Вижте резултатите от анкетата: Колко инча е вашият плазмен телевизор Panasonic ?

Гласували
501. Не можете да гласувате в тази анкета
  • PDP 37"

29 5.79%
  • PDP 42"

301 60.08%
  • PDP 46"

33 6.59%
  • PDP 50"

121 24.15%
  • PDP 55"

8 1.60%
  • PDP 65"

4 0.80%
  • PDP 85"

0 0%
  • PDP 103"

5 1.00%
  • PDP 145"

0 0%
  • PDP 152"

0 0%
Страница 17 от 102 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 1523
Like Tree14Одобрявам

Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2011

Re:Panasonic Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Цитат Първоначално публикувано от svett
    Колеги днес забелязах на плазмата ми 42g30 като гледам спусканията по ски при бял фон "остатъчен образ"oтпечатък от часа,бях си поставил часовник в долния ляв ъгъл преди около месец и наскоро го преместих като само на бял цвят се очертават остатъците от цифрите на часовника,не са много ясни но е дразнещо когато се вгледаш в този ъгъл,сега вече го махнах но след дъжд качулка,плазмата е на 6 месеца и е работила доста,на някой вече случвало ли му се е това,и дали ще изчезне този образ,след време ,но като чета различни статии стигам до извода че ще остане така,а уж е нов модел 2011,минаха първите 200-300 часа за прогаряне на панела и т.н.допълнение със сателитен HD приемник се гледа,и гаранцията дали ги поема тези "прогаряния"
    Даа, поредната прегоряла плазма
    За съжаление наистина, както hristoslav2 каза, никъде не пише, че може да възникне проблем. Даже на новите нео плазми рекламират, че били направо извънземни, орбитални пиксели и тем подобни глупости...а си горят, както си искат. Проблемът не е в статичен образ за 6-10часа. Проблемът е в статичен образ за по 3-4-5 часа всеки ден, в продължение на няколко седмици. Ето затова никъде не пише и аз само това не знаех и не бях предвидил

Проблем има и макар че знаех за него, и внимавах доста, пак прегорих тв-то. Просто правилото, което вече знам е - първите 300-400 часа никакви статични образи. По-добре да го оставяте през нощите да се "хаби" и тези часове да минат по-бързо, отколкото да го пазите.
    Та даже и сега, като продължавама да си гледам телевизия, знам че няма да се оправи прегарянето, защото се наслагва с всеки изминал час (с лого) отново. Аз го пазих, сменях каналите, вниманах, но не става, гори си

П.с.
    Картината е ненадмината до този момент на плазмата, но ако не ви се занимава, заложете на новите ледове, макар и с не толкова наситена картина, която леко синее...

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Аз също имам плазма, но ЛГ и си имам за спомен старото лого на Нова. Забелязах го това преди 2 месеца. Странно е, че дотогава не се забелязваше. Единственото, което мога да кажа за успокоение за повечето от Вас тук (понеже чета, че имате доста по-нови модели) е, че с всеки изминал ден се забелязва все по-малко. В същото време обаче картината е на ниво. Явно е, че просто си имат слаби места.
    ТВ-то скоро ще стане на 4 години (да е живо и здраво), но явно на всеки ТВ му идва времето, колкото и да го пазиш.

4. Тук е от
    Jan 2012

Как да проверя заработените часове на 42UT30E ?

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от goiko
    Христославе,благодаря за отговора,но при мин се получава следното-Баща ми го убедих да си смени приемника на кабелната с КА-модул и след като му настроих телевизора той си направи списък с номерата на програмите защото се различаваха от номерацията на сет бокса с която той беше свикнал.На другия ден имаше канали които си бяха сменили номерата и аз си мисля че е точно от тази опция.Ако греша моля поправи ме защото другата седмица ще ходя пак при нашите и ще настроивам телевизора от ново.
    При мен на М-сат, някои програми изчезват и след няколко дена ги намирам на други позициии - причината явно е в М-сат, които ту спират, ту пак пускат програмите отново. Когато телевизора сканира през вечерта/кога-ависи от настройките в менюто/ и не намира дадена програма на същото място той я истрива от списъка.
    Цитат Първоначално публикувано от svett
    Колеги днес забелязах на плазмата ми 42g30 като гледам спусканията по ски при бял фон "остатъчен образ"oтпечатък от часа,бях си поставил часовник в долния ляв ъгъл преди около месец и наскоро го преместих като само на бял цвят се очертават остатъците от цифрите на часовника,не са много ясни но е дразнещо когато се вгледаш в този ъгъл,сега вече го махнах но след дъжд качулка,плазмата е на 6 месеца и е работила доста,на някой вече случвало ли му се е това,и дали ще изчезне този образ,след време ,но като чета различни статии стигам до извода че ще остане така,а уж е нов модел 2011,минаха първите 200-300 часа за прогаряне на панела и т.н.допълнение със сателитен HD приемник се гледа,и гаранцията дали ги поема тези "прогаряния"
    И преди сме говорили, че на плазмен телевизор не трябва да се оставят статични образи - като часовник!!
    Ако беше LCD става, но на плазмен тв НЕ!! Вероятно с течение на времето този отпечатан образ ще избелее.

6. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от color
    Телевизора ми е модел P42S30E. В момента плейва DIVX записани на флашка, без да съм правил никаква активация на сайта посочен по-горе. Въпроса ми е каква е целта на това активиране и какви функции ще отключи евентуално. Още едно питане - тъй като този модел не е сертифициран за DLNA явно не бих могъл да пускам филми записани на харда на компа по домашната лан мрежа. От друга страна, в спесификациите пише, че медиаплаъра поддържа MKV, тогава какъв е варианта телевизора да ги възпроизвежда - през USB флашака не става, през SD Card не съм пробвал, как би могло да стане с вградения медиаплеър?
    Здравейте, и аз зависнах на тези въпроси...Pls help...

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Регистрацията е нужна само за гледане на платено видео по поръчка /
    VOD - video on demand
    примерно - http://hboondemand.com/

8.  

9. Тук е от
    Dec 2011

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Регистрацията е нужна само за гледане на платено видео по поръчка /
    VOD - video on demand
    примерно - http://hboondemand.com/
    THX hristoslav, а относно DLNA?
    Интересно защо в някои сайтове е посочено, чe има DLNA, вкл. и на този на Технополис:

http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...4404&scenario=
    http://reviews.plasmatvbuyingguide.c...-tcp42s30.html

Моля за Вашето компетентно мнение - има или няма P42S30E DLNA? И ако не - няма ли друга възможност да се "върже" с компа в мрежа? (Планувам бъдещо закупуване на мултимедиен плеър, да направя връзката през него, така че се интересувам от други възможности, ако разбира се съществуват)
    М/у другото свалих и инсталирах PS3 media server и от раз разпозна телевизора........, но до там

10. Тук е от
    Jan 2012

Цитат Първоначално публикувано от georgievbor
    THX hristoslav, а относно DLNA?
    Интересно защо в някои сайтове е посочено, чe има DLNA, вкл. и на този на Технополис:
    От технополис просто лъжат! И аз останах изненадан, че лан-а ще се ползва само за влизане в youtube и прогноза за времето..., изобщо все изненади покрай покупката :D

11. Тук е от
    Oct 2004
    Живее в
    София

Няма DLNA, проверява се в сайта им, където пише кои са сертифицираните модели. Аз също се подведох гледайки нашите сайтове и се чудя дали да не вдигна скандал за подвеждаща реклама, ама като знам каква е тегава процеурата, не знам дали си заслужава. Не вярвам да ни компенсират с нещо, но ако се съберем повече "измамени" потребители, може и да успеем?

12. Member
    Тук е от
    Apr 2007

Дали от ТМ лъжат или ние не сме догледали, няма особено значение.
    Като се замислиш от ДЛНА няма, кой знае, какъв смисъл при положение , че вградения плеър е толкова куц. Мултимедиен плеър е истината!
    Другото, което чакам е на някой руснак да му писне и да модифицира фирмуера. Много възможности на телевизора са орязани!? Логично щом може през вифи да стигне до яловата Виера, нищо не му пречи да се конектне и с вътрешен адрес, било то директно или с Виера приложение.
    Начетените момчета ще го размажат за една вечер (както правят и с другата техника), но явно не им се занимава или не си заслужава.

13. Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от adgj
    Като се замислиш от ДЛНА няма, кой знае, какъв смисъл при положение , че вградения плеър е толкова куц. Мултимедиен плеър е истината!
    Може и да имаме някакво разминаване с firmware-ите, но като цяло аз съм доволен от вградения плейър.
    Първо, през DLNA се свързвам с лаптопа си (windows 7), без да съм инсталирал каквото и да е на лаптопа като допълнителен софтуер. Телевизорът открива лаптопа като сървър и другото е до въпрос на share-ване. Т.е. - удобно е.
    Второ, когато плейвам филми през вградения плейър, качеството на картината е много по-добро от това, когато ги плейвам през лаптопа. Във втория случай минавам и през receiver. Може и нещо с настройките да не съм догледал, но не съм факир на ffdshow и т.н. кодеците. А и ac3/x264 се въизпроизвеждат по-добре от рисийвъра като Dolby/DTS, когато са плейнати през вградения плейър.
    Недостатъкът с липсата на субтитри обаче не я коментирам.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2011

Прегледах темата, но не попаднах на това което имам като наблюдение

Имам ТХ-Р42U20E от година и половина и ми правят впечатление два бъга:

1. Като го ползвам за слушане на радио - след като е на една станция 30-тина минути и започва да насича, това се оправя като смениш станцията но е доста дразнещо
    2. Като минеш от радио към Тв. и остава логото на Радиото посредата на екрана,- това се оправя като няколко пъти превкючиш между радио и ТВ

знаете ли защо се получава така ?

16. nkd
    nkd е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jun 2009

playback, Бъговете по правило се оправят с нов ъпдейт на фърмуера , опитай . Обаче как не те е страх ,че ще прогориш панела с това лого щом е статично , ако може го махни докато слушаш радио ,че ще питаш после как да махнеш прогореното.

17. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

playbacк
    Когато слушаш радио изключи панела от менюто.
    Меню - настройки - други настройки

http://www.panasonic.ru/press_center.../detail/447802

18. Тук е от
    Oct 2011

hristoslav2 - Благодаря за съвета

в други настройки нямам такава опция - опциите са авт. стендбай, иконом. режим, 16:9 сканиране, часова зона, честота опресняване

това са

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 102 ПърваПърва ... 715161718192767 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  3. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  4. Отговори: 1408
    Последно: 25-12-11, 15:35
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе