Re:Panasonic LCD TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Автоформата не е слаб - просто е муден. Бавно анализира аспекта на картината, при картина с черни ленти отгоре и отдолу пропуска да вземе субтитрите като част от картината /когато са в черната лента/ и в100% от случаите в първите 3 минути ги реже. За да му помогнеш се налага да превключиш за 4-5 секунди в аспект 16:9 или на ТОЧЕН ЕКРАН и после пак да се върнеш в режим АВТО.
Смяната на панелите няма връзка с проблема. Софтуера за форматиране не е променен.
За тези от вас, които гледат български телевизии във формат 16:9, примерно ТВ7 или Канал1. Съветвам ви да оставите телевизора на АВТО формат, ако ли не - превключете на аспект 16:9, но не забравяйте и да включите функцията 16:9 СКАНИРАНЕ.
Меню-Настройки-Други настройки-16:9 Сканиране-Включи
В противен случай /ако не включите сканирането/ ще имате черни ленти отляво, вдясно и понякога отдолу. При сканирането телевизорът увеличава образа и отрязва ръбовете (т.е. overscan).
Причината за проблема е, че българските телевизии използват някакъв измислен 16:9 режим, без да подават WSS или AFD, който да "казва" на телевизора или декодера да я форматира както трябва.
http://en.wikipedia.org/wiki/Widescreen_signaling
Телевизорът е машина. Той не може автоматично да прецени какво се излъчва, ако не му бъде подаден сигнал.
Здр. отскоро съм собственик на 42ет50е но този проблем когато картината е с черни линий отдолу и отгоре и когато картината се разпъва ме дразни та:
1. откъде да превлкюча на аспект 16:9 и..
2. функцията 16:9 Overscan трябва да е включена или не ?
Както ида е оправигх се разбрах от каде какво !
Цитат:
Първоначално публикувано от nqkoidrug
Здр. отскоро съм собственик на 42ет50е но този проблем когато картината е с черни линий отдолу и отгоре и когато картината се разпъва ме дразни та:
1. откъде да превлкюча на аспект 16:9 и..
2. функцията 16:9 Overscan трябва да е включена или не ?
Както ида е оправих се разбрах от каде какво !
Зависи дали имаш черни ивици в картината / това важи най-вече за Булсатком, които орязват резолюцията на картината от източника.
1. Имаш бутон ASPECT на дистанционното. /ако въпреки това пак имаш черни ивици отстрани-точка 2/
2. Меню-настройки-допълнителни настройки...
Здравейте имам още две въпросчета"
1. Преди седмица обнових фирм-а на телевизора, но не виждам никаква разлика а и не намерих никакво описание за това кое се променя и кое не някои яко е намерил да подскаже моля.
2. Както описва колегата цитат"+ много добра картина, движенията са плавни и почти без замазвания при гледане на футбол." та от какво е това замазване от телевизора(т.е. от опресняването или някаква друга настройка на тв.-то) или от сигнала, ако е от сигнала ако си купя конакс модул дали ще се променят нещата, аз съм на близуу.
nqkoidrug
Относно ъпдейта
http://panasonic.jp/support/global/c...down_eu12.html
Jun. 19, 2012 Ver. 1.256 Improvement of Viera connect functions.
Apr. 26, 2012 Ver. 1.253 Support Skype TV functionality.
Телевизора е ТХ L42ET5E. Нормално ли е при извеждане на някакво меню на екрана (инфо или увеличаване или намаляне на звука), картината да изсветлява леко докато не се скрие менюто?
Цитат:
Първоначално публикувано от Vetinari
Телевизора е ТХ L42ET5E. Нормално ли е при извеждане на някакво меню на екрана (инфо или увеличаване или намаляне на звука), картината да изсветлява леко докато не се скрие менюто?
Със същият телевизор съм и няма такова нещо !!!
Най-вероятно - динамичен контраст на макс.
Режима е нормален. Контраст, яркост цвят и рязкост са около средата. Всичко друго ми е изключено. Сега наистина не забелязвам да се получава същото изсветляване, но на д-р Хаус наистина го имаше.
Пробвай да изключиш Local Dimming.
Всички 42 инчови тазгодишни модели са с панели на LG. Панасоник са спрели производството на този размер още в края на миналата година, след като продадоха завод /за размери до 37"/ на компанията Japan Display
http://www.j-display.com/english/index.html
The company was launched following investment by Innovation Network Corporation of Japan (“INCJ”), Sony Corporation (“Sony”), Toshiba Corporation (“Toshiba”) and Hitachi, Ltd. (“Hitachi”), which facilitated the integration of the small- and medium-sized display businesses of Sony, Toshiba and Hitachi.
Таблицата от 3-ти пост е допълнена
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg525872
Здравейте,днес видях в Технополис се е появил LED TV Панасоник 47", цена 2099 лв,разбрах че от скоро се продава,някой ако знае нещо повече,моля да сподели,каква матрица е,казват че чете всичко и т.н.