Здравейте,
Преди седмица си купихме TX-P42S30 след като попрочетох добри отзиви за него, а и при посещението ми в ТМ картината на експоната ми хареса. Отвориха нов кашон, тестваха го 4-5 мин - картината беше ок! Единственото нещо, което ми направи впечатление при отваряне беше, че дисплея не е черен, а нещо тип "зеленеещо" и все още през деня при изключен ТV ми зеленее. При гледане на ТV (Булсат) ми прави впечатление, че картината е доста бледа. След 2-3 дена смених "скарт-а" със "чинчове" (бял,жълт,червен) и картината взе да се подобрява, но не е това, което очаквам. За съжаление приемника ми няма HDMI вход, а също така гледам на около 10-на метра от антената на Булсата (ние сме втория ТV на два етажа над антената). Пробвах на режими Кино и Нормален с цветове нормален и топъл, опитах доста комбинации от настройки контраст, яркост и цвят, които могат да се направят от основното меню, послушах съветите ви за жив цвят, еко режим и т.н, също така пробвах с двете снимки за черно и бяло (с правоъгълниците - при черното яркостта отиде на 9, а при контраста така и ) и картината остана все така бледа. Има и "звездички". При гледане от ДВД плеър (отново свързване чрез чинчове) поне звездичките намаляха. Силно се съмнявам, че този телевизор не може да извади перфектна картина. За сравнение "дядото" има Panasonic TH 42PV80P, дисплея си му е черен и вече над 2 години се радва на перфектна картина. Какво ще ме посъветвате? На кой режим и с какъв нюанс на цветовете да направя още настройки. Не знам от кои "системни" настройки трябва да започна, не съм компетентен и "МАЛКО" се притеснявам като пипам където не ми е работата. Не мога и да си позволя още 5-600 лв за по-добрите модели. Все пак някои от експертите от този и др. форуми казаха добри думи за модела. Моля за помощ!