй като този линк: http://www.4shared.com/file/sZt51UOO/vieraSRT.html -не работи, но и изпълнявайки описаните стъпки крайният резултат беше отново маймуни някой ще даде ли рамо?

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

7. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от raziel66
    Намерих работещ линк за сваляне на VieraSRT.rar тук:

http://www.мега.com/?d=6552DMJI

Потвърждавам, че конвертора работи.
    Пожелавам успех и търпение на тези, които смятат да го ползват!
    и тук няма нищо

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от VicKing
    пуснах си първия филм и реших да оправя субтитрите. използвах jubler, тъй като този линк: http://www.4shared.com/file/sZt51UOO/vieraSRT.html -не работи, но и изпълнявайки описаните стъпки крайният резултат беше отново маймуни някой ще даде ли рамо?
    При мен дори не излязоха!!!

10. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2009

Работещият линк е в предходния пост. Ето го директен:
    http://multiavchd.deanbg.com/vieraSRT.rar

11. fit
    fit е офлайн

Тук е от
    Apr 2009

Здравейте имам G-15 преди години пробвах dvb-s2 тунера с камодул и карта на булсат и HD каналите не тръгнаха.
    Сега си купих карта на satelite.bg с conax модул и сега не тръгват SD каналите бтв и т.н. Пробвах всички страни и региони тръгват някои HD канали, но не се отваря пакета. Картата е активна, модула работи в офиса на satelite.bg , firmware e 2.011. Ако някой е подкарал сателитния тунер да помага. Мерси!

12. Тук е от
    Jan 2012

Мерси chupakabra, има ли начин да ги увелича? пробвах през jubler, но ми изписва, че върху файла не може да се пише.

13. Member
    Тук е от
    Jul 2011

За промяната на размера им прочети старата тема. Колеги са писали, че с текстови редактори са увеличавали размера на текста. Аз лично не съм го правил, защото пробвах конвертора, колкото за проверка че работи на модел 2011г.

14.  

15. Тук е от
    Jan 2012

Ами рових се доста, но така и не разбрах има ли някой успял без вграждане, да редактира шрифта на субтитрите и те да бъдат читаеми от плеъра на ТВ-то.

16. Member
    Тук е от
    Jul 2011

VicKing, както вече писах, конвертора работи и вградения в плазмата ми плеар вади субтитрите на български без проблеми. Единствено това, че шрифта е прекалено малък, е кофти. При мен на 50" екран, размерът на малките букви е по-малък от 2 см. Аз не ползвам вграденият плеар и затова не е имало нужда да търся начини за уголемяване на шрифта. Имам спомен, че в старата тема, колеги са споделяли за промяна шрифта примерно чрез използване само на главни букви в субтитрите, като са преработвали текста чрез word от офис пакета.

17. Тук е от
    Jan 2012

т.е. шрифта не подлежи на уголемяване, а единствено се променя на капс и това е статуквото към момента?

18. Member
    Тук е от
    Jul 2011

Допускам, че е възможно в самият плеар да е зададен заводски, размера на шрифта, но не мога да го потвърдя. Преди да мине през конвертора даден srt файл, съм пробвал да променям размер и шрифт на текста, което се отразява на софтуерният ми плеар от компа. Но телевизора ги дава пак в първоначалният им размер т.е. толкова малки, колкото и преди промяната на формата им с notepad.
    Нямам инсталиран офис пакет, за да пробвам с неговите текстови редактори.
    Но щом колеги са писали, че са успявали с него, предполагам няма да е излишно да пробваш и ти.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 102 ПърваПърва ... 567891757 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе