Не твърдя ,че няма стари модели с много добра картина , но това което ме озадачава мен е размазването при бързите сцени, за които се споменава. Аз това сравнявам между моите телевизори и съм описал най-вече горе в поста! При моите телевизори нито един дори и Филипса не може се сравнява в това отношение с Панасоника. Човека каза ,че това размазване му е най-серизония проблем , а що се късае до качество на картината е доволен ! За това ме навежда на мисълта ,че щом проблема му не е в приемника е в самия телевизор. Нищо не му пречи да отиде с една флашка и да си тества в Технополиса. Едва ли някои ще направи проблем за това!
п.п.Отделно много хора(такива които грам не разбират) не правят голяма разлика между VA и IPS панел. У нас като пусна на баща ми филм по HBO HD(или пък анимация особено) и види на Филипса, че е по контрастен и с повечно цветове и веднага вика : "гледай тоя телевизор има по-добра картина от новия ти". Че дори и на футбол създава първоначално такова впечатление. Но като се получи идно бързо изнасяне на топката и футболистите от едната врата към другата веднага изпъква на яве разликата при бързите сцени в полза на Панасоника. От там на сетне не коментираме другите плюсове и минуса на двата панела .........това е друга тема вече.